Adrian Mihalcea a analizat noile achiziții ale Dunării: „Am adus jucători de calitate”. Ce spune despre pregătirea de vară și de noul sezon al Ligii 2

Adrian Mihalcea a analizat noile achiziții ale Dunării:

La fel ca majoritatea cluburilor din noul sezon al Ligii 2, Dunărea Călărași își va relua pregătirea de luni, 26 iunie. De la ora 17:00, Adrian Mihalcea va conduce primul antrenament pentru noua ediție de campionat, urmând a avea la dispoziție cinci săptămâni pentru a-și încărca la maxim jucătorii.

„Reunirea va avea loc luni, 26 iunie, ora 17:00, la stadion. În primele trei zile vom efectua vizita medicală. În prima săptămână, băieții vor face și niște teste, urmând să demarăm și ședințele de pregătire. Vom avea zilnic câte două antrenamente. Am dori ca sâmbătă să jucăm și primul amical. Va fi puțin mai greu, pentru că nicio echipă din zonă nu a reluat pregătirile. Sper totuși să găsim o modalitate în acest sens. Același ritm de lucru îl vom imprima și pentru a doua săptămână de lucru”, a declarat, pentru site-ul oficial al Dunării, Mihalcea, care a mai adăugat că mai apoi, timp de 10 zile, echipa va efectua un stagiu de pregătire centralizată, locația nefiind încă stabilită.

„Dorim ca pe 10 sau 11 iulie să plecăm într-un cantonament de pregătire centralizată. Momentan, nu-i bătută în cuie locație, însă cu siguranță vom pleca. Ne vom întoarce în jurul datei de 22 iulie, cu o săptămână înainte de startul noului sezon, evident dacă va fi menținută de către federație data de 29 iulie. În acea ultimă săptămână ne vom antrena la Călărași pentru a pune la punct ultimele detalii legate de startul campionatului. Acesta ar fi programul nostru pentru această perioadă de vară, precompetițională”, a mai susținut antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea.

Patru nou-achiziții bifate, iar „lista nu s-a închis”

La reunirea Dunării vor participa și cele patru noi achiziții făcute până în acest moment: atacanții Gelu Velici (25 de ani, ex Național Sebiș) și Valentin Buhăcianu (23 de ani, ex Atletico Vaslui) și mijlocașii Andrei Pușcașu (27 de ani, ex Dacia Unirea Brăila) și Silviu Pană (25 de ani, ex Olimpia Satu Mare). În plus, lui Cezar Lungu i s-a prelungit contractul, iar pe Florian Ibrian l-au împrumutat încă un sezon de la Unirea Slobozia.

Mihalcea susține că încă nu s-a finalizat campania de achiziții, iar cei nou-veniți reprezintă plusuri pentru Dunărea. „Dacă am face o paralelă între ce a fost în vara trecută și ce se întâmplă acum, am putea spune că am terminat campionatul mult mai solizi. Nu suntem nevoiți să facem prea multe schimbări la nivelul lotului. Am adus jucători de calitate, Pană, Pușcașu, Velici, Buhăcianu. Sunt sigur că ne vor ajute în noul sezon. Am realizat aceste transferuri dialogând permanent cu domnul președinte Bogdan Leu. Lista nu s-a închis, suntem în discuții cu câțiva jucători, să vedem în ce măsură reușim să finalizăm cu succes aceste negocieri”, a declarat Mihalcea. 

„Până în momentul de față, ne-am cam atins obiectivele. Suntem în mare parte acoperiți în zona ofensivă a lotului. Intenționăm să achiziționăm un nou vârf de atac care, de fapt, ne-a lipsit anul trecut. Mă refer la acel tip de atacant care să fie golgheterul echipei, care să garanteze 10-15 goluri pe sezon. Din acest punct de vedere am avut o problemă în sezonul precedent”, a mai spus antrenorul Dunării.

Cum îi descrie Adrian Mihalcea pe cei patru jucători nou-aduși în lot:

Silviu Pană: „Jucător care a evoluat în Liga 1 atâția ani, plus o evoluție extraordinară sezonul trecut sub tricolul Olimpiei Satu Mare, formație care s-a bătut pentru o perioadă pentru unul din locurile fruntașe”.

Andrei Pușcașu: „Pe Andrei îl știm de atâta vreme. Mi l-am dorit la Călărași la fiecare pauză competițională, însă nu s-a putut, fiind jucător sub contract. E jucător care nouă ne-a pus atâtea probleme, marcând și golul victoriei Daciei în partida cu Dunărea din prima etapă a returului. E un jucător de echipă, cu o bogată experiență în Liga a 2-a”.

Gelu Velici: „Un jucător cu calități extraordinare. A trecut printr-o perioadă mai puțin fastă, dar sunt de părere că oricine merită o a doua șansă și va trebui să profite. Știu că a fost și în curtea lui Dinamo, ori, ca să ajungi la o echipă de top, se presupune că ai calități. Din păcarte, n-a reușit să se impună acolo, însă, dacă se gândește doar la fotbal, va fi un câștig pentru noi”.

Valentin Buhăcianu: „Un jucător cu o evoluție foarte bună anul trecut. A marcat 15 goluri la Vaslui și vreo 9, dacă nu mă înșel, pentru Bucovina Pojorâta, în Liga a 2-a. E un atacant care ne poate ajuta”.

„Acum avem jucători de calitate care ne vor oferi șansa de a nu mai suferi dacă vom întâmpina probleme de efectiv”

La general, despre toți jucătorii aduși până în acest moment, antrenorul Dunării spune că s-au creat premisele creionării unei concurențe acerbe în rândul lotului, fiecare trebuind să tragă din greu pentru a prinde un loc de titular.

„Achizițiile pe care le-am făcut, precum și cele pe care le vom mai face ne dau mari speranțe pentru viitorul sezon. Sper să să dublăm pozițiile astfel încât să creăm o concurență puternică. Toți jucătorii aduși, dar și cei rămași au valoare. Concurența va fi destul de aspră, iar obiectivul nostru este să formăm un lot bun, echilibrat pentru a ne bate la promovare. Acum avem jucători de calitate care ne vor oferi șansa de a nu mai suferi dacă vom întâmpina probleme de efectiv, cauzate fie de accidentări, fie de suspendări”, a spus Mihalcea.

Pe aceeași temă