„Avem șanse destul de mari să câștigăm cu Luceafărul”. Mihalcea vrea contra bihorenilor o atitudine ca în meciurile cu echipele mult mai bine cotate

După un start de sezon destul de ezitant, Dunărea Călărași ar avea, teoretic, sâmbătă, în etapa a 6-a a Ligii 2, un meci mai ușor, având în vedere că va întâlni o nou-promovată care până acum a acumulat doar trei puncte. Antrenorul Adrian Mihalcea a evaluat șansele de câștig ale Dunării în partida cu Luceafărul Oradea programată sâmbătă, de la ora 11:00, la Baza sportivă din Sânmartin.

„Avem șanse de câștig destul de mari, poate 50 la sută cu 50 la sută cu cei de la Luceafărul, pentru că joacă pe teren propriu. Mă bazez pe orgoliul lor și, de ce nu, pe jocul bun din primele 50 de minute din meciul de la Brașov. Lucrăm încă la omogenizarea echipei și putem veni cu un rezultat bun. La asta lucrăm, asta ne dorim. Nu plecăm în niciun meci ca victimă sigură, dar rămâne să aveam aceeași atitudine ca în meciurile importante sau ca în meciurile cu echipele mult mai bine cotate. Dar suferim, tratăm superficial și asta costă”, a declarat, pentru site-ul oficial al echipei sale, Mihalcea, care și la acest joc va întâmpina probleme în a alinia cea mai bună linie de start: „Din păcate, avem iarăși probleme de lot. Pe lângă cartonașul roșu primit de Silviu Ilie, sunt probleme, în momentul de față, cu rezolvarea legitimării lui Danciu. Sper să se rezolve până la ora meciului. Câțiva jucători acuză unele mici probleme, îmi doresc să nu se agraveze. Suntem 24 în lot, ați văzut că meci de meci încerc să promovez și tinerii localnici. Dacă la Brașov a debutat Alexandru Dincă, acum a debutat Emanuel Dat, poate va mai veni și rândul altora. Le dăm șansă, până ne vom regăsi. Băieții au șanse egale și trebuie în primul rând să-și demonstreze lor că își doresc cu ardoare să joace în prima echipă”.

Dunărea pleacă de astăzi către Bihor. „O vom face din două părți, vom reduce cât putem această oboseală a drumului. Știam de la începutul campionatului că vom avea și astfel de deplasări și atunci nu avem de ce să ne plângem. La fel și alte echipe vor veni la noi, deci oboseala e undeva normală, dar nu trebuie s-o avem ca scuză. Vom avea și timp de odihnă, vineri vom ajunge în timp util încât să avem destul timp de recreere, nu asta va fi problema”, a mai spus Mihalcea.

Cât despre adversar, antrenorul echipei călărășene a comentat: „Avem informații despre această echipă. Am urmărit jocurile lor. Luceafărul este o echipă bună, o echipă care în primele etape a avut ghinionul să primească două goluri, pierzând practic două meciuri în ultimele minute. O echipă care și-a schimbat antrenorul și normal când se schimbă antrenorul poate interveni și o schimbare de atitudine. Dar noi nu avem de ce să ne plângem. Noi avem nevoie de puncte, nu stăm extraordinar de bine în clasament și atunci ne pregătim încât să reușim să recuperăm deficitul de la adevăr”.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Dunărea Călălași va juca în deplasare la Sânmartin cu Luceafărul Oradea, o echipă care de runda trecută are un nou antrenor, pe Erik Lincar. Luceafărul nu are nici el un start bun de sezon, până acum adunând doar trei puncte în clasament, după o singură victorie în campionat. Bihorenii sunt pe locul 17.

Pe aceeași temă