Daniel Oprița reface la Steaua o parte din lotul cu care a obținut promovarea în Liga 1 cu Juventus. Încă un jucător cu experiență, ultima dată la Petrolul, a semnat cu „militarii”

Daniel Oprița reface la Steaua o parte din lotul cu care a obținut promovarea în Liga 1 cu Juventus.** Încă un jucător cu experiență, ultima dată la Petrolul, a semnat cu

Daniel Oprița îi întinde o mână de ajutor încă unui jucător care în acest an s-a despărțit de Petrolul. După Alexandru Zaharia și Mădălin Mihăescu, brazilianul Walace Alves da Silva (30 ani) a ajuns la Steaua, liderul Ligii a 4-a București. Fundașul central a semnat cu „militarii” un contract valabil până în luna iunie 2022.

Oprița își strânge la Steaua tot mai mulți jucători pe care i-a avut în lot la Juventus București în sezonul de Liga 2 ediția 2016/2017, atunci când a obținut promovarea în Liga 2. În prima parte a actualului sezon i-a avut la dispoziție pe Liviu Băjenaru, Valentin Bărbulescu și Ovidiu Morariu, iar în această iarnă i-a mai adus pe Alexandru Zaharia și Mădălin Mihăescu, după ce intraseră în dizgrație la Petrolul.

Accidentările l-au ținut pe Walace mai mult pe tușă la Petrolul, până la urmă renunțându-se la el

Mai nou, de astăzi, cu Steaua a semnat și Walace Alves da Silva, jucător la care a renunțat echipa ploieșteană după primul cantonament efectuat în ianuarie în Turcia. Brazilianul se reaccidentare, iar cele două părți au ajuns la un acord în privința rezilierii. Walace a făcut parte, de asemenea, din lotul trupei din Colentina care reușea în 2017 să promoveze în prima ligă.

Adus vara trecută de Petrolul pentru a oferi siguranță în defensivă, Walace Alves da Silva a fost utilizat în prima parte a sezonului Ligii 2 în doar șase meciuri, șapte, dacă punem la socoteală și prezența din Cupa României, după care o accidentare suferită la mijlocul lunii septembrie l-a făcut indisponibil pentru restul anului.

Brazilianul a mai evoluat pentru FC Argeș, Rapid, FC Olt Slatina, Juventus București, FC Voluntari și Dunărea Călărași.

Anunțul Stelei:

„Walace da Silva a semnat cu Steaua până în 2022!

Fundașul experimentat Walace Alves da Silva a devenit, astăzi, noul jucător al roș-albaștrilor, după ce a parafat o înțelegere cu echipa din Ghencea până în iunie 2022. Brazilianul, în vârstă de 30 de ani, a mai bifat în cariera sa echipe precum Rapid, Petrolul, Dunărea Călărași sau Voluntari.

Contractul jucatorului urmează să fie înregistrat la AMFB în zilele următoare.

Acesta este al treilea transfer important al iernii reușit de echipa antrenată de Daniel Oprița, după Mădălin Mihăescu și Alexandru Zaharia.”

Steaua e liderul Ligii a 4-a București, cu punctaj maxim după 18 etape și cu un golaveraj incredibil: 156-5, iar în acest an speră să obțină promovarea în Liga 3, după două rânduri în care nu și-a îndeplinit obiectivul. În primele două meciuri din acest an a trecut cu 9-1 în deplasare de CS FC Dinamo și cu 18-0 de ACS Electrica.

În lotul antrenat de Daniel Oprița și Iulian Miu se mai află și jucători ca Robert Elek, Rareș Enceanu, Paul Antochi, Andrei Neagoe, Florin Răsdan, Marian Neagu sau Horia Iancu, fotbaliști cu experiența cel puțin Ligii 2.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă