Steaua, văzută de finanțatorul Ceahlăului drept a treia echipă fără drept de promovare care va juca în play-off. Măzărianu crede că nemțenii au un avantaj pentru a prinde Top 6 în Liga 2 și face analiza ultimelor meciuri din sezonul regular

Marius ANGHEL 18 Dec. 2023, 14:39 Liga 2
Steaua, văzută de finanțatorul Ceahlăului drept a treia echipă fără drept de promovare care va juca în play-off. Măzărianu crede că nemțenii au un avantaj pentru a prinde Top 6 în Liga 2 și face analiza ultimelor meciuri din sezonul regular

Ceahlăul este una dintre cele patru echipe aflate la egalitate de puncte și situate imediat sub locurile calificabile în play-off-ul Ligii 2. Steaua, Concordia Chiajna și FK Miercurea Ciuc sunt celelalte și toate au ca obiectiv accederea în Top 6, din sezonul regular rămânând de disputat patru etape începând cu ultimul weekend al lunii februarie.

Anton Măzărianu, finanțatorul clubului din Piatra Neamț, a vorbit despre obiectivul formației antrenate de Cristian Pustai și de faptul că simte că lupta se va da până în ultima etapă. A comentat, de asemenea, la emisiunea ”Tribuna Suporterilor”, a televiziunii locale Monitor TV, și situația altor echipe care vor în play-off.

Anton Măzărianu vrea Ceahlăul în play-off-ul Ligii 2 și chiar mai sus: ”Nimeni nu poate spune că nu e o țintă pentru noi”

Nou-promovata nemțeană se situează după 15 etape din sezonul regular al Ligii 2 pe locul 9, cu 22 de puncte, la egalitate cu Steaua, Concordia și FK Miercurea Ciuc, echipe clasate pe pozițiile 7, 8, respectiv 10, și la un punct sub ultimul loc calificabil în play-off, 6, ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu (23 puncte).

”Atâta timp cât suntem la un punct de play-off, nimeni nu poate spune că nu e o țintă pentru noi, având în vedere că mai sunt patru jocuri. Așa, după niște calcule matematice, măcar trei victorii și un egal și ne cam ducem în play-off. Avantajul nostru este că avem un program mai ușor sper deosebire de al celora care se află deasupra noastră și mai joacă și între ele. (…) Rezultatele ne-au ajutat. Puteam fi la o distanță mai mare de play-off în momentul ăsta.

Simt că va fi o luptă până la capăt, așa cum am luptat și anul acesta la promovarea din Liga a 3-a în Liga a 2-a. Cu siguranță, asta este menirea noastră, ca să simțim orice promovare, să o simțim prin muncă și sudoare. Cred că o să ne batem până în ultima clipă și vom ajunge în play-off și probabil vom ajunge și la un baraj. Dacă tot am obișnuit populația din Piatra Neamț cu baraje de promovare, de ce nu?”, a declarat Măzărianu la Monitor TV.

  • Pe primele șase locuri în Liga 2, după 15 etape, se află CSC Șelimbăr (32 puncte), Corvinul Hunedoara, Unirea Slobozia (ambele cu 31 de puncte), CS Mioveni (26), Gloria Buzău (25) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (23).

Steaua va fi a treia echipă fără drept de promovare în play-off, după părerea finanțatorului Ceahlăului

În situația ratări accederii în play-off, finanțatorul Ceahlăului știe că nu este totul pierdut pentru echipa sa pentru o eventuală promovare în prima ligă la finalul acestui sezon. Dacă vor fi cel puțin trei echipe fără drept de promovare în Top 6, atunci a doua participantă în barajul de accedere în SuperLigă se va decide dintre echipele din play-out.

Măzărianu crede că Steaua va fi a treia echipă fără drept de promovare care va termina sezonul regular pe loc de play-off.

”Procedura este clară. Dacă intră trei cu drept de promovare și trei fără drept, a patra pentru baraj se va alege din barajul dintre cele două câștigătoare ale grupelor de play-out.

În momentul de față, două sunt clare, primele două din clasament sunt fără drept (n.r. – CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara). Steaua, chiar dacă nu este acum în play-off, este peste noi în clasament, cu același număr de puncte, dar cred că va intra în play-off.

Lupta se va duce până în ultimul meci, pentru că, spre deosebire de anii trecuți, sezonul acesta avem o luptă foarte strânsă. Deja sezonul trecut, pe vremea aceasta, erau distanțate șase-șapte echipe de restul, acum suntem toate pe acolo, și echipe de renume chiar. Sunt Chindia, Steaua, Mioveni, ș.a.m.d. Viitorul Pandurii, iarăși, o surpriză pentru mine, că a reușit să ajungă până aici. Sunt echipe care pot să facă diferența și care vor lupta până la capăt, este opinia lui Anton Măzărianu.

Cum vede Măzărianu ultimele patru meciuri din sezonul regular ale Ceahlăului

În ultimele patru etape ale sezonului regular, Ceahlăul va întâlni Concordia Chiajna (deplasare), CSC Dumbrăvița (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și Progresul Spartac (acasă).

Obiectivul dorit de Măzărianu în aceste jocuri este obținerea a 10 puncte, ceea ce-i va asigura echipei accederea în play-off.

Finanțatorul clubului a analizat fiecare meci rămas de jucat.

”Cu Concordia va fi un joc foarte important. Dacă îl câștigăm pe primul suntem în play-off. E un meci crucial.

Apoi avem cu Dumbrăvița acasă. Dumbrăvița făcuse în prima parte a sezonului o impresie foarte bună, iar acum a început să cadă. A mai produs surprize, doar că eu îmi doream ca Dumbrăvița să fie a patra echipă fără drept de promovare în play-off. Chiar îmi doream să intre în play-off, ca idee, ca și strategie.

Apoi avem o deplasare la Miercurea Ciuc. Va fi un meci greu, pentru că și echipa din Miercurea Ciuc e undeva acolo, între noi, ne-a ajuns din spate.

Și în ultima etapă jucăm cu ultima clasată. Nu excludem faptul că s-ar putea să avea nevoie de golaveraj în ultimul meci, pe lângă cele trei puncte. Departajarea se face prin golaveraj. Suntem foarte multe echipe cu același număr de puncte, iar golaverajul va conta foarte mult. Pe noi ne ajută să avem ultimul meci cu această echipă, care, din punctul meu de vedere, este una care nu se regăsește, nici nu a fost pregătită să intre în Liga 2, fiindcă i-a luat locul Brașovului”, este părerea lui Anton Măzărianu.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/propunerea-lui-razvan-burleanu-presedintele-frf-pentru-liga-2-19296164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-plusuri-si-minusuri-in-prima-parte-a-sezonului-ligii-2-19296018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cea-mai-mare-satisfactie-si-dezamagirea-finantatorului-ceahlaului-19295987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curatenia-de-iarna-la-ceahlaul-aproape-incheiata-19295961

 

Marius ANGHEL 18 Dec. 2023, 14:39 Liga 2
Pe aceeași temă