AFC Câmpulung Muscel a dat calculele hârtiei peste cap și a învins FC Bihor Oradea. Costin Lazăr: ”Suntem o echipă care atunci când crede, poate câștiga”

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 16:07 Liga 2

Primul succes al AFC Câmpulung Muscel în Liga 2 a venit destul de repede, în etapa a 2-a! După ce în prima rundă a cedat în fața unei nou-promovate, CSM Focșani, de această dată a învins o altă nou-promovată, pe FC Bihor Oradea, deși a intrat în dezavantaj la cabine.

Formația din Câmpulung Muscel a reușit să învingă cu 2-1, dar la pauză a fost condusă. La finalul duelului de la Buftea, acolo unde dispută meciurile de pe teren propriu formația lui Costin Lazăr, pentru că nu a obținut omologarea arenei din localitate, a fost descătușare în vestiar.

AFC Câmpulung Muscel, victorie cu FC Bihor Oradea după ce a fost condusă

Primele goluri ale AFC Câmpulung Muscel în Liga 2 au fost marcate de Robert Ene și Darius Ciurea, în minutele 61 și 68, dar după ce FC Bihor Oradea marcase în primele 45 de minute, prin Sergiu Jurj, în minutul 23 mai exact.

  • AFC Câmpulung Muscel, contra FC Bihor: M. Voicu – Brumă, Sanda (Stănici 78′), Gîsă, Andr. Stelea – Bg. Vasile, Jenaru (Ciurea 67′) – Rob. Ene (Longher 78′), Șt. Ghiță (cpt.)(Șt. Coman 67′), Al. Enache – Al. I. Popescu
    Rezerve: Bălănică – D. Popescu, Ntamak, Ant. Niță, L. Stancu

Costin Lazăr a reacționat și el, la fel cum a făcut-o omologul său de sâmbătă, Gustavo Aragolaza. A declarat că a fost o victorie muncită, iar faptul că a unit echipa la nivel de vestiar a contat mai mult decât numele pe care le-au așezat pe teren cele două formații, FC Bihor pornind, la prima vedere, cu prima șansă.

Costin Lazăr, fericit după prima victorie în Liga 2

Cu atât mai mult a evidențiat antrenorul că AFC Câmpulung Muscel a revenit de la 0-1, iar în viitor e convins că anumiți fotbaliști din echipa lui pot face pasul în prima divizie, în câțiva ani.

Lazăr a fost încântat și de faptul că vestiarul a trecut peste debutul cu eșec din prima etapă.

O victorie muncită, aveam handicapul din prima etapă, când am pierdut cu Focșani. Acum, am plecat cu un handicap de un gol, după anumite erori, dar am revenit în joc și am dat dovadă de caracter, că suntem o echipă unită. O echipă care atunci când crede, poate să câștige.

Noi suntem o echipă mică, o echipă în formare, nu avem de pierdut, avem doar de câștigat. Sunt meciuri care ne călesc, meciuri din care jucătorii trebuie să înțeleagă că au calitate, au mentalitate pe care trebuie să o formeze, de spirit de luptători, iar apoi poate vor face pasul către Liga 1.

Trebuie să avem încredere în noi, că putem mai mult, pentru că nu suntem o echipă care să ne placă mingea lungă, încercăm să construim”, a transmis Costin Lazăr la finalul partidei cu FC Bihor Oradea.

AFC Câmpulung Muscel vrea salvarea de la retrogradare și grupele Cupei României

Nou-promovată în Liga 2, AFC Câmpulung Muscel a avut un debut nefericit în campionat, contra unei alte nou-promovate în divizia secundă în această vară, CSM Focșani. A cedat cu scorul de 0-2.

Acum, în urma duelului cu FC Bihor Oradea, AFC Câmpulung Muscel va avea al treilea meci din Liga 2, contra FK Miercurea Ciuc, în deplasare. În Cupa României, la mijlocul săptămânii trecute, elevii lui Costin Lazăr au avut nevoie de reprizele adiționale pentru calificarea în runda a 3-a.

S-a aflat la egalitate cu echipa din Liga 3 – Olimpic Zărneşti, scor 2-2, la finalul celor 90 de minute, dar s-a impus, în cele din urmă, în urma unei reușite venite în minutul 102.

În runda următoare din Cupa României, AFC Câmpulung Muscel va întâlni, pe teren propriu, Chindia Târgovişte. Obiectivul nou-promovatei este pătrunderea în grupe, conform celor transmise de Costin Lazăr.

Obiectivul este intrarea în grupe, vedem dacă putem să o facem. Vom da totul! Azi au intrat anumiți jucători, pentru că după meciul trecut de Cupa României câțiva dintre ei au acuzat oboseală.

Sper ca în următorul meci să recuperăm toți jucătorii și să facem o figură frumoasă”, a mai spus Lazăr după partida cu FC Bihor Oradea.

Foto și video: AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă