Bottone nu e Davide, ci Donato și e vârf: „Era bine să vină acel jucător, însă era peste puterile noastre”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Mar. 2013, 16:00 Actualizat: 20 Mar. 2013, 16:04 Bursa transferurilor
Bottone nu e Davide, ci Donato și e vârf:  „Era bine să vină acel jucător, însă era peste puterile noastre”

UPDATE: „Oficialii” clubului UTA au comunicat greșit numele, sau mai precis prenumele, fotbalistului sosit de marți în probe la Arad. Ceea ce se știa cu siguranță era că sub comanda lui Falub a ajuns Bottone, dar nu Davide, fostul mijlocaș al lui CFR Cluj, ci …Donato. Și acesta are lăgătură cu orașul Torino, însă nu cu formația cu același nume, ci cu Juventus. Donato Bottone a fost crescut de actuala campioană a Italiei, mai apoi evoluând la Pro Patria, Pro Sesto, Clermont Foot Auvergne și Honved.

Din această iarnă, vârful de 24 de ani este liber de contract și va trebui să tragă tare să-l convingă pe Adrian Falub că este peste ceea ce are deja în lot ca atacanți de careu, respectiv Silvășan, Voiculeț și Dosso. „Pe undeva, era bine să vină acel jucător, Davide Bottone, însă era peste puterile noastre să-l aducem. Juca și pe un post care ne arde mai rău acum, dar deocamdată trebuie să ne mulțumim cu ce avem aici. Pe Donato Bottone o să-l vedem la lucru și la Mediaș și apoi vom decide”, ne-a mărturisit antrenorul „textiliștilor”.


Partida de la Mioveni a scos și ea la iveală, dacă mai era nevoie, găurile din lotul „textilist”. Absențele lui Neagu și Silvășan nu au putut fi acoperite așa cum și-ar fi dorit Adrian Falub, cum și lipsa unui mijlocaș central ofensiv s-a simțit în economia partidei. UTA construiște greu pe zona centrală, acolo unde are mai degrabă fotbaliști specializați pe distrugerea jocului, ca Mărginean, Lazea, Adofo sau Chindriș și prea puțini fotbașliti care să impună ritmul în atac sau să scoată adversari din joc prin driblinguri sau pase decisive.

Cum Alex Neagu s-a accidentat și nu va mai reveni pe gazon în acest campionat, iar Laso e folosit în bandă de stafful tehnic utist, poziția numărului 10 nu e acoperită de nimeni în Calea Aurel Vlaicu. Acest lucru s-ar putea schimba dacă ultimul sosit, Davide Bottone (foto), va confirma așteptările și va fi legitimat. Italianul de 26 de ani are meciuri la toate nivelurile în „squadra azzura”, mai puțin cea de seniori, iar în 2010 s-a încununat campion al Românei cu CFR Cluj. De-a lungul carierei sale, fotbalistul a mai îmbrăcat tricourile unor formații din Peninsulă ca: Torino, Biellese, Varese, Vicenza și Frosinone și i-a fost propus lui Giovanni Catanzariti de un impresar italian.

Dar, antrenorii arădeni, în special Dan Țapoș mai au de evoluat un fotbalist sosit de luni seara la UTA. Este vorba despre Jules Goda, un portar camerunez de 23 de ani, care a mai evoluat la Bastia (2007-2011), Olimpique Marseille (2011), Portimonense (Portugalia, 2011), iar ultima oară, în a doua ligă din Grecia, la Larisa. Fotbalistul a fost ochit de Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti acum 18 zile, cu ocazia călătoriei în Franța la derby-ul Corsicii, dintre Bastia și Ajaccio, dar formalitățile cu obținerea vizei a întârziat venirea lui Goda în curtea „Bătrânei Doamne”. Rămâne de văzut dacă utiștii vor legitima și un al treilea goalkeeper senior, lângă Amadio și Matijas și atâta timp cât italianul nu a avut în început de retur tocmai rău. O variantă între buturi mai este și tânărul Andrei Cioară, rezervă la partida cu ACS Poli.

Utiștii au efectuat două antrenamente marți, din care cel de-al doilea pe teren redus, la baza sportivă a lui Radu Mărginean. Voiculeț a rămas deocamdată pe margine, el urmând să lipsească – probabil – și la amicalul de la Tunrnu Severin.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Mar. 2013, 16:00 Actualizat: 20 Mar. 2013, 16:04 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă