Bogdan Andone rămâne antrenorul Olimpiei după o ședință decisivă cu șefii clubului și autoritățile locale. De ce nu a plecat cu echipa la Arad și ce spune despre meciul cu UTA

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 20:44 Liga 2

Zile tensionate la Satu Mare, acolo unde Olimpia a fost pe punctul de a rămâne fără antrenorul principal Bogdan Andone, cu mai puțin de o zi înainte de meciul cu UTA Bătrâna Doamnă și cu opt etape înainte de finalul sezonului Ligii 2. Tehnicianul, sătul de promisiuni și pus într-o situație dificilă din cauza nemulțumirilor jucătorilor neplătiți de patru luni, plus a rezultatelor proaste din ultima vreme, a fost aproape să demisioneze.

Andone nu a urcat în autocarul care de dimineață a plecat de la Satu Mare către județul Arad, acolo unde mâine, de la ora 17:00, gruparea din Nord-Vestul țării are joc, la Șiria, cu UTA. Potrivit informației publicate de site-ul local Informația zilei și confirmate de directorul sportiv al Olimpiei, Daniel Pașca, Andone și-a luat rămas bun de la jucători, urându-le în același timp succes.

Antrenorul Olimpiei a explicat pe seară decizia sa de a rămâne la Satu Mare și de a nu a merge în același timp cu jucătorii către Arad. „Am rămas la Satu Mare pentru că am avut de discutat niște lucruri, de pus la punct. Asta a fost, trebuiau discutate și rezolvate astăzi, despre situația mea, a echipei, situația financiară a clubului în momentul de față. Au fost niște discuții în care a trebuit să particip cu Consiliul Director al clubului, oameni care, la rândul lor, au luat legătura cu primăria și Consiliul Județean. Am primit garanți că lucrurile se vor regla în zilele următoare”, a spus Andone pentru Liga2.ro.

Optimist după discuțiile cu șefii clubului și autoritățile locale

Acesta va merge mâine dimineață la Arad și apoi va lua loc pe banca tehnică în meciul cu UTA. Andone a dezvăluit și prin ce a trecut în ultima perioadă, atât nemulțumirile jucătorilor, cât și parioada neagră de rezultate a Olimpiei, de cinci jocuri din care nu a ieșit cu niciun punct. Antrenorul echipei sătmărene e acum convins că măcar o parte dintre restanțe vor fi achitate, săptămâna viitoare.

„Cu siguranță voi participa la meciul cu UTA. Mâine la prima oră o să fiu în Arad. A fost o perioadă dificilă, datorită ultimelor rezultate, care au venit și pe fondul unor nemulțumiri din partea jucătorilor, care, practic, în momentul de față, cu aprilie, vor închide a patru luni în care nu și-au luat banii. Sunt oameni cu familii, cu probleme adunate, au venit și aceste rezultate negative, care… Ok, am încercat să redresăm situația și să ajungem undeva, la un numitor comun, la o dată fixă în care să avem garanția că vor intra niște bani, chiar dacă nu se va reuși să se acopere datoriile la zi. Dar să se dea o parte din salariile restante, la un moment dat. Nu pot să spun cu exactitate o dată 100 la sută. Joi, parcă, va fi ședință la Consiliul Județean, în care suntem trecuți pe ordinea la zi, și probabil în următoarele zile, în funcție de cum recurg lucrurile astea birocratice, ținând cont că e și 1 mai, probabil undeva pe săptămana viitoare să intre banii. Am certitudinea că, din moment ce ne-au aprobat, vor și respecta ceea ce am vorbit. Până acum au fost promisiuni și așteptări din partea jucătorilor, dar nu a existat o dată certă, tocmai de accea am încredere. Normal, nu ar trebui să fie nicio problemă și banii să intre”, a mai declarat Bogdan Andone.

„Dacă jucătorii vor fi concentrați 100 la sută, vor face un meci bun și un rezultat bun”

Cât despre meciul cu UTA, Andone crede că dacă jucătorii săi se vor concentra la miza jocului, un derby al Ardealului în opinia sa, vor putea obține un rezultat bun cu arădenii.

„Întâlnim o echipă foarte bună a campionatului, cu jucători periculoși, cu jucători cu experiență. Ne așteaptă un meci foarte dificil din care eu sper și sunt convins că, dacă vom ajunge la ora jocului concentrați și conectați la miza lui, e un derby, un derby al Ardealului, un derby de tradiție al Ligii a 2-a, mai ales pentru zona de Vest. Sunt convins că, dacă jucătorii vor fi concentrați 100 la sută, vor face un meci bun și un rezultat bun. Eu sper să fie motivați, pentru că le-am transmis și ieri și alaltăieri, și astăzi, când am discutat puțin cu ei, că tot ce încerc să fac e pentru ei. Acum, eu sper ca la rândul lor să înțeleagă acest lucru și în aceste șase meciuri rămase până la finalul sezonului pentru noi, să scoatem maximum posibil, să terminăm sezonul cu capul sus”, a mai spus Andone pentru Liga2.ro.

Din lotul pe care Olimpia l-a deplasat la Satu Mare nu se regăsesc Iuhas, accidentat, și nici portarul Iulian Anca-Trip și mijlocașul Mihai Onicaș, excluși din lot. În schimb, a revenit mijlocașul Raul Krausz, refăcut după o accidentare, iar de la juniori au fost promovați Cocian și Chitaș.

Meciul din etapa a 31-a cu UTA Bătrâna Doamnă, de pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria, se dispută marți, cu începe la ora 17:00.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 20:44 Liga 2
Pe aceeași temă