„Bacăul a fost tot timpul un izvor de talente. Prin venirea celor 12 cred că suntem mai puternici”

21 Jul. 2012, 11:39 Bursa transferurilor

Antrenorul principal al FC Botoșani i-a urmărit pe cei 12 jucători veniți de la FCM Bacău într-un meci de pregătire contra fotbaliștilor pe care roș-alb-albaștrii îi au în lot pentru noul sezon competițional.

La antrenamentul de ieri dimineață a fost prezent și președintele clubului FC Botoșani, Cornel Șfaițer. Acesta s-a arătat încântat de unii jucători veniți de la FCM Bacău și este convins că FC Botoșani s-a întărit suficient de mult încât să fie o candidată serioasă la promovare în noul sezon competițional.

„Sunt niște jucători cu experiență. Bacăul a fost tot timpul un izvor de talente, are un istoric adevărat la Liga I. Prin venirea celor 12 jucători care au demonstrate și în sezonul trecut cred că suntem mai puternici. Cu siguranță vom mai renunța la câțiva jucători. Sperăm să avem un lot echilibrat din punct de vedere valoric. Nu e simplu. Avem destule exemple în fotbalul românesc Dinamo-Craiova, Urziceni-Steaua, Bacău-Focșani în anii 1994-1995 când a reușit o promovare cu un nucleu mare de jucători nou veniți. Bacăul a reușit atunci promovare cu Costel Orac. Sperăm să reușim și noi. Important este ca staff-ul tehnic să omogenizeze lotul”, a spus Cornel Șfaițer.

FC Botoșani 1: Stamatin (FCM Bacău) – Atudorei, Dinu, V. Bordeanu, Maghici, Mbella, Păcurar, Vașvari, Todoran, Cârjan și Fulop.
FC Botoșani 2: Petrache – Gherman (FC Botoșani), Ursu, Lozneanu, Doboș, Bursuc, Vraciu, Croitoru, Taban, Hurdubei, Boghian.

A mai renunțat la trei jucători

După venirea celor 12 jucători de la FCM Bacău, conducerea clubului FC Botoșani a fost nevoită să renunțe la o parte din componenții lotului existent. Primii care au părăsit pe FC Botoșani sunt Lucian Matiș, Ciprian Stanciu și Laurențiu Giurgiuveanu.

Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani a precizat că pentru următorul sezon vor rămâne maxim 25 de jucători. „Am decis să renunțăm la Matiș, Stanciu și Giurgiuveanu. Ei sunt liberi de contract și pot semna cu orice echipă doresc. Urmează ca în aproximativ o săptămână să definitivăm lotul. Cert este că vom păstra cel mult 25 de jucători”, a spus Cornel Șfaițer.

Mai vor un atacant sub 21 de ani

După transferul celor 12 jucători de la FCM Bacău, oficialii clubului FC Botoșani spun că vor mai face o singură achiziție până la startul noului sezon competițional. Este vorba de un atacant sub 21 de ani.

„Avem în continuare probleme cu jucătorii sub 21 de ani. Bacăul are un nucleu mare de jucători născuți în 1990. Dacă ar fi fost născuți în 1991 era extraordinar. Suntem descoperiți. Sperăm să aducem un jucător sub 21 de ani care să facă față la ceea ce dorim noi. Ne dorim ca în sezonul următor să jucăm cu un jucător sub 21 de ani în atac. Să vedem în ce măsură vom reuși să-l luăm”, a spus Cornel Șfaițer.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

21 Jul. 2012, 11:39 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă