Atac la FRF. SC Bacău vrea acum licența de Liga I: „Este un drept câștigat pe teren, iar slăbiciunea regulamentelor nu trebuie să ne împiedice”

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 19:21 Liga 2
Atac la FRF. SC Bacău vrea acum licența de Liga I:**

Conducerea clubului Sport Club Bacău a remis presei un comunicat prin care explică de ce nu și-a depus dosarul de licențiere pentru primul eșalon.

„Procesul de licențiere care, conform regulamentului, stipulează depunerea dosarelor până la 31 martie 2014, are o desfășurare neconformă cu interesul echipelor din Liga a 2-a. La data sus-menționată, erau multe cluburi care nu știau în ce turneu vor evolua, play-off sau play-out. Pentru un club de Liga a 2-a, costurile unui proces de licențiere, evaluate între 30.000 și 40.000 de lei, nu pot fi suportate cu ușurință și pot deveni inutile în cazul în care echipa va evolua doar în turneul play-out. La data invitației, clubul nostru, ASOCIAȚIA SPORT CLUB BACĂ‚U, se afla pe locul 7 în clasament și a considerat corect să aștepte încheierea campionatului regulat, urmând ca, ulterior, în cazul accesului în play-off, să solicite un termen pentru depunerea documentației de licențiere, conform art.6, pct.11, lit. E, alin.3 din Regulamentul Național de licențiere a cluburilor”, se arată în documentul semnat de președintele grupării băcăuane, Liviu Goian.

Mai mult, Sport Club Bacău solicită dreptul de a obține acum licența pentru Liga I: „Ne exprimăm intenția clară de a obține licența pentru Liga I. Este un drept câștigat pe teren, iar slăbiciunea regulamentelor în aceste cazuri, nu trebuie să ne împiedice să obținem licența. Așteptăm cu interes reacția FRF”, se arată în finalul comunicatului.

Înainte de începerea play-off-ului seriei I, vineri, Sport Club Bacău ocupă ultimul loc, având 4 puncte, cu 15 mai puțin față de primele două clasate: CSMS Iași și Unirea Slobozia.

Articol scris de Horia ALEXOAE
 

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 16 Apr. 2014, 19:21 Liga 2
Pe aceeași temă