„Am ajuns unde merităm”

08 Jun. 2012, 11:56 Liga 2

Campion cu Unirea Urziceni acum doi ani, mijlocașul ieșean a muncit mult în retur pentru reducerea diferenței față de Viitorul și Tulcea. Onofraș susține că un alt mare câștig este creșterea rapidă în joc a mai multor fotbaliști localnici.

Revenit vara trecută în Copou pentru a pune serios umărul la readucerea echipei Iașului în Liga I, Onofraș recunoaște că parcursul din tur și din primele două etape ale sezonului de primăvară nu recomandau CSMS ca pe o favorită la urcarea în elită. Susține, însă, că înfrângerea de pe teren propriu, cu Delta Tulcea, a avut darul de a-i trezi total la realitate pe coechipierii săi, care, tot mai strâns uniți în jurul antrenorului Ionuț Popa, a președintelui Florin Prunea și a primarului Gheorghe Nichita, și-au revenit imediat. „Am încercat practic imposibilul de la deplasarea la Buzău, când mai nimeni nu ne mai dădea vreo șansă la promovare. Am ținut să ne autodepășim, să ne evaluăm singuri posibilitățile, iar în final am ajuns unde merităm. Sigur, totul s-a făcut cu o dăruire, o putere de concentrare și o atitudine dusă la extrem”, ne-a spus ieri Marius Onofraș, convins că atingerea obiectivului a venit ca o consecință logică a evoluțiilor din primăvară: „Să nu uităm că din următoarele 13 meciuri am câștigat 12, doar pe terenul liderului de atunci, Viitorul, pierzând două puncte mari, nemeritat după cum au decurs ostilitățile din teren. Fiecare dintre factorii implicați a avut partea sa la reușita echipei, dar cel mai important mi s-a părut saltul valoric al celor mai mulți dintre colegi, în special al tinerilor localnici, despre al căror potențial aproape că m-am edificat”.

Căpitanul Onofraș nu ascunde că misiunea din retur a fost una foarte grea, dar este bucuros că mai tinerii săi coechipieri au făcut față cu brio unui ritm fantastic, Herghelegiu numărându-se chiar printre golgheteri. Cum principala prioritate din partea a doua a campionatului a fost recuperarea handicapului față de rivalele la urcarea în Liga I, mijlocașul CSMS pune lipsa spectacolului tocmai pe seama nevoii de a ajunge între primele două clasate. „Pentru noi punctele au fost importante, de asta jucând atât de pragmatic. Puțini au realizat că nici în tur nu am evoluat chiar rău, dar, nefiind rezultatele dorite, jocurile au căzut în planul secund, iar opinia generală s-a făcut exclusiv după situația din clasament. Ce-i drept, în toamnă nici nu am avut șansă deloc”, a mai precizat Marius Onofraș, a cărui satisfacție deplină a fost intrarea pe teren a spectatorilor după victoria din ultima etapă, cu Farul (scor 4-2), ce a consfințit promovarea CSMS din postura de câștigătoare a Seriei I.

„Nu doar jucătorii au contribuit la atingerea obiectivului, ci absolut toți factorii implicați, fără vreunul dintre ei promovarea fiind practic imposibilă”
Marius Onofraș, căpitan CSMS Iași

„Spectatorii sunt sarea și piperul spectacolului fotbalistic, saltul de la 100 în tur, la 10.000 în ultima etapă, spunând totul despre parcursul echipei din primăvară”
Marius Onofraș

08 Jun. 2012, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă