Bogdan Lobonț s-a întors în fotbalul românesc. Va fi în stafful naționalei, dar ar putea ajunge și la o echipă de Liga 1

Bogdan Lobonț s-a întors în fotbalul românesc.** Va fi în stafful naționalei, dar ar putea ajunge și la o echipă de Liga 1

Bogdan Lobonț (41 de ani), liber de contract după ce în partea a doua a sezonului trecut a antrenat-o pe Universitatea Cluj, de care s-a despărțit după ce s-a ratat promovarea în Liga 1 în urma barajului cu FC Hermannstadt (0-2 la Cluj și 1-0 la Sibiu), revine în fotbalul românesc. Fostul portar va face parte din stafful tehnic al naționalei României. El va urmări stranieri și îi va prezenta raportul selecționerului Cosmin Contra.

În plus, ar putea ajunge și la Universitatea Craiova, alături de noul manager general Victor Pițurcă, iar Contra nu are nimic împotriva acestui lucru.

„Lobonț vrea să revină la echipa națională. Eu mi-am dat acordul, dar nu am nimic împotrivă să lucreze și la Universitatea Craiova, dacă îl va solicia nea Piți. Am vorbit deja cu Lobby. A fost la Roma, l-am trimis să urmărească meciul dintre AS Roma și Genoa. A fost să îl vadă pe Andrei Ionuț Radu, a vorbit cu el. Nu știu dacă Lobonț va sta pe bancă sau în tribună. Va face ceea ce a făcut și înainte. Cel mai probabil va sta în tribună, alături de analistul video, deoarece de sus se văd mult mai bine lucrurile”, a declarat Cosmin Contra la TelekomSport.

Bogdan Lobonț a mai lucrat cu selecționerul Contra în perioada iunie – decembrie 2018, dar fostul portar a plecat din staff pentru a prelua banca tehnică a celor de la „U” Cluj. Lobby a pierdut barajul de promovare în Liga 1 și a fost îndepărtat de ardeleni.

„Lobby” a semnat cu „U” Cluj în noiembrie 2018, dar și-a început mandatul în decembrie 2019. Chiar dacă a avut doar patru eșecuri în 20 de partide, ardelenii nu au promovat în primul eșalon, pierzând barajul cu FC Hermannstadt, 2-1 la general. Echipa clujeană a fost preluată apoi de Cristian Dulca, iar după patru etape desfășurate în noul sezon se află pe locul 17, retrogradabil, cu doar trei puncte.

20 de meciuri a stat Bogdan Lobonț pe banca echipei „U” Cluj, în care a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri și două egaluri

CITEȘTE și: Discursul lui Bogdan Lobonț, după ce U Cluj a ratat promovarea în Liga 1. Ce a spus despre viitorul său pe banca „studenților”

Pe aceeași temă