Alex Ioniță II are cale liberă spre Rapid. Pițurcă i-a anunțat plecarea de la Craiova, Pancu a recunoscut discuțiile cu mijlocașul: „Își dorește foarte mult să se întoarcă acasă”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2019, 18:31 Bursa transferurilor

Daniel Pancu și l-a dorit pe Alexandru Ioniță II în lot încă din vară, când Rapid a promovat în Liga 2, însă trecerea de la campioana CFR Cluj la o echipă nou-ajunsă în eșalonul secund era un pas mult prea mare în spate făcut de mijlocașul plecat de la echipa giuleșteană la începutul anului 2014. Ioniță e, acum, aproape de revenirea la clubul de suflet.

Victor Pițurcă despre Ioniță: „Eu sunt de acord ca el să plece, fiindcă are nevoie de meciuri”

Alex Ioniță a ajuns în vară, sub formă de împrumut, la U Craiova, unde nu s-a acomodat și a fost utilizat foarte puțin atât de Corneliu Papură, cât și de Victor Pițurcă. Mijlocașul nu mai e dorit în Bănie, la CFR Cluj, club de care aparține, are șanse minime să fie păstrat de Dan Petrescu, astfel că în această iarnă va semna cu un nou club. Cel mai probabil, acesta va fi Rapid, echipă care a terminat prima parte a sezonului pe locul 3 în Liga 2 și care țintește promovarea în Liga 1.

„Mai sunt jucători care nu vor mai face parte din lot. Dacă vrei un lot puternic, trebuie să îți asumi și niște pierderi. Clubul a câștigat deja bani foarte mulți. Ioniță nu a prea făcut parte din lot, nu a reacționat așa cum speram și cred că și pentru el ar fi bine să joace în altă parte. Eu sunt de acord ca el să plece, fiindcă are nevoie de meciuri”, a spus, vineri, Victor Pițurcă despre situația lui Alexandru Ioniță, mijlocaș care a fost folosit de U Craiova în doar șase meciuri în Liga 1, în patru dintre ele intrând pe teren din postura de rezervă.

Daniel Pancu a vorbit deja cu Ioniță: „Își dorește foarte mult să se întoarcă acasă, să joace la Rapid din nou”

Daniel Pancu a recunoscut că a purtat deja discuții cu Alexandru Ioniță și că acesta este dispus să renunța la actualul său salariu pentru a reveni la Rapid.

„Numărul 10, în proporție foarte mare, pentru că își dorește foarte mult, și-a dorit și în vară, este Alexandru Ioniță II, care în momentul de față este împrumutat la Craiova. Am avut o discuție cu el săptămâna trecută. Își dorește foarte mult să se întoarcă acasă, să joace la Rapid din nou. Va renunța la o parte din salariul lui și sper să ne înțelegem cu Universitatea Craiova în sensul acesta”, a spus Daniel Pancu la realitateasportiva.net.

Ioniță își dorește să revină la București, acasă, și din motive personale. Iubita sa este gravidă, iar la începutul anului următor va naște un băiețel.

La începutul anului 2014, Astra îl cumpăra pe Alexandru Ioniță de la Rapid pentru 600 de mii de euro. După patru sezoane și jumătate la echipa din Giurgiu, mijlocașul era cumpărat la începutul anului 2018 de CFR Cluj, pentru un milion de euro. La CFR Cluj a avut puține reușite într-un sezon și jumătate (32 de meciuri și 3 goluri), iar în vara lui 2019 a fost împrumutat la U Craiova. La echipa olteană are în acest sezon doar 214 minute bifate în Liga 1, în șase meciuri.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 20 Dec. 2019, 18:31 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă