Daniel Pancu lasă Rapidul pentru a reveni în Liga 1. Atacantul explică de ce a ales să plece și spune că a luat această decizie și din cauza incidentelor provocate de suporteri

Daniel Pancu lasă Rapidul pentru a reveni în Liga 1.** Atacantul explică de ce a ales să plece și spune că a luat această decizie și din cauza incidentelor provocate de suporteri

UPDATE 2: Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, fostul jucător rapidist Daniel Pancu a semnat un contract cu o valabilitate de un an cu formația FC Voluntari.

„Mă bucur că am venit și știu că mă aflu între prieteni pe care îi cunosc de foarte mulți ani. Sunt convins că putem face lucruri fumoase la această echipă”, a declarat Pancu pentru site-ul oficial al clubului ilfovean.

Pancu va fi prezentat într-o conferință de presă care va avea loc joi, 30 iulie, ora 13.30, în incinta hotelului „Alexander”, din Pipera.


 

UPDATE: Atacantul Daniel Pancu a declarat, miercuri, agenției de presă Mediafax, că a părăsit cantonamentul formației Rapid din Poiana Brașov și va semna un contract valabil un sezon cu gruparea din Liga 1, FC Voluntari.

El a afirmat că nu mai suporta stresul de la formația giuleșteană, precizând că nu se mai putea concentra la fotbal. „Eu semnasem contractul cu Rapid, deși eram decis să nu mai continui. Florin Marin și Burcă m-au convins înainte de plecarea în cantonament să semnez. Mi-au zis că vor să construiască toată echipa în funcție de mine. Dar mi-am dat seama că nu mai pot suporta stresul de acolo. Eu nu mai puteam să mă concentrez la fotbal, mă gândeam numai la alte lucruri. Și nu mai vreau. De jumătate de an trăiesc în stresul ăsta, am zis că se schimbă ceva, dar nu mai pot”, a menționat fotbalistul.

„Vreau să joc fotbal, vreau să joc în Liga 1”

Pancu a explicat că oficialii grupării FC Voluntari insistă de mai mult timp pentru el. „Cei de la Voluntari mă caută de mai mult timp. Dar mereu am zis că rămân pentru Rapid. Acum, când văd ce se întâmplă, m-am hotărât să accept oferta lor. Vreau să joc fotbal, vreau să joc în Liga 1. Știu ce este în Liga a 2-a și prin ce am trecut în urmă cu doi ani. Acum voi fi mereu la cinci minute de casă, voi juca în Liga 1 și mă voi gândi numai și numai la fotbal”, a spus Daniel Pancu, pentru Mediafax.

Incidentele provocate de suporteri au contribuit și ele la decizia de a pleca

Fotbalistul a precizat că este dezamăgit și de suporteri după incidentele provocate de aceștia în fața bazei Pro Rapid la reunirea lotului. „Până acum toată țara ne invidia pentru galerie, pentru atmosfera pe care suporterii o făceau pe Giulești și chiar pe alte stadioane. Acum, am ajuns să ne batem între noi și să ne facem de rușine. Sunt dezamăgit. Normal că a contat și acest lucru în decizia mea”, a adăugat Pancu, jucător care urmează să fie prezentat oficial de FC Voluntari, joi, într-o conferință de presă.

Daniel Pancu, jucător care a evoluat de cinci ori în cariera sa pentru Rapid, va împlini 38 de ani la 17 august. La finalul sezonului trecut a anunțat că se va retrage din activitate, iar în această vară ajunsese la un acord cu acționarul majoritar Valerii Moraru să preia funcția de președinte al FC Rapid.

Ulterior, el a revenit asupra deciziei de retragere și a anunțat că mai dorește să joace. Atacantul a mai evoluat în cariera sa la formațiile Politehnica Iași, Cesena, Beșiktaș, Bursaspor, Terek Groznîi, ȚSKA Sofia și FC Vaslui.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)



Lovitură de teatru! Pancu pleacă de la Rapid pentru a semna cu o echipă din Liga 1

Deși se credea că lucrurile sunt rezolvate și Daniel Pancu va rămâne jucătorul Rapidului și în sezonul viitor va juca în liga secundă, iată că lucrurile s-au schimbat radical marți seară, iar atacantul a anunțat conducerea că nu va mai rămâne în Giulești sezonul viitor.

Din primele informații, atacantul a ajuns la un acord cu cei de la FC Voluntari și va evolua în Liga 1 și în acest sezon. El va fi prezentat într-o conferință de presă.

Acolo va juca alături de mai mulți jucători împrumutați de Steaua la Voluntari, Robert Vâlceanu și Paul Pârvulescu, tot acolo putând ajunge și Gabi Iancu, jucător intrat în ultima vreme în dizgrația lui Gigi Becali și a antrenorului Stelei, Mirel Rădoi.

În urmă cu câteva zile, Valerii Moraru le dădea asigurări fanilor că Pancu va continua la Rapid, însă iată că lucrurile s-au schimbat radical. „Situația lui Pancu s-a rezolvat. A semnat contractul. A fost până acasă să își aducă echipamentul și pleacă în cantonament, alături de ceilalți”, spunea acționarul majoritar al Rapidului, Valerii Moraru.

Daniel Pancu a refuzat în această vară să preia funcția de președinte la FC Rapid, dorind să mai joace încă un an la echipa giuleșteană. Pe această funcție a fost adus Ovidiu Burcă.

Articol scris de Florin MARIAN

Pe aceeași temă