ASU Poli țintește să se mențină aproape de locurile promovabile direct. Benga laudă Recea înainte de meciul direct: ”Merita să aibă mai multe puncte”

Anda DELIU 29 Oct. 2020, 14:44 Liga 2
ASU Poli țintește să se mențină aproape de locurile promovabile direct. Benga laudă Recea înainte de meciul direct: ”Merita să aibă mai multe puncte”

ASU Poli a plecat de joi, de la ora 13, spre Maramureș, unde sâmbătă, de la ora 11:00, va disputa partida cu Fotbal Comuna Recea, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2. Meciul este aparent unul mai accesibil pentru alb-violeți, dacă ne uităm la pozițiile din clasament ale celor două echipe, dar Octavian Benga spune că formația sa nu va avea viață ușoară. Mai ales că timișorenii au în continuare probleme de lot.

La Poli, Sergiu Popovici are coronavirus, iar Alin Manea este accidentat. Alexandru Popescu a terminat de luni cele 14 zile de izolare, dar se așteaptă, conform protocolului FRF, un document de la DSP pentru a certifica vindecarea tânărului fotbalist. Conform noului protocol, acesta, după ce va fi declarat vindecat, nu va mai fi testat timp de trei luni de zile.

”Urmează o deplasare dificilă, după un meci care ne-a consumat fizic și psihic, meciul împotriva celor de la Călărași. Sperăm ca jucătorii să se recupereze cât mai repede, în primul rând din punctul de vedere al potențialului fizic și să facem un meci reușit la Recea, unde trebuie să încercăm să câștigăm, pentru a rămâne cât mai sus, cât mai aproape de primele două locuri”, a declarat Octavian Benga.

Benga crede că Recea merita mai multe puncte

Benga se așteaptă la un meci dificil cu nou-promova Fotbal Comuna Recea, echipă care pe teren propriu a învins Rapidul (2-1), a remizat cu ”FC U” Craiova (3-3), dar a și pierdut cu FK Csikszereda (0-1), Viitorul Pandurii (3-4) și Petrolul (1-2). De fiecare dată rezultatele au fost strânse.

”Echipa din Recea, din punctul meu de vedere, are o poziție nemeritată în clasament. Am văzut câteva meciuri de-ale lor. Merita să aibă cât mai multe puncte. Este o echipă care pune probleme tuturor adversarilor, inclusiv echipelor care își doresc promovarea. Nu le-a fost ușor echipelor din fruntea clasamentului să îi învingă pe cei de la Recea. Este o echipă combativă, care marchează goluri, își pune în dificultate adversarul. Sperăm să fim și noi mai inspirați în fața porții, mai ales în ultimii 20 de metri, pentru că și în meciul cu Călărași ne-am creat o grămadă de situații și nu am reușit să marcăm”, a mai adăugat antrenorul Politehnicii.

Recea a jucat ultima dată la 18 octombrie, acasă cu Petrolul, în timp ce ASU Poli a avut trei partide de atunci, 4-3 cu Ghiroda și Giarmata Vii (21 octombrie) în turul 4 al Cupei României, 1-0 cu CSM Slatina (24 octombrie) și 1-1 cu Dunărea Călărași (28 octombrie).

ASU Poli e pe locul 3 în campionatul Ligii 2 după 9 etape, cu 18 puncte. Fotbal Comuna Recea are 7 puncte și e pe locul 19, antepenultimul. Jocul direct dintre cele două echipe, contând pentru etapa a 10-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

 

Anda DELIU 29 Oct. 2020, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă