CSM Lugoj se pregătește să legitimeze primul japonez din istoria clubului. Cum a ajuns Yuki Shimizu din Dubai la echipa din Liga 3

CSM Lugoj se pregătește să legitimeze primul japonez din istoria clubului.** Cum a ajuns Yuki Shimizu din Dubai la echipa din Liga 3

CSM Lugoj, ocupanta locului trei în Seria a 4-a a Ligii a 3-a va legitima un fotbalist originar din Japonia, venit în Europa pentru a crește din punct de vedere fotbalistic. Jucătorul a fost, inițial, în teste, iar cei de la clubul bănățean consideră că merită să îl țină în lot. Totuși, la început, Yuki Shimizu va fi trimis la echipa a doua, în Liga a 4-a Timiș.

Fotbalistul nipon este născut în 1998 și poate juca pe posturile de fundaș dreapta sau mijlocaș dreapta. A mai jucat la o echipă din Tokio, dar a mai avut o experiență de șase luni în Europa, în Polonia, la Katowice. Comunicarea nu el nu este o problemă, după cum spune antrenorul Cosmin Petruescu. „Se pregătește cu noi de trei săptămâni. Are ABC-ul fotbalului, s-a integrat, se descurcă la antrenamente. Vorbește engleză și cum mai mulți componenți ai lotului știu limba aceasta, nu e nicio problemă de comunicare. Ne-am înțeles la contract, el dorește să intre în circuit, să se pregătească cu o echipă. Așteptăm să-i vină cartea verde să-l putem legitima”, ne-a declarat tehnicianul lui CSM Lugoj.

Shimizu va debuta în Liga a 4-a, la satelitul lugojenilor

După ce vor veni actele, Yuki Shimizu va semna o înțelegere pentru acest retur, cu posibilitate de prelungire. Deoarece echipa de Liga a 3-a are un fundaș central sârb titular, Shimizu nu poate juca în același timp cu Miroslav Radak. De asemenea, încă mai trebuie să se adapteze la mâncarea din România.

„Deocamdată, mai trebuie să se adapteze la mâncarea de aici, cu care nu este obișnuit, la condiții, la antrenamente. După ce îi vor veni actele, îl vom utiliza la început la echipa a doua (n.r. – din Liga a 4-a), deoarece la Liga a 3-a putem utiliza un singur extra-comunitar și îl avem pe sârbul Radak. De asemenea, nu este eligibil U19, deoarece nu este eligibil pentru naționala României”, a explicat antrenorul Petruescu.

Din Dubai, prin cartierul Freidorf din Timișoara, la Lugoj

Japonezul de la CSM Lugoj a ajuns în orașul de pe Timiș printr-un impresar sârb. Inițial, agentul stabilit în Dubai l-a căutat pe Radivoi Miatov, cel care se ocupă de clubul Auto Timișoara, mulți ani club de tradiție în Liga a 4-a și pepinieră care a dat jucători precum Petre Ivanovici de la Voluntari sau Carol Taub de la ASU Poli.

Acum, Auto nu mai are resurse și ocupă locul 6 în Liga a 6-a din Timiș, iar în cele din urmă, jucătorul le-a fost recomandat lugojenilor. „Impresarul său este un sârb stabilit în Dubai. Inițial a vorbit cu inginerul Miatov, de la clubul Auto, și prin dânsul a ajuns la noi”, a mai povestit Cosmin Petruescu.

Până când Shimizu va debuta eventual la echipa de Liga 3-a, pentru lupta din Seria a 4-a clubul i-a adus ca noutăți în această iarnă pe Bogdan Nicolescu, ex-ASU Poli, Alexandru Dan, ex-Pandurii, și Flavius Vlădia, venit de la Ripensia. De asemenea, Narcis Popan revine după ce în vara s-a accidentat serios. Juniorul este împrumutat de la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă