ACS Poli a testat jucători noi cu Ripensia. Dan Alexa anunță despărțiri înainte de sărbători

ACS Poli a testat jucători noi cu Ripensia.** Dan Alexa anunță despărțiri înainte de sărbători

ACS Poli și Ripensia s-au întâlnit azi într-un joc amical la final de an pe „Dan Păltinișanu”. Antrenorul gazdelor, Dan Alexa, a testat și o serie de juniori și jucători propuși alb-negrilor, dar cu șanse destul de mici de a fi înregimentați. Roș-galbenii din Liga a IV-a au cedat cu 3-2 după ce au fost conduși cu 2-0 la pauză, dar și după ce la un moment dat au reușit egalarea.

Meciul dintre cele două timișorene deja „înfrățite” după numărul de jocuri disputate în ultima perioadă între ele a debutat mai slab pentru formația de ligă inferioară. Dacă ACS Poli a mizat în primul unsprezece pe jucătorii care au evoluat mai puțin în toamnă în B, „oaspeții” au trimis o echipă combinată între rezerve și titulari. Foarte activi, puștii Niță și Dragomir au avut primele șanse de gol. Dar cel care avea să marcheze, de două ori în prima parte a fost Florin Nanu (minutele 23 și 35). După pauză Alexa a trimis treptat și jucătorii sosiți în probe. Bădăuță, care până în vară a jucat pe la divizionara secundă ACS Berceni s-a remarcat în minutul 56, când a trimis în bară din apropierea porții.

De partea cealaltă „Ripi” a trimis mai multe piese de bază ținute pe bancă și balanța s-a echilibrat. Barburescu a înscris pentru 1-2 din careu după o oră de joc, apoi Briciu a transformat un penalty acordat pentru hențul trialistului Radu Oprea în propriul careu. Deși a avut câteva stângacii, azi golul victoriei lui ACS Poli avea să fie marcat de Bocșan, care a trimis cu capul la colțul lung în minutul 81 în urma unei lovituri libere.

Încă un test pentru lămurire

La final Dan Alexa a anunțat un ultim test pentru a se lămuri de cei în probe, jocul va fi vineri, de la ora 11, la baza proprie. „M-a interesat mai mult ca jucătorii care au evoluat mai puțin în campionat să joace 60 de minute. Au venit jucători propuși, i-am văzut azi, mai avem vineri un joc școală cu o selecționată din Centrul de juniori. Momentan nu mi-a sărit cineva în ochi, vedem zilele următoare. O să mai vină jucători pentru a fi unsprezece la acel test. Cei care au jucat în primele 60 de minute au făcut diferența, normal. Am evoluat cu jucători tineri. Îmi pare rău că Fridrich și Motreanu au venit azi-noapte, altfel ar fi jucat și ei”, a spus tehnicianul lui ACS Poli.

„Chirurgul” va renunța încă din această săptămână la cei care nu au confirmat în sezonul de toamnă: „E o perioadă foarte importantă, în care să găsim înțelepciune, să facem o pregătire foarte bună. E important să facem acești pași corecți… Săptămâna aceasta mă voi decide, sunt jucători care nu s-au acomodat, probabil vor veni și doi-trei jucători noi, care să ne ajute, peste media Ligii a II-a”.

Nohai, posibilă pierdere la „Ripi”

Ripensia a efectuat deja o mutare în lot, astfel că mijlocașul Adrian Ungureanu a fost legitimat, de asemenea se așteaptă o rezolvare favorabilă cu Drăghici și Ghinescu, primul e deja la pregătire cu roș-galbenii. În schimb, Florin Nohai vrea să joace în Suedia, dar dacă mutarea pică, ar putea reveni la echipă.

„Orice meci cu o echipă care evoluează două eșaloane mai sus e util. Nu aveam cum să nu onorăm un așa meci pe „Dan Păltinișanu”, cu cea mai bună echipă a orașului. Am avut 2-2, am început mult mai greu, s-au văzut emoțiile unor jucători, am revenit, am făcut ceva modificări, au început să intre la pauză cei care au evoluat mai mult în primul 11. Concurența e mare, jucătorii trebuie să înțeleagă… Așteptăm răspunsul lui Nohai la începutul anului viitor. Deocamdată suntem destul de omogeni, ușa e deschisă pentru oricine, dar trebuie să stabilizăm relațiile de joc cu cei noi”, a spus Ovidiu Olariu, antrenorul Ripensiei.

ACS Poli: Haidău – Bălace, Bocșan, Todorov, Morariju – Balaure, V. Dragomir*, Ov. Petre, Nanu – Stavric, Niță*. Au mai intrat: Angelo Montenegro (Italia) – Cătălin Bădăuță (Brânceni, L4 Teleorman), Cosmin Bârnoi*, Radu Oprea (Jimbolia), Silviu Măzăreanu (Vaslui), Răzvan Blănaru (Gloria Arad), Florin Popescu (Reghin), Ionuț Rus* și Răzvan Rus*. (*juniori din cadrul clubului)

Ripensia: Rădulescu – Firuț, Francescu, Solomon, L. Luca – Păscăleanu, Vasilcin – Ștoi, Berescu, Ad. Ungureanu – Rațiu. Au mai intrat: Carlaonț – Ciobai, Bobină, Mediop, Briciu, Barburescu, Ungur și Cărpinișan.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă