Alexandru Pelici și-a stabilit stafful tehnic la CSM Reșița. Unul dintre ”secunzi” a fost antrenor principal în Liga 3 și va avea și altă funcție în cadrul clubului

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 11:34 Liga 2
Alexandru Pelici și-a stabilit stafful tehnic la CSM Reșița. Unul dintre ”secunzi” a fost antrenor principal în Liga 3 și va avea și altă funcție în cadrul clubului

Anunțat ca nou antrenor al echipei CSM Reșița la data de 4 iunie, la doar câteva zile după ce s-a despărțit de Ripensia Timișoara, Alexandru Pelici (46 de ani) și-a stabilit între timp stafful tehnic cu care va colabora la echipa din Valea Domanului. Acesta îi va avea ca ”secunzi” pe fostul antrenor principal al CSC Sânmartin și pe colaboratorul din mandatul de la Ripensia.

Revenit pentru a patra oară pe banca unei echipe din Reșița, oraș unde a și evoluat ca fotbalist, Alexandru Pelici speră de această dată să și obțină rezultate importante. Pe lângă obiectivul de a aduce din nou un public numeros în tribunele stadionului ”Mircea Chivu”, ”Pelicanul” speră să își ducă în Liga 1 noua echipă pe care o conduce din postura de antrenor principal.

Alexandru Pelici și-a stabilit stafful tehnic la CSM Reșița

Până la reunirea programată în jurul datei de 22 iunie, Alexandru Pelici și-a stabilit între timp și colaboratorii din stafful tehnic.

”Din echipa mea vor face parte Călin Mada și Călin Cheregi, în calitate de antrenori secunzi. Pe Călin Mada l-am avut și la Ripensia Timișoara, iar pe Călin Cheregi, l-am avut colaborator la FC Bihor. A mai fost la centrul de Excelență de la Buzău și apoi la Târgu Mureș. Valentin Boșca va fi antrenorul cu portarii”, a spus Pelici pentru Gazeta de Caraș Severin.

Călin Cheregi, antrenor secund la Reșița și coordonator al Centrului de copii și juniori

Interesant este faptul că unul dintre antrenorii secunzi pe care Pelici îi va avea la CSM Reșița a lăsat funcția de antrenor principal.

Este vorba despre Călin Cheregi (45 de ani), care era ”principal” la CSC Sânmartin, echipă bihoreană cu care s-a clasat pe locul 6 în Seria a 5-a a Ligii 3, în această ediție de campionat ”înghețată” după doar 16 etape disputate dintr-un total de 30, din cauza pandemiei de COVID-19. Tot Cheregi s-a aflat pe banca tehnică a trupei din comuna de lângă Oradea și când a promovat în Liga 3.

Fost antrenor principal inclusiv la FC Bihor Oradea și CS Oșorhei, Cheregi a mai colaborat din postura de ”secund” cu Alexandru Pelici la FC Bihor.

Nu va fi singura funcție pe care Călin Cheregi o va avea la CSM Reșița, acesta urmând a se ocupa și de coordonarea Centrului de copii și juniori.

”E un proiect interesant și o ocazie să pun în practică ce am învățat până acum. Mă bucur că voi lucra din nou cu Alex Pelici, cu care am colaborat foarte bine și în trecut la FC Bihor”, a declarat Cheregi pentru Bihor Online.

Amintiri frumoase pentru Pelici ca jucător la Reșița

Revenind la Alexandru Pelici, acesta a fost jucător la Reșița între anii 1999-2001, și a condus trei echipe în acest oraș din postura de antrenor principal: CSM Reșița (2005-2007), FCM Reșița (2009-2010) și Metalul Reșița (2013).

”Am retrăit momentele frumoase când eram jucător la Reșița și stadionul era plin. Ne-am clasat pe locul cinci în primul an și parcă pe locul zece în acel de al doilea an. Au fost momente frumoase. Erau la echipă Leontin Doană, Claudiu Balaci, Cristi Bercseny, Bogdan Mihăilă, Laurențiu Breșneni, Ioan Hamat, Ilie Stoican, Răzvan Costachi, Alin Gurici, Andrei Tânc, Zdravco Lazarovici, Florin Căprariu, Valentin Ciucur, Marius Boterez, Alexandru Ristache, Cristi Mihalcea, iar Daniel Anghel și Mladen Iovanovici au mai venit și ei, la un moment dat. Au fost și mulți timișoreni, precum Gyuri Stoianov, Crișanov, Cosmin Bar, Bogdan Lupu, Cristi Hardău, apoi au venit Aurelian Dumitru, Romică Buia și Dorel Mutică. În formula asta, echipa a terminat pe locul cinci, iar în anul următor a venit și Raul Marincău. Erau foarte mulți jucători localnici”, și-a amintit Pelici despre perioada în care a fost jucător la CSM Reșița.

Antrenorul timișorean a spus, pentru Gazeta de Caraș Severin, și de ce nu i-a mers bine în precedentele două mandate pe banca tehnică în Valea Domanului. ”Era în timpul campionatului, am ales și eu momente nepotrivite să vin la echipă. La liga a treia, de exemplu, am avut o perioadă foarte scurtă de două săptămâni. Am jucat la ACU și acasă cu Becicherecu Mic, ambele eșecuri și am decis că nu are rost să mai continui. Simțeam că am ales moment nepotrivit și ceva nu funcționa cum îmi doream. Au fost două oferte de a reveni la Reșița, dar nu au funcționat atunci, așa cum trebuie”, a povestit Alexandru Pelici.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-csm-resita-banatenii-confirma-liga2-ro-19134641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-revine-cu-bucurie-la-resita-prima-sa-reactie-dupa-numirea-ca-antrenor-la-csm-sper-sa-retraim-clipele-frumoase-de-altadata-sa-indraznim-sa-visam-mai-mult-de-ce-nu-sa-ne-b-19134756

Marius ANGHEL 11 Jun. 2020, 11:34 Liga 2
Pe aceeași temă