Băcăuanii vor să încheie sezonul cu o victorie, cu Rapid. Motivele pentru care merită să mergeți la meci

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 15:08 Liga 2
Băcăuanii vor să încheie sezonul cu o victorie, cu Rapid.** Motivele pentru care merită să mergeți la meci

Sport Club – Rapid: un meci și mai multe motive pentru ca stadionul „Letea” să înregistreze o asistență peste medie sâmbătă, de la ora 13:00.

Începem cu adversarii: Rapidul rămâne Rapid. Adică o echipă cu farmec. Și cu priză la public. O fostă campioană, dar și o viitoare prim-divizionară; ce vor decide comisiile și instanțele, e altă poveste.

Continuăm cu băcăuanii: Sport Club se pregătește să încheie pe locul 4 un sezon pe cât de bun din punct de vedere fotbalistic, pe atât de prost în plan financiar. Sigur, lipsa banilor și a condițiilor nu mai e demult o noutate. Dar tocmai acest aspect sporește meritele echipei băcăuane, care, să nu uităm, a scos Craiova din Cupă și a fost la un pas să elimine și vicecampioana din acel moment, ASA Târgu Mureș. În mai multe rânduri, Vraciu și compania au trebuit să se trezească cu noaptea în cap și să facă deplasarea pentru meci chiar în ziua disputării partidei. Iar uneori, au ajuns la limită. Sau chiar dincolo de ea.

Asta nu i-a impiedicat, însă, să câștige la Constanța sau, și mai mult, să dea recital la Clinceni, unde, coborâți pe teren direct din autocarul care se defectase pe drum, au surclasat-o cu 5-1 pe Academica. N-a contat nici faptul că iarna trecută, băcăuanii au fost nevoiți să-și remanieze din nou efectivul. Și nici că din actualul lot fac parte nu mai puțin de zece jucători U19. Cu Cristi Popovici rămas pe banca tehnică în ciuda ofertelor venite inclusiv din Liga 1 (FC Botoșani), cu „bătrâni” ca Adi Gheorghiu și cu tineri precum Alex Corban în teren, Sport Club a impresionat mereu.

Chiar și atunci când a pierdut cu 5-1, cum s-a întâmplat în Giulești, în sezonul regulat. Ce-i drept, oamenii lui Popovici și-au scos pârleala în play-off, învingând Rapidul chiar lângă șine, printr-un gol marcat în ultimele minute, de Dudu Drugă. O victorie este așteptată și acum. Cu atât mai mult cu cât e ultimul meci al sezonul; uite încă un motiv pentru care merită să mergeți sâmbătă, pe „Letea”!

„Le-am spus și jucătorilor că jucăm, practic, cu o echipă din prima ligă. O victorie în ultimul joc ne-ar plasa pe locul 4 în finalul campionatului, nu că ar fi un obiectiv important pentru noi. Ar mai fi și o ultimă impresie pe teren propriu într-un sezon în care spun eu că am lăsat o impresie frumoasă. De asemenea, o victorie în fața Rapidului ar însemna că i-am bătut de doua ori în play-off”, sună declarația antrenorului Cristi Popovici înaintea meciului de sâmbătă cu Rapid.

Celelalte două meciuri din ultima etapă a play-off-ului sunt Academica Clinceni – Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila – Farul Constanța.

Clasament play-off Seria I cu o etapă înainte de finalul sezonului:

1.     Rapid București     9     6     0     3     11-10     43 pct.
2.     Dunărea Călărași     9     4     3     2     19-8     38
3.     Dacia Unirea Brăila     9     4     1     4     14-11     34
4.     SC Bacău     9     4     2     3     15-15     29
5.     FC Farul Constanța     9     3     0     6     15-21     28
6.     FC Academica Clinceni     9     2     2     5     15-24     27

Articol scris de Dan SION (Deșteptarea)

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă