ASU Poli s-a despărțit de încă trei jucători, doi dintre ei fiind cei mai vechi din lot. Mesajul emoționant pentru suporteri al căpitanului Cristian Gălan

După Ștefan Blănaru, Arthur Teuț, Bogdan Nicolescu și Laurențiu Telescu, ASU Poli s-a despărțit în weekendul ce tocmai a trecut, după amicalul câștigat cu 5-2 cu Timișul Șag, de încă trei jucători, doi dintre ei foarte importanți în istoria clubului timișorean.

Portarul Victor Gîrlea, fundașul Cristian Gălan și mijlocașul Ionuț Vucea au încetat colaborarea cu echipa alb-violetă după ce le-au expirat contractele, iar noul staff tehnic a decis să nu li se mai prelungească înțelegerile.

Cristian Gălan (28 de ani) era cel mai vechi jucător din lotul Politehnicii și singurul care a parcurs întregul traseu al eșaloanelor fotbalistice în care a evoluat echipa Universității din 2012 încoace, odată cu implicarea Druckeria în activitatea clubului. Fundașul central originar din Hunedoara a sosit la echipă în ianuarie 2013, pe când Politehnica evolua încă în Liga a 5-a, și s-a impus rapid ca un lider al vestiarului, ținând seama și de experiența sa la nivelul eșaloanelor doi și trei. A fost căpitan în majoritatea meciurilor pe care le-a desfășurat la ASU Poli, timp de patru ani și jumătate, însă nu se va despărți definitiv de club, fiindcă va continua ca antrenor al grupei de juniori 2006, pe care o pregătește de aproximativ doi ani. În sezonul recent încheiat, primul în Liga 2 al Politehnici, a evoluat în 23 de meciuri.

Ionuț Vucea (26 de ani) se numără și el printre veteranii Politehnicii. A sosit la echipa timișoreană în vara anului 2013, înaintea începerii primului sezon de Liga a 4-a. În ultimele patru sezoane i-a obișnuit pe susținătorii echipei cu curse în viteză pe ambele flancuri și, nu de puține ori, cu execuții spectaculoase. În precedentul campionat, Vucea a evoluat în 14 meciuri și a înscris de trei ori.

La ASU Poli nu va mai continua nici portarul timișorean Victor Gîrlea (22 de ani), achiziționat în iarnă după despărțirea de Dacia Unirea Brăila. Jucătorul a evoluat în doar două meciuri pentru gruparea alb-violetă, la Brașov și Balotești.

„Momentul despărțirii nu e niciodată ușor, însă ținem să le mulțumim celor trei pentru tot ceea ce au făcut pentru Politehnica. Cu mulțumiri speciale lui Gălan și Vucea, care activează la echipă încă de la începuturile actualului proiect, din ligile a patra, respectiv a cincea”, a precizat, citat de Druckeria, directorul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu.

„A fost o onoare sa îmbrac tricoul Politehnicii, a fost o onoare să joc în fața voastră, a tuturor celor ce o iubiți pe Poli”

Ca un lider adevărat, Cristian Gălan, un simbol al clubului Universității Politehnica din Timișoara, a acceptat decizia conducerii de a nu se mai baza pe serviciile sale în noul sezon al Ligii 2 și a transmis un mesaj emoționant printr-o scrisoare adresată suporterilor.

„A venit și acest moment…

Parcă acum sunt în cafenea, la D”arc, cu mulți dintre voi, cei care o iubiți pe Poli, cei care ați făcut totul pentru acest club, iar eu, stând în mijlocul vostru și ascultând toate planurile mărețe pe care le aveți cu Poli – unele păreau utopice, altele realizabile – mă uitam cu admirație la voi și la modul cum iubiți acest club. Toate acestea m-au făcut să plec de acolo cu aceeași dorință ca a voastră: SĂ‚ O READUCEM PE POLI ACOLO UNDE ÎI ESTE LOCUL!

Din acea clipă și până în acest moment, am făcut totul pentru împlini, atât vouă, cât și mie, această dorință. Mulți dintre voi știți mai bine cum ne-am descurcat în toți acești ani, cum am rezistat în toți acești ani și, totuși, am ajuns aproape de obiectivul principal. Însă drumul este unul greu și oamenii care îl parcurg se și schimbă.

Pentru mine a fost o onoare sa îmbrac tricoul Politehnicii, a fost o onoare să joc în fața voastră, a tuturor celor ce o iubiți pe Poli. Știu că uneori v-am făcut fericiți prin jocul meu, alteori ați fost dezamăgiți de prestația mea, dar în sport, nu întotdeauna ies lucrurile așa cum îți dorești. Faptul că pot scrie aceste lucruri către voi, pentru mine este un lucru măreț. Am încercat să vă vorbesc cât mai frumos prin evoluțiile din teren, însă mie-mi plac și cuvintele, așa încât vă „plictisesc” cu câteva rânduri.

Pe măsură ce le aștern pe hârtie, derulez toți cei patru ani și jumătate petrecuți aici. De fapt, sunt mult mai mulți, deoarece am ajuns in curtea lui Poli încă de la 16 ani, și îmi dau seama că sunt anumite momente pe care nu le voi uita niciodată. Îmi amintesc și acum meciul de la Liebling, în care am jucat pentru prima dată în fața voastră, o victorie și un gol la debut. Cum aș putea uita meciul de la Racovița? Sau meciul epic de la Chizătău, încheiat 4-4, în care am primit cartonaș roșu și în care am fost conduși 4-0? Îmi voi aminti mereu, cu mare drag, și meciurile cu Auto, Chișoda, Ripensia, Hunedoara, Cugir, Ighiu, Ineu, și multe altele, până la cel cu Dunărea Călărași.

Sunt mulți oameni cărora țin să le mulțumesc pentru sprijinul arătat în toată această perioadă. În primul rând, mulțumesc familiei, căci ei știu cel mai bine prin ce am trecut în toți acești ani. Le mulțumesc tuturor colegilor, antrenorilor si, nu în ultimul rând, vouă, celor care o susțineți pe Poli necondiționat. Îți mulțumesc Seba (n.r. – Sebastian Novovic), pentru fiecare discuție pe care am avut-o cu tine despre Poli. Vă mulțumesc, domnule profesor Sorin Brîndescu, pentru omul care sunt astăzi.

Drumul nostru se desparte acum, dar vă asigur că nu va fi pentru o perioadă lungă de timp. Ne vom reîntâlni și vom continua să luptăm împreună!

Pe veci, unul dintre voi,
Cristian Gălan
#CG21″

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă