BNR ar trebui să ne finanțeze nu să ne ucidă

13 Feb. 2009, 18:18 Liga 2
BNR ar trebui să ne finanțeze** nu să ne ucidă

"Mi se pare un lucru absolut normal ca BNR să finanțeze clubul Progresul. Dar de fapt banca nu face decât să ceară o chirie aberantă, când cluburi ca Dinamo și Steaua plătesc 2.000 pe lună, Progresul trebuie să plătească 40.000 pe lună. Este o sumă absolut aberantă. Fiind baza lor, cei de la BNR ar trebui să găsească soluții pentru ca acest club să nu dispară", a spus fundașul.

Șomcherechi susține că deocamdată clubul FC Progresul nu a intrat în faliment. "Din ce știm noi, jucătorii, clubul nu a ajuns deocamdată la faliment. Noi ca jucători nu știm ce se întâmplă la nivelul conducerii clubului, dar nu mi se pare normal ca Banca Națională a României să pună sechestru pe un club care are o istorie aparte în fotbalul românesc. Pe noi ne interesează să avem unde jucăm în continuare, să fim plătiți și să promovăm", a adăugat jucătorul.

Conducerea FC Progresul are restanțe de aproximativ șase luni la jucători, susține Dănuț Șomcherechi. "Sunt cu banii la zi, dar în urmă cu șase luni. Clubul are restanțe de șase luni către jucători. Noi încă mai rezistăm, dar mai sunt două săptămâni și începe campionatul, iar noi nu avem o stabilitate financiară la club, nu știm cine e patron, dacă se desființează. Noi facem zilnic antrenamente, ne pregătim în continuare, ne gândim la campionat, dar în condițiile astea ce șanse mai avem noi? Dacă ajungem în stradă ce putem să facem decât să plecăm și noi", a precizat Șomcherechi.

Fundașul este de părere că ar fi tragic pentru fotbalul românesc ca gruparea Progresul să dispară. "Dacă nu se rezolvă situația este tragic. Progresul este un nume în fotbalul românesc. E tragic pentru fotbalul românesc ca o asemenea echipă să dispară. E dureros când vezi acești copii, care vor să joace fotbal și care vor ajunge în stradă", a spus fundașul.

 

sursa www.mediafax.ro
 

13 Feb. 2009, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă