Dan Alexa: „Negociem cu 4-5 jucători, unul este Paul Batin”

Dan Alexa:**

Antrenorul formației FC Rapid, Dan Alexa, a declarat, luni, cu ocazia reunirii lotului la baza Pro Rapid, că negociază achiziționarea a 4-5 fotbaliști, printre care și Paul Batin, ultima oară la FC Botoșani.

Alexa a precizat că Doru Bratu, care a evoluat ultima oară la Farul Constanța, a ajuns la o înțelegere cu conducerea clubului. „Suntem în discuții cu anumiți jucători, am mai spus că avem nevoie de întăriri. Este foarte important să arătăm bine la începutul returului pentru că avem promovarea drept obiectiv și trebuie neapărat să o obținem. Da, Paul Batin este o țintă pentru noi. Discutăm de mai mult timp, dar el mai are oferte. Nu este un jucător ușor de adus. E un jucător care mie îmi place și sper să-l aducem. Dar nu e doar Batin, avem și o variantă de rezervă în cazul în care el nu vine. Mai suntem în discuție cu alți jucători, dar nu vrem să aducem nici foarte mulți, pentru că suntem într-un proces de insolvență și nu ne putem permite să aducem jucători scumpi, dar ar fi foarte bine să vină cei cu care discutăm. Doru Bratu nu a semnat încă, dar știu că s-a înțeles cu conducerea. Nucleul de bază a rămas, vor veni alți 4-5 jucători care să crească nivelul calitativ al echipei. Vom vedea zilele următoare. Vom încerca să mai aducem un portar junior, pentru a avea o alternativă, pentru că suntem condiționați să evoluăm cu doi jucători tineri”, a spus Alexa.

Tehnicianul grupării giuleștene s-a arătat încântat de turneul de pregătire pe care îl va efectua în India: „Ne aflăm la începutul pregătirilor, este o perioadă mai dificilă pentru fotbaliști, pe care niciun jucător nu o agrează. Este o perioadă care poate fi dificilă. Îmi doresc să avem liniște, să vină jucătorii pe care noi ni i-am dorit și este foarte important să profităm de timpul până la începutul returului, să acumulăm fizic, dar și ca ritm. O dorință a mea este ca noii jucători să vină cât mai repede pentru a prinde perioada de pregătire. Jucătorii tineri care nu au apucat să joace vor pleca să evolueze în Liga a III-a, pentru a avea jocuri în picioare. Nu am apucat să vorbesc cu jucătorii despre turneul din India, dar e un turneu foarte bun. Ca minus ar fi faptul că ne întoarcem destul de târziu, după o săptămână vom juca la Clinceni. Sper să ne reacomodăm repede cu clima de aici. Sunt condiții foarte bune, e un turneu de tradiție cu echipe foarte bune și e foarte bine”.

În ceea ce privește procesul de insolvență, Alexa speră ca acesta să fie prelungit pentru încă un an. „Eu îmi doresc să fie liniște, sper ca domnul Moraru să reușească să scoată clubul din insolvență, dânsul ne-a dat asigurări că totul e în regulă. Important este ca la termenul ăsta să se prelungească cu un an”, a mai spus Alexa.

La reunirea lotului FC Rapid, care a avut loc la baza sportivă Pro Rapid, au participat 29 de jucători.

Articol scris de Adrian ȚONE (Mediafax)

Pe aceeași temă