Atilla Hadnagy, primul mare transfer al echipei Sepsi de la promovarea în Liga 2. „Vreau să dau foarte multe goluri aici”. Cine e noul antrenor principal

Nou-promovată în Liga 2, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a început deja campania de transferuri pentru noul sezon. Echipa din Covasna a bifat primul transfer și a stabilit staff-ul tehnic pentru campionatul ce ar trebui să înceapă pe 30 iulie într-o formulă unică, o serie formată din 22 de cluburi.

Atilla Hadnagy (35 ani) este atacantul pe care Sepsi OSK l-a convins să i se alăture în noul sezon, jucător care vine din postura de liber de contract de la FC Botoșani. Originar din Sfântu Gheorghe, Hadnagy anunțase la finalul sezonului din Ligii 1 că nu vrea să mai continue la Botoșani și că se gândește să revină acasă, în orașul unde a început să joace fotbal, la Oltul Sfântu Gheorghe.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns acasă după 13 ani de exil. Sunt bucuros de cuvintele frumoase pe care le-am auzit, că au încredere foarte mare în mine și îi mulțumesc în primul rând lui Dioszegi Laszlo, care a făcut un lucru extraordinar aici la Sfântu Gheorghe, unde știm cum e și cum a fost cu fotbalul. Îi mulțumesc, în al doilea rând, și lui nea Loți, Polgar Laszlo, care m-a băgat, cum se spune, în apa adâncă la 17-18 ani. Cu el am debutat în Liga a 3-a, de aici am plecat în fotbalul mare, am jucat cinci ani și jumătate la FC Brașov, trei ani la Petrolul și trei ani și jumătate la FC Botoșani. Acum, la 35 de ani, ușor-ușor, am ajuns acasă. Vreau să demonstrez că sunt jucătorul acela pe care l-a iubit toată lumea, pentru care a strigat tot stadionul >. Vreau să dau foarte multe goluri aici la Sfântu Gheorghe, vreau să ajut echipa asta să-și îndeplinească obiectivul, adică locurile 9-10, sau să ne menținem în Liga a 2-a. Eu zic că putem să facem o treabă foarte bună, sunt aici oameni foarte buni și muncitori, să vede că au reușit în cinci ani să promoveze în Liga a 2-a din nimic. Bravo lor și felicitări. Eu vreau să spun atât: voi face tot posibilul să ajut echipa asta cu personalitatea mea, cu sinceritatea mea pe care am avut-o mereu, talentul meu și cu mult profesionalism. Nu o să dezamăgesc, de asta am venit acasă, pentru că știu că mai pot. Nu am venit acasă pentru că m-au dat afară sau că nu mai puteam. Am venit mai mult pentru familie acasă, pentru suporteri și pentru oamenii aceștia minunați”, a spus Attila Hadnagy.

Pe lângă Attila Hadnagy, conducerea clubului Sepsi e pe cale să-i mai înregimenteze și pe Marius Burlacu (Unirea Tărlungeni), Paul Kiss (Unirea Jucu) și Marian Pop („U” Cluj, împrumutat sezonul trecut la CSM Sighetu Marmației). Bună Ziua Brașov scrie și că se discută prelungirea contractelor jucătorilor Florin Stângă, Robert Jakab și Lorand Fulop, în timp ce de Norbert Denes, Angelco Prvulovic, Claudiu Aioanei și Alexandru Neculai s-au despărțit.

Laszlo Polgar, noul antrenor principal

Cât privește conducerea tehnică a echipei din Sfântu Gheorghe prezidată de Laszlo Dioszegi, antrenor principal a fost numit Laszlo Polgar, fost portar la FC Brașov acum mai bine de două decenii, acesta urmând a fi ajutat de secunzii Valentin Suciu și Laszlo Kulcsar. Postul de team-manager va fi ocupat de către Janos Bokor.

Foto: FB Sepsi OSK
Video: Observatorul de Covasna

Pe aceeași temă