Golgheterul Buzăului a făcut junioratul la Poli Iași și speră ca ambele echipe să promoveze braț la braț în SuperLigă. Alexandru Boiciuc: ”Abia aștept meciul din Copou, este o plăcere să joci în play-off. Îmi doresc mult să înscriu”

Narcis POHOAȚĂ 28 Mar. 2023, 11:06 Liga 2

Politehnica Iași și Gloria Buzău, două dintre pretendentele la promovarea în SuperLigă, se întâlnesc vineri, 31 martie, de la ora 18:00, în Copou, într-un meci din cadrul etapei a 2-a din play-off-ul Ligii 2. Dacă Iașiul este la egalitate de patru runde, incluzându-le și pe ultimele trei din sezonul regular, cu liderul Steaua, cu 43 de puncte, Gloria Buzău ocupă locul 4 în clasament, cu 32 de puncte, la egalitate cu Dinamo (locul 5) și Unirea Dej (6).

Buzoienii traversează o perioadă fastă, merg la Iași după cinci etape fără înfrângere și speră să își continue parcursul bun.

Alexandru Boiciuc revine pe terenul echipei la care a făcut junioratul, Poli Iași

Dincolo de duelul cu Buzăul, o echipă solidă, Poli Iași va avea de înfruntat și unul dintre cei mai în formă atacanți din Liga 2. Basarabeanul Alexandru Boiciuc (25 de ani) este golgheterul Gloriei, cu șapte goluri în campionat și două în Cupa României, și revine pe terenul echipei la care a făcut junioratul.

”Cu siguranță, e un meci pe care aștept să-l joc. Sper să fie un joc frumos. Mă aștept să fie și o atmosferă foarte plăcută în tribune, să vină mulți suporteri. Un meci de play-off este mereu un prilej de bucurie, o plăcere. Am mai jucat la Iași și în toamnă, tot cu Buzăul, chiar în primul meci de la venirea mea la Gloria. Iașiul a rămas același oraș frumos, cum îl țin eu minte, cu un «vibe» deosebit. Iar echipa este foarte puternică și închegată. Domnul antrenor Leo Grozavu a făcut o treabă extraordinară preluând echipa în toamnă, cei de la Iași au și adus în iarnă jucători experimantați, care fac diferența”, spune Alexandru Boiciuc pentru Liga2.ro.

Acesta își dorește să înscrie în Copou, chiar împotriva echipei pentru care a marcat primele sale goluri în prima ligă. ”Nu vreau să dau pronosticuri înainte de meci, să spun că suntem cei mai tari și că voi da gol, dar îmi doresc asta. Îmi doresc foarte mult să câștigăm la Iași și o să fac tot ce depinde de mine să înscriu, să-mi ajut echipa. Traversez o perioadă bună și îmi doresc să dau gol și la Iași. Dintre jucătorii de la Iași, am mai jucat cu Cătălin Hlistei la Universitatea Cluj, iar portarul Ianoș Brînză îmi este prieten. Le doresc succes, să fie un meci fără accidentări, să ieșim sănătoși de pe teren și cei mai buni să câștige. Evident, în cazul meu noi să fim cei mai buni”, a mai spus Boiciuc.

Boiciuc: ”Vreau să promovăm noi și Poli Iași”

Firesc, Alex Boiciuc speră să evite barajul și să promoveze direct în prima ligă cu Gloria Buzău. Braț la braț cu Poli Iași, echipă pe care o vede cu prima șansă prin prisma avantajului pe care îl are în clasament în momentul de față.

”Îmi primul rând îmi doresc să promoveze Buzăul, iar a doua ca favorită chiar mă gândeam la Politehnica Iași, pentru că are șanse mari. La momentul de față, prin prisma avansului pe care îl are, Poli Iași este favorită la promovarea directă și sper să ne alăturăm și noi în topul clasamentului până la final. Îmi doresc o promovare directă cu Buzăul, ar fi ideal pentru noi. Ar fi a doua pentru mine, după cea reușită cu Universitatea Cluj”, a mai spus moldoveanul din atacul Gloriei, care a punctat atuurile echipei buzoiene în lupta pentru promovare: ”Atuurile Buzăului zic eu că ar fi atitudinea, colectivul, jocul în echipă și cum ne simțim unul pe altul în teren, avem relații de joc foarte bune, ne găsim în teren. Asta ne dă un atu în plus. Atmosfera este bună la Buzău, este stabilitate din punct de vedere financiar, ne pregătim bine și ne dorim foarte mult să progresăm, să câștigăm cât mai multe meciuri și să promovăm.”

  • Alexandru Boiciuc a început sezonul actual la ”U” Cluj, echipă cu care a promovat în prima ligă la finalul campionatului trecut de Liga 2. A evoluat în 8 jocuri din SuperLigă, apoi a ajuns la Gloria Buzău, pentru care a strâns 15 jocuri în campionat și a marcat 7 goluri.
Alexandru Boiciuc a înscris la Baia Mare, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, golul care a stabilit scorul final, 1-1, și i-a adus Gloriei Buzău calificarea în play-off. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

”Mereu sunt deschis pentru o ofertă de la Politehnica Iași”

Întrebat dacă în viitor și-ar dori o revenire la Poli Iași, echipa la care a ajuns când avea 14 ani, Alexandru Boiciuc a răspuns ferm: ”Mereu sunt deschis pentru o ofertă de la Politehnica Iași.”

Atacantul Buzăului speră să joace constant bine la Gloria, să promoveze cu echipa sa în prima ligă și să fie convocat din nou la echipa națională a Republicii Moldova.

”Sper să promovez cu Gloria Buzău și să ajung din nou la echipa națională a Republicii Moldova. Eu sper să joc din ce în ce mai bine, să am evoluții bune, îmi fac datoria față de club și dacă domnul selecționer va considera că merit convocarea la echipa națională, aștept să revin la lot”, a adăugat golgheterul Gloriei Buzău.

Alexandru Boiciuc a ajuns pe când avea 14 ani la Poli Iași, a făcut junioratul în Copou cu Dănuț Munteanu, iar la 17 ani a debutat în Liga 1, sub comanda lui Nicolo Napoli. Are și două goluri marcate în prima ligă, ambele împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu, în meciuri diferite, unul în 2015 și altul în 2016.

În perioada în care a activat la Iași, Boiciuc a mai fost împrumutat la formațiile Rapid CFR Suceava și Milsami Orhei (Moldova), iar la 19 ani a plecat definitiv din Copou, ajungând să joace și în preliminariile UEFA Champions League, cu Sheriff Tiraspol, apoi în play-off-ul Europa League. În 2018 a jucat și la danezii de la Vejle, cu care a promovat în prima ligă.

În România a mai evoluat pentru ASA Târgu Mureș, Academica Clinceni și ”U” Cluj, dar și pentru FC Sfîntul Gheorghe (Moldova), Karpaty Lviv (Ucraina) și FC Turris (Italia).

 Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 28 Mar. 2023, 11:06 Liga 2
Pe aceeași temă