Alexandru Pelici nu și-a făcut planul pentru reluarea antrenamentelor la Ripensia: ”E foarte greu de respectat acel protocol.” Ce spune de declarațiile recente ale patronului privind posibila retragere din Liga 2

Anda DELIU 12 May. 2020, 09:18 Liga 2
Alexandru Pelici nu și-a făcut planul pentru reluarea antrenamentelor la Ripensia: ”E foarte greu de respectat acel protocol.” Ce spune de declarațiile recente ale patronului privind posibila retragere din Liga 2

Echipele de Liga 2 din Timișoara nu se pregătesc să reia antrenamentele la 15 mai, când se trece de la stare de urgență la stare de alertă. Politehnica transmite clar că nu are condiții, iar Ripensia e la fel de onestă. Antrenorul Alexandru Pelici a spus că așteaptă o relaxare a condițiilor de reluare a antrenamentelor la club, în principal, fără autoizolarea de 14 zile. Chiar și așa, ripensistul ar prefera întreruperea competiției și spune că nu crede că finanțatorul Dumitru Mihu are gânduri așa serioase să nu mai înscrie echipa în liga secundă din sezonul viitor.

Alexandru Pelici speră ca președintele FRF Răzvan Burleanu să negocieze fructuos cu ministerele pentru ca perioada de 14 zile de autoizolare să fie măcar exclusă din protocolul oficial. ”E foarte greu de respectat acel protocol, și pentru echipele de Liga 1, dar mai ales pentru cele de Liga 2. E aproape imposibil. Nu am chemat echipa înapoi la antrenament, așteptăm discuțiile dintre FRF și cei din minister. Sper ca măcar acele 14 zile de autoizolare să nu mai fie necesare. Nu văd rostul, mai ales că este obligatorie testarea. S-ar pierde foarte mult timp și oricum suntem deja în criză. Așteptăm în zilele viitoare să ni se comunice ceva”, a declarat Alexandru Pelici pentru Liga2.ro.

Pelici ar vrea să nu se mai reia competiția sau să se joace doar play-off-ul

Tehnicianul timișorean spune că Ripensia ar prefera anularea sezonului de Liga 2 sau o variantă în care să se joace doar pentru promovare, nu și retrogradare.

”Noi am prefera să nu se mai joace. Sau, dacă se joacă, sigur nu ar fi timp decât pentru play-off și play-out. Ar fi o idee să se joace doar play-off. Nici nu cred că ar vrea toate din cele opt echipe să promoveze. Primele șase cred că ar fi suficient. Am dori, dacă va trebui să jucăm play-out-ul, să se țină cont cu echipe cu care suntem în luptă pentru evitarea retrogradării și am jucat deja o dată pe terenul lor, să jucăm acum pe terenul nostru. Cum ar fi cu Reșița sau Ciuc. Dacă am jucat de două ori, firește că nu mai contează”, spune Pelici despre variantele de reluare.

Nu se sperie că Dumitru Mihu nu mai înscrie echipa în Liga 2

Recent, Dumitru Mihu a declarat că ia în calcul ca în viitorul sezon al Ligii 2 să nu mai înscrie echipa de seniori a Ripensiei.

”Mă gândesc dacă să mai înscriu echipa în viitorul sezon de Liga 2. În videconferințele cu FRF sunt cam singurul care intră și dă bani. În acest sezon, dacă se va decide să se joace, vom continua, nu-mi bat joc de echipa, am primi niște sancțiuni foarte mari. Dar iau în calcul ca în viitorul sezon să nu participăm la seniori. Academia va merge sigur mai departe, pentru că nu am nicio dezamăgire din zona Academiei”, spunea Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Pelici spune că, probabil, reporterul Liga2.ro l-a prins pe Mihu într-un moment cu gânduri negre. ”Am fost și eu puțin șocat de ce am citit. Am vorbit cu dânsul. Mi-a zis că nu a gândit-o chiar așa, în detaliu. Oricum, eu și majoritatea aveam contract până la 30 iunie. Vom vedea ce va fi după. Și dacă acest sezon se prelungește după 30 iunie, clar rămân până la capăt, nu se pune problema să plec. Dar vom vedea ce va fi în viitor”, a mai precizat Pelici.

 

Anda DELIU 12 May. 2020, 09:18 Liga 2
Pe aceeași temă