Csikszereda a anunțat motivul pentru care s-a despărțit de Soufiane Jebari, prima achiziție a liderului UTA pentru retur. S-au păcălit sau nu arădenii?

La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, UTA și-a prezentat oficial prima achiziție pentru partea a doua a sezonului. Soufiane Jebari (24 de ani) s-a despărțit de FK Csikszerda, colega de campionat a arădenilor, la care a ajuns în ianuarie 2017, și a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate cu UTA, acesta urmând să intre în vigoare începând cu februarie 2020. Clubul din Miercurea Ciuc a anunțat, la rândul său, motivul pentru care s-a despărțit de mijlocașul marocano-spaniol.

„Sunt foarte fericit să fiu la un club mare, cu tradiție, cum e UTA, să știu că avem aproape asemenea suporteri minunați. Sunt încântat și vin cu multă ambiție. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta echipa să ajungă unde îi este locul”, au fost primele cuvinte ale lui Jebari după ce a semnat cu UTA.

Mijlocașul a evoluat în 5 meciuri pentru FK Csikszereda în acest sezon, în patru ca titular, în care a și înscris un gol, cu Metaloglobus (3-0).

FK CSikszereda: „Datorită problemelor frecvente de sănătate din ultima perioadă, jucătorul nu a mai reușit să se impună, iar Sufi și FK s-au despărțit”

Clubul din Miercurea Ciuc spune că s-a despărțit de Soufiane Jebari din cauza accidentărilor frecvente pe care le-a avut mijlocașul în ultima perioadă.

„Soufiane Jebari și FK Csikszereda au reziliat contractul.

Datorită problemelor frecvente de sănătate din ultima perioadă, jucătorul nu a mai reușit să se impună, iar Sufi și FK s-au despărțit. Mijlocașul spaniol-marocan a venit la echipa noastră în ianuarie 2017 și, potrivit Rioting Football, a jucat de 11 ori în meciurile de primăvară din sezonul 2016-2017, de 16 ori în sezonul 2017-2018 și 25 în sezonul 2018-2019. A purtat tricoul roșu-negru de doar 5 ori în liga a doua și marcat de 14 ori de la sosirea sa la Miercurea Ciuc.

FK Csikszereda îi dorește lui Soufiane Jebari sănătate bună și îi mulțumim pentru munca depusă până acum”, a anunțat, în limba maghiară, FK Csikszereda pe site-ul oficial.

Laszlo Balint: „Are calități incontestabile pentru acest nivel. E genul de jucător de care aveam nevoie”

Laszlo Balint l-a antrenat pe Soufiane Jebari în perioada în care a stat pe banca echipei FK Csikszereda, între septembrie 2017 și mai 2018. Antrenorul liderului Ligii 2, UTA, a rămas impresionat de calitățile mijlocașului originar din Maroc și spune că nu avea cum să rateze oportunitatea de a-l avea din nou la dispoziția sa.

„Îl cunosc bine pe Soufiane Jebari, știu ce calități incontestabile are pentru acest nivel. E un jucător de ultimă treime, de ultimă pasă, cu tehnică foarte bună, capabil să accelereze acțiunile de atac. E genul de jucător de care aveam nevoie. Mă bucur foarte mult că s-a ivit această oportunitate, el reziliindu-și în urmă cu câteva zile contractul cu cei de la Csikszereda. Am reușit, împreună cu Bogdan Apostu, să-l convingem foarte repede să ni se alăture. Nu va avea drept de joc decât din februarie, dar iată că deja este aici, se antrenează, a reușit să cunoască deja și băieții, care l-au primit foarte bine în vestiar. Ne dorim să ne ajute în ceea ce ne propunem în acest sezon”, a vorbit Laszlo Balint despre prima achiziție făcută de UTA pentru partea a doua a sezonului.

Bogdan Apostu: „Este cel mai bun număr 10 al ligii secunde și puteți păstra această declarație”

Bogdan Apostu îl consideră deja pe Jebari un transfer reușit.

„Soufiane este un număr 10 veritabil, un volante, un profil de jucător care i-a lipsit UTA-ei. Personal, sunt convins că este cel mai bun număr 10 al ligii secunde și puteți păstra această declarație și să o reamintiți la finalul acestui campionat”, a spus și Bogdan Apostu.

Liderul Ligii 2, UTA, mai are de disputat în 2019 trei meciuri, cu Concordia Chiajna (marți, ora 14:00, la Arad), Dunărea Călărași (1 decembrie, ora 13:00, la Călărași) și Petrolul Ploiești (8 decembrie, ora 13:00, la Arad).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FK Csikszereda și UTA Arad

Pe aceeași temă