Băcăuanii, mult mai buni în deplasare decât pe teren propriu în prima parte a campionatului. Popovici: „Acest sezon s-a dovedit unul atipic pentru noi”

Marius ANGHEL 12 Dec. 2015, 11:46 Liga 2
Băcăuanii, mult mai buni în deplasare decât pe teren propriu în prima parte a campionatului.** Popovici:

SC Bacău a încheiat anul 2015 cu o înfrângere, 0-2 la Gloria Buzău, astfel complicându-și și mai rău parcursul pentru accederea în play-off-ul Seriei I, însă, pentru moment, iernează pe o poziție, a 6-a, care o ține în obiectiv. Trupa lui Cristian Popovici are un avans de două puncte în fața adversarului ce tocmai i-a învins în această ultimă etapă și patru față de Rapid CFR Suceava, aceste două echipe urmând a lupta și ele în primăvară pentru poziția a șasea din clasament.

Băcăuanii n-au avut un parcurs tocmai strălucit în cele 17 meciuri pe care le-au desfășurat în primele 18 etape. Au acumulat 25 de puncte, iar mai mult de jumătate dintre ele, 16, au fost aduse din deplasări. Acasă au stat mult mai prost, fapt ce a dus la un moment dat la o demisie de onoare din partea antrenorului principal, însă neacceptată de conducere. Pe teren propriu, Sport Club a pierdut de șase ori și a câștigat doar de trei, astfel că spectatorii n-au fost prea încântați de jocul echipei.

„După cum se știe, acest sezon s-a dovedit unul atipic pentru noi, în condițiile în care am adunat mai multe puncte în deplasare decât pe teren propriu. Cel mai important lucru este, însă, faptul că vom ierna pe un loc de play-off, clasarea în primele șase echipe fiind obiectivul nostru”, a declarat, pentru Deșteptarea, antrenorul Cristi Popovici.

Gruparea băcăuană își va relua antrenamentele pe 11 ianuarie, pentru ca în perioada 27 ianuarie – 6 februarie să efectueze un stagiu de pregătire centralizată la Câmpulung Moldovenesc. Primul meci de la reluarea sezonului îl va disputa pe teren propriu, cu Oțelul Galați.

Linia de clasament a echipei băcăuane la finalul lui 2015:

SC Bacău    17    8    1    8    18-20    25 pct.
Acasă        9    3    0    6    7-13    9
Deplasare    8    5    1    2    11-7    16

Marius ANGHEL 12 Dec. 2015, 11:46 Liga 2
Pe aceeași temă