Cristian Todea s-a despărțit de Național Sebiș și are mari șanse să meargă în stafful unei echipe din Liga 2

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jun. 2019, 09:00 Actualizat: 30 Jun. 2019, 09:01 Bursa transferurilor
Cristian Todea s-a despărțit de Național Sebiș  și are mari șanse să meargă în stafful unei echipe din Liga 2

După ce s-a despărțit de mai mult de jumătate dintre componenții lotului din stagiunea 2018-2019, Național Sebiș a rămas și fără antrenorul Cristian Todea. Acesta și-a reziliat contractul cu formația de pe Crișul Alb după o discuție cu primarul orașului, Radu Demetrescu, și ar putea reveni în circuitul ligii secunde.

Până una alta, „Dulăul” admite că returul pe banca „alb-albaștrilor” a fost reușit din punct de vedere profesional pentru el. „Am avut destule de învățat la Sebiș, iar pentru asta le mulțumesc celor care mi-au acordat șansa de a antrena acolo, dar și jucătorilor. Am început mai greu returul, dar apoi am avut un parcurs plin de satisfacții și bucurii. Cu excepția ultimei etape, băieții au rămas mereu concentrați, s-au bătut pentru orice minge și punct și am devenit echipa cu cea mai lungă serie pozitivă din seria noastră. Comunității din Sebiș aș vrea să îi transmit că orașul lor e cunoscut în țară datorită blănurilor și a fotbalului, așa că nu văd de ce investițiile în acest sport nu ar fi justificate. Domnul primar Demetrescu s-a zbătut și se zbate cât poate pentru acest club, dar e clar că trebuie ajutat. Național Sebiș are deja un istoric în eșalonul trei al fotbalului românesc și ar fi păcat să nu țină ștacheta ridicată, cu atât mai mult cu cât puține cluburi din România se pot lăuda cu o bază sportivă de genul celeia de acolo”, a spus, pentru Sport Arad, Todea la despărțirea de sebișeni.

„Tocmai ce ne-am despărțit, cu regrete, de Cristi Todea, e prematur să vorbim acum despre noul antrenor. Vom cântări mai multe variante, iar în zilele următoare decidem cine va prelua echipa”, a spus și primarul Sebișului, Radu Demetrescu.

Cât despre Cristi Todea, în proporție mare acesta va ajunge lângă fostul său antrenor de la Gaz Metan Mediaș. Cristi Pustai i-a propus „Dulăului” să-i fie secund la Dunărea Călărași și, în principiu, cei doi își vor începe de luni treaba la formația din Muntenia, având ca obiectiv revenirea rapidă în Liga 1. La Călărași revine și Bodo Kanda, fotbalist care în returul sezonului trecut a apărat culorile UTA-ei.

Cristian Todea și-a început cariera de antrenor în 2015, la UTA, ca secund al lui Roland Nagy, chiar după ce și-a încheiat activitatea de fotbalist la Mediaș. A fost și „principal” al Bătrânei Doamne, după despărțirea echipei de Adrian Mihalcea și Adrian Falub, după care a optat pentru banca tehnică a celor de la Victoria Zăbrani. În iarnă a preluat Sebișul, terminând cu gruparea de pe Crișul Alb pe locul 6 al Seriei a 4-a a Ligii a 3-a.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Jun. 2019, 09:00 Actualizat: 30 Jun. 2019, 09:01 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă