Cel mai curtat antrenor din Liga 2 nu a fost prezent la reunire. Emoții pentru fanii lui „U” Cluj. Și George Florescu a absentat

Universitatea Cluj a început asaltul pentru promovarea în Liga 1. Clujenii s-au reunit ieri seară cu 24 de jucători, dintre care opt sunt fotbaliști veniți în această vară, dar fără Adrian Falub și George Florescu. Primul a lipsit din motive medicale, după spusele oficialilor clujeni, în timp ce al doilea se va alătura lotului în această săptămână.

Absența lui Adrian Falub de la primul antrenament alimentează neliniștea fanilor legată de rămânerea pe bancă a celui care are patru promovări în Liga 1 la activ. Falub a refuzat în urmă cu o lună o ofertă clară de la Astra, de 6.000 de euro lunar. Încă o propunere a venit chiar la conferința de prezentare a lui Ioan Andone la FC Voluntari. Cei doi sunt buni prieteni și „Fălcosul” l-ar vrea pe banca noii echipe unde a fost numit manager general.

„Sunt plecat din țara cu niște probleme. Mă întorc mâine”, a spus Falub pentru Liga2.ro.

8 jucători noi, 3 de la Viitorul

Clujenii n-au stat degeaba în această vară. S-au întărit cu opt jucători noi, pe lângă prelungirea împrumutului lui Cristian Ene, de la Viitorul. Cosmin Dur-Bozoancă, Carol Taub, Jefren Kosnic, Tiberiu Căpușă, Doru Dumitrescu, Kofi Twumasi, Florin Burghele și Marius Coman sunt fotbaliștii sosiți în această vară.

„Am venit la o echipă de tradiție, care vrea promovarea, un club la care am simțit că sunt dorit cu adevărat. Mi-am propus să îmi ajut echipa cât mai mult, iar finalul campionatului să ne găsească în Liga 1. Nu va fi o misiune facilă, dar avem valoarea necesară pentru a reuși ceea ce ne dorim cu toții. Cred că Petrolul Ploiești va una dintre echipele cu care ne vom lupta în acest sezon la promovare. Sunt convins că suporterii ne vor încuraja în număr mare atât la meciurile de pe teren propriu cât și la cele din deplasare”, a spus, citat de fcuniversitateacluj.ro, Marius Coman, atacant adus de la CFR Cluj.

Cantonament în Italia

Clujenii au programate două amicale până la plecarea în cantonament, cu FC Avrig și Luceafărul Oradea, iar pe 11 iulie vor merge într-un stagiu de pregătire de 12 zile în Italia.

„Urmează o perioadă de pregătire deloc ușoară pentru noi. Liga a 2-a arată foarte bine, sunt câteva echipe de tradiție care, la fel ca Universitatea, au promovat. Va fi mult mai dificil decât în Liga a 3-a, adversarii vor fi la un nivel mai bun, dar sperăm ca după o pregătire bună să fim gata pentru ceea ce urmează. Trebuie să ne pregătim bine și să facem același lucru ca și anul trecut, adică să promovăm. Vor fi deplasări mai lungi, dar vom face tot posibilul pentru a reveni pe prima scenă”, a declarat și Gabriel Giurgiu, căpitanul Universității.

„Lupta la promovare cred că se va da între echipele cu nume, iar asta va face Liga a 2-a mai interesantă. Nouă ne plac meciurile cu miză, avem experiență și sperăm să rezolvăm problema promovării cât mai repede. Va fi greu, sunt multe meciuri, multe echipe ambițioase care vor să promoveze, dar sperăm să fim și noi printre ele”, a comentat și Dorin Goga.

Lotul prezent la reunire:

portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Iulian Dinu, Andrei Gorcea, Călin Albuț;
fundași: Rareș Takacs, Mihai Onicaș, Jevrem Kosnic, Carol Taub, Tiberiu Căpușă, Octavian Abrudan, Andrei Cordoș, Victor Manu;
mijlocași: Kofi Twumasi, Octavian Ursu, Adrian Micaș, Gabi Giurgiu, Răzvan Greu, Doru Dumitrescu, Denis Hordouan;
atacanți: Florin Burghele, Dorin Goga, Iuliu Hațiegan, Marius Coman, Cristian Ene.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Cristian COSMA (fb FC Universitatea Cluj)

Pe aceeași temă