Diversiune dinspre Călărași la Chindia: Honciu și Ispas, ademeniți la Dunărea. Ghergu: „Au fost sunați 4-5 jucători în iarna asta. Le e frică de noi”

2018 începe cu tensiuni mari la Chindia, provocate, potrivit surselor Liga2.ro, de una dintre contracandidatele echipei târgoviștene la promovare, Dunărea Călărași, prin antrenorul Dan Alexa și agentul de jucători apropiat acestuia, Anamaria Prodan. Concret, mai mulți titulari de drept ai Chindiei, ocupanta locul 3 la finalul primei părți a sezonului, au fost ademeniți în această iarnă cu oferte tentante, cu condiția să semneze acum contracte cu echipa de la Dunăre.

Aflați în ultimele șase luni de contract cu echipa din Târgoviște, căpitanul Georgian Honciu și fundașul Denis Ispas, care a evoluat în ultimele șase campionate doar la Chindia, au picat primii în plasa celor de la Călărași, care și-ar fi dorit să îi legitimeze în această iarnă, pentru a-i folosi împotriva echipei de sub Turn în retur.

„Am ceva oferte, inclusiv de la Liga 1, dar aștept să finalizez negocierile cu Chindia”, a declarat Honciu în urmă cu câteva zile. La rândul său, dezamăgit că o eventuală prelungire a contractului cu un an nu ar aduce și bonusuri financiare, pe care le-ar fi meritat cu prisosință, Ispas a anunțat, conform dbonline.ro, că nu mai vrea să audă de clubul din str. Justiției.

„Dinspre Călărași s-au primit multe telefoane în iarna asta, direct la jucători, fără vreo ofertă scrisă pe adresa clubului. Noi, conducerea, nu am fost contactați de nimeni în ideea de a transfera vreun jucător la Dunărea. Oricum am fi exclus din start varianta asta, ar fi fost culmea să întărim o rivală la promovare, cu câteva luni înainte de finalul sezonului. E păcat că s-a ajuns la acest scandal și au fost băgați la înaintare pe doi dintre fotbaliștii care ne-au ajutat. Știm și cine e în spatele diversiunii. Nu am amenințat pe nimeni, cu nimic, așa cum a scris Gazeta Sporturilor. Voi acționa în instanță ziarul și semnatarul articolului”, a vorbit președintele Chindiei, Marcel Ghergu.

Oficialii Chindiei trimit săgeți în direcția impresarului Anamaria Prodan, despre care lumea fotbalului spune că ar avea o relație mai mult decât apropiată cu antrenorul Dunării, Dan Alexa, cel care a acuzat federația că o favorizează pe Chindia în lupta pentru promovare.

„Cei doi jucători sunt impresariați de mine și sunt în ultimele șase luni de contract. Am oferit clubului Chindia 15.000 de euro pentru a-i lăsa liberi. Nu se dorește, nu e nicio problemă, jucătorii vor rămâne la Chindia și își vor apăra corect șansele pentru că sunt profesioniști. Nu vreau să intru în polemică, dar jucătorii au fost dați afară din vestiar și nu mai sunt primiți la antrenamente după ce au anunțat că vor să plece. Chiar nu mă interesează animozitățile! Cei de la Chindia nu pot ține un jucător cu sila sau de frică”, a spus, pentru GSP, soția lui Laurențiu Reghecampf.

În replică, Ghergu, președintele Chindiei, susține că pe el nu l-a contactat nimeni. „Pe mine nu m-a sunat nimeni de la Călărași. Nu există o ofertă din partea lor, iar discuțiile de la telefon nu înseamnă o ofertă. Că au existat discuții pe marginea acestui subiect, e ok. Dar, la club nu există o ofertă. E o situație… dar vom încerca să o gestionăm așa cum prevede regulamentul”, a declarat Marcel Ghergu.

Ispas a rămas fără salariu!

Jucătorii și antrenorii Chindiei și-au primit de curând salariile aferente lunii decembrie. Adrian Grigore și Denis Ispas nu au încasat niciun leu, ultimul fiind dat afară, la propriu, din vestiar, și trimis să se pregătească separat, câtă vreme nu acceptă prelungirea contractului în aceleași condiții financiare din ultimul sezon.

„Este adevărat, Grigore și Ispas nu și-au primit banii pe decembrie, dar în niciun caz nu este vorba despre trei salarii restante, cum scrie GSP. Noi suntem probabil singurii din Liga a 2-a cu salariile la zi. Din punctul meu de vedere, cei care au purtat tratative cu contracandidata noastră la promovare nu mai au ce să caute în vestiar. Pe cei care continuă aici îi unesc toate aceste lucruri care se întâmplă”, a mai spus Marcel Ghergu.

„Eu mi-am făcut datoria față de acest club în decembrie și cred că meritam să iau și eu salariul cuvenit”, a reacționat Ispas, amenințat cu excluderea din lot în vara anului trecut.

Chindia ar putea avea mari probleme în retur, în condițiile în care, cel mai probabil, Ispas nu va mai prinde lotul, iar celălalt fundaș central, văr al primarului din Târgoviște, va împlini în luna mai 36 de ani.

Honciu, mutare pe repeat?

Decarul Chindiei din 2017 a mai fost protagonistul unui episod interesant în urmă cu trei ani și jumătate, pe vremea când Chindia se lupta pentru promovarea în Liga a 2-a cu Fortuna Poiana Câmpina. După o dublă din sezonul regulat în care i-a fost nașă Fortunei, Chindia a capotat dubios în play-off, iar Fortuna a câștigat seria după 2-1 la Târgoviște și 2-0 acasă cu singura rivală, de la care a legitimat imediat doi jucători, pe Honciu și pe Iustin Popescu.

După un periplu scurt la Câmpina și o altă perioadă la Mioveni, Honciu a revenit în ianuarie 2016 la Târgoviște, preluând ulterior banderola de căpitan, după ce clubul târgoviștean a renunțat la serviciile lui Dragoș Pătru.

„Dacă plec de la Târgoviște, plec la mai bine”, a spus Georgian Honciu, căpitanul și golgheterul Chindiei în prima parte a sezonului. Honciu a evoluat în 17 meciuri și a înscris 9 goluri în cele 21 de etape desfășurate până acum în acest sezon.

Articol scris de Ionuț MARIN

Pe aceeași temă