Apare N”Doye! „Vin eu și rezolv tot”. Motivul pentru care senegalezul ratează primul meci la Cetate Deva

  • Excentricul mijlocaș senegalez Ousmane N”Doye (38 de ani) a semnat un angajament în această vară cu CNS Cetate Deva, echipă din Liga a 3-a din România, după ce a rămas liber de contract după despărțirea de ASA Târgu Mureș.

 

CNS Cetate Deva a pus, în această vară, bazele unui nou proiect care să aducă echipa spre promovarea în Liga a 2-a, iar Cristian Bobar a fost numit președintele clubului. Acesta a oferit câteva declarații despre N”Doye, care va lipsi la primul meci în campionat pentru noua sa formație, vineri, pe teren propriu, contra celor de la Industria Galda. De această dată nu este vorba despre o „ieșire” a senegalezului, mai mult, mijlocașul va lipsi motivat.

Vineri începe campionatul în liga a treia. Ousmane a semnat cu Cetate Deva, dar a plecat în Senegal, pentru că i-a expirat viza. A semnat contractul sportiv, dar are probleme cu permisul de muncă. Noi am depus toate actele și așteptăm, sperăm ca în cel mult două săptămâni să se rezolve și Ousmane să vină la Deva, a declarat președintele clubului, Cristi Bobar, apropiat al mijlocașului din perioada Dinamo și ASA Târgu Mureș.

N”Doye a ținut și el să lămurească motivul absenței sale, dar a vorbit și despre planurile la nouă echipă: „Aștept cu nerăbdare să joc pentru Deva. Mai vreau o promovare și mă antrenez zilnic pentru asta. Am încredere că se va rezolva repede problema vizei, nu pot sta departe de terenul de fotbal. Le urez baftă în prima etapă, apoi vin eu și rezolv tot”.

De-a lungul carierei, Ousmane N’Doye a mai jucat în România pentru SC Vaslui, Dinamo, Astra, Săgeata Năvodari și ASA Târgu Mureș, cu aceasta din urmă câștigând singurul său trofeu în țară, Supercupa, în ediția 2015-2016.

Deva își dorește promovarea

Altfel, singura reprezentantă a județului Hunedoara în Liga 3 e pregătită pentru startul noului sezon după ce în această vară a transferat nu mai puțin de 14 jucători, a făcut schimbări atât în staff-ul tehnic cât și în cel administrativ și și-a stabilit ca obiectiv promovare.

„Nu vrem să ascundem că ne dorim locul 1. Știu că sunt echipe cu bugete mai mari în serie dar ne batem cu ele și cred că putem fi acolo sus. Jucătorii au răspuns bine în această perioadă de pregătire, s-au schimbat puțin metodele dar lotul a fost îmbunătățit, noi aducând 14 nume noi”, a spus președintele Bobar, citat de FRF.

Ciprian Pepenar, noul antrenor al echipei, este optimist înaintea startului noului sezon. „Pornim pe un drum lung și greu, ni-l asumăm, dar sper ca la finalul lui să ne bucurăm cu toții. Obiectivul meu principal și al jucătorilor este acum jocul de vineri, pe care trebuie să-l câștigăm. Jucătorii au răspuns excelent în perioada de pregătire și nu am ce să le reproșez. Sperăm că vor veni și rezultatele”, a spus tehnicianul de 38 de ani, care va fi ajutat de Petre Clep (antrenor de portari) și Marius Bortiș (preparator fizic).

Lotul echipei CNS Cetate Deva:

Portari: Andrei Raț, Roberto Bodea (Performanța Ighiu), Corneliu Apostol
Fundași: Adrian Dosan, Alexandru Doboș, Cătălin Ionică* (FC Hunedoara), David Jude* (Ardealul Cluj), Andrei Demian*, Marius Pistol (Miskolc), Emil Vîrtan (Șoimul Băița), Mihai Kereki (CFR Cluj)
Mijlocași: Janos Vajda, Andrei Vaștag (Wurmla – Austria), Erwin Bloj* (FC Hunedoara), Alexandru Sahru* (SC Bacău), Rareș Blaga (Șoimul Băița), Marius Lupu*, Robert Cristian (FC Hunedoara), Tudor Șaucă
Atacanți: Gelu Velici (Național Sebiș), Iulian Tecsi (FC Hunedoara), Raul Lintaru.

• În paranteză sunt trecute numele cluburilor de unde provin jucătorii nou-veniți
• Jucătorii cu steluță sunt juniori
• Ousmane N”Doye a semnat contractul cu Deva, însă el încă nu a fost înregistrat, deoarece senegalezul așteaptă rezolvarea problemei permisului de muncă

În această vară, devenii i-au pierdut pe Făgărășanu, Mintaș, Boldea (toți la Performanța Ighiu), Pribac, Ungureanu (plecați la muncă în străinătate), Cobliș, Boloș (ambii Industria Galda de Jos), Chelariu, Suciu (ambii la Șoimul Băița), dar și juniorii Grunță și Buzducea.

Articol scris de Dan MIREA
Foto: FRF
 

Pe aceeași temă