Alexandru Albu nu mai ajunge la FCSB. Fundașul Concordiei Chiajna semnează cu UTA. ”Poate să dea nea’ Gigi un milion de euro pe mine la anul”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2020, 16:28 Liga 2
Alexandru Albu nu mai ajunge la FCSB. Fundașul Concordiei Chiajna semnează cu UTA. ”Poate să dea nea’ Gigi un milion de euro pe mine la anul”

Dorit de mai multe echipe din Liga 1, printre care și de FCSB, fundașul Alexandru Albu (27 de ani, pe care îi împlinește în data de 17 august) a semnat în cele din urmă cu nou-promovata UTA, scrie Sport Arad. Jucătorul aparține de Concordia Chiajna și în partea a doua a sezonului recent încheiat a fost împrumutat la Academica Clinceni.

Albu va fi din nou coechipier la UTA cu Florin Ilie, Cristian Melinte și Neluț Roșu, fotbaliști cu care a jucat în trecut la Concordia Chiajna.

„Am urcat pe autostradă, vin la Arad. Prin intermediul lui Bogdan (n.r. – Apostu), cu care am o relație foarte bună, m-am înțeles cu UTA. Îmi place proiectul, orașul, suporterii, stadionul, o echipă de tradiție e greu de refuzat. Mă reîntâlnesc cu câțiva dintre foștii mei colegi de la Chiajna, sunt sigur că vom face o treabă bună împreună. Am discutat puțin la telefon și cu domnul Balint, de abia aștept să începem să lucrăm împreună. Am avut și eu o scurtă vacanță după ce mi-am terminat treaba cu Clinceniul, sunt pregătit să-mi reiau antrenamentele cu noua mea echipă”, a declarat Albu pentru Sport Arad.

În a doua parte a sezonului recent încheiat, Alexandru Albu a jucat la Academica Clinceni. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Albu: ”Poate să dea nea’ Gigi un milion de euro pe mine la anul”

FCSB, Gaz Metan, Voluntari sau Clinceni au „alergat” după polivalentul fotbalist cu profil defensiv, dar UTA a reușit să fie cea mai convingătoare. „Nu mai contează acum ce a fost, important este să joc bine cu UTA, să ne îndeplinim obiectivele și poate să dea nea’ Gigi (n.r. – Becali) un milion de euro pe mine la anul”, a mai spus Albu.

Crescut de Concordia Chiajna, Alexandru Albu a adunat deja 115 meciuri în Liga 1 în special în tricoul „alb-verzilor”, dar a fost punct fix în 16 partide și pentru Academica Clinceni în play-out-ul din această primăvară, pentru care a înscris și două goluri. În Liga 1 și-a trecut în cont și cinci goluri și patru „assisturi”. În turul sezonului 2019-2020 al Ligii 2 a evoluat 20 partide pentru Concordia și a marcat și 6 goluri. Albu evoluează pe orice post în linia defensivă, cu preferință pentru zona centrală, însă a mai jucat și la „închidere” la Chiajna.

Primele achiziții ale ”Bătrânei Doamne” pentru Liga 1 au fost Ioan Hora (atacant, 32 de ani, ex Gaz Metan Mediaș), Neluț Roșu (mijlocaș, 27 de ani, ex Gaz Metan Mediaș), Vlad Morar (atacant, 27 de ani, ex FC Voluntari), Erico Constantino da Silva (fundaș, 31 de ani, ex Sabail) și Horațiu Moldovan (portar, 20 de ani, ex Ripensia).

Marius ANGHEL 14 Aug. 2020, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă