Adrian Popa s-a așteptat la un alt Dinamo contra Stelei: ”Și așa a fost.” Mijlocașul spune ce l-a făcut să se simtă fotbalist, când crede că echipa sa va avea și mai mulți suporteri și ce i-ar aduce o mare frustrare

Marius ANGHEL, Andrei PREOTU 10 Sep. 2022, 02:31 Liga 2

Adrian Popa (34 de ani) nu a înscris pentru Steaua în derby-ul cu Dinamo, dar a fost unul dintre jucătorii cu experiență utilizați de Daniel Oprița care au contribuit din plin la revenirea în fața rivalei și la obținerea victoriei cu 2-1 pe Arena Națională.

Folosit în toate cele șase meciuri din acest sezon, marcator a două goluri, ”Motoreta”, campion cu FCSB de trei ori, în 2013, 2014 și 2015, a simțit că meciul cu Dinamo din etapa a 6-a a ligii secunde s-a ridicat la rangul de derby.

”Pe teren am simțit că a fost un meci disputat. Atât pe teren, cât și în tribună, meciul s-a ridicat la nivel de derby și cred că asta nu poate decât să bucure pe toată lumea. Le-am spus și colegilor, pentru astfel de meciuri te apuci de fotbal, pentru așa atmosferă. În astfel de meciuri te simți fotbalist și asta îți dă emoție”, a spus mijlocașul dreapta al echipei din Ghencea.

Adi Popa a lăudat Dinamo: ”Mi s-a părut că a arătat foarte bine”

Popa s-a așteptat ca Dinamo să se transforme cu ocazia acestui meci contra Stelei și pe teren a simțit acest lucru, jucătorul de 34 de ani lăudând prestația rivalei.

”Nu au semănat nicio secundă cu ce au făcut în primele cinci etape în campionat. I-am văzut la televizor cu celelalte echipe, când au gâfâit. În seara aceasta mi s-a părut că au arătat foarte bine, au fost prospeți, s-au mișcat mult în teren, au avut personalitate. Ne-au pus chiar foarte multe probleme în prima repriză. Le-am spus colegilor încă de după meciul cu Iași să ne concentrăm la meciul acesta pentru că, având experiența meciurilor cu ei, știu că în derby-uri se transformă. Adică sunt cu totul o altă echipă. Și așa a fost”, a declarat Popa la microfonul DigiSport.

”Motoreta” așteptă schimbarea Legii Sportului: ”Nu ne rămâne decât asta și trebuie să sperăm”

Inevitabil a fost întrebat și despre dreptul la promovare al Stelei, mai ales că după acest succes echipa a urcat pe locul 1 în clasament, fie și pentru doar câteva ore. Popa speră ca Legea Sportului să fie motificată și ”militarii” să aibă dreptul să acceadă în prima ligă, dacă sportiv vor reuși acest lucru.

”Nouă nu ne rămâne decât să ne motivăm pentru fiecare meci, să adunăm puncte și trăim cu speranța că vom intra în normalitate și cu ce se întâmplă în restul Europei, în alte țări adică, nu în anormalul de aici. Legea sportului multă lume a spus că se va schimba, acum să vedem când. Și multă lume a și spus că e și foarte învechită și că trebuie schimbată. Nu ține de noi. Dacă într-un an cei din conducere nu au găsit căile legale să facă o altă formă juridică, – nu mă pricep la asta – înseamnă că nu ne rămâne decât asta și trebuie să sperăm, iar noi pe teren trebuie să ne facem treaba, pentru că vă dați seama ce frustrant ar fi să se schimbe și noi să terminăm pe locurile 3-4, să jucăm baraj. Trebuie să fim și realiști, să joci baraj cu o echipă de Liga 1, mai ales că acum în prima ligă sunt niște echipe foarte echilibrate, va fi foarte greu. Să nu uităm ce a fost anul trecut în Liga 1: echipe cu minus 40 de puncte, de nu a mai fost în istorie. Mă întrebau colegi de pe afară ce se întâmplă acolo, cum să ai atâta minus”, a comentat Adrian Popa, care nu vrea să se gândească ce ar însemna o a doua ratare a promovării la rând, nu din cauze sportive: ”Și anul trecut a fost frustrant să terminăm pe locul 4 și să nu putem juca barajul. Ar fi și mai prost să termini pe primele două locuri, adică doi ani la rând să termini acolo, și să nu poți juca barajul sau să promovezi. Dar de noi nu mai ține, noi trebuie să ne facem treaba pe teren. Noi trebuie să punem căruța înainte boilor, cum se spune, trebuie să fim acolo, în primele două locuri, și să ne facem noi datoria și după aceea să așteptăm ceea ce ar trebui să se întâmple.”

Eșecul cu Miercurea Ciuc încă îl doare

Cu această victorie, Steaua a acumulat 13 puncte și cel puțin pentru o noapte va sta pe locul 1 în clasamentul Ligii 2. În acest context, mijlocașul a fost întrebat dacă echipa pentru care evoluează este cea mai bună din campionat în acest sezon.

”Dacă ne uităm în momentul acesta pe clasament și pe lotul de jucători, da, am putea spune asta, dar trebuie să demonstrăm meci de meci, trebuie să demonstrăm în continuare la fiecare meci că acel 0-4 cu Miercurea Ciuc a fost un accident, cum vrem să credem, și la final, dacă vom fi pe primul loc, într-adevăr, atunci înseamnă că am demonstrat-o și am fost cea mai bună echipă”, a răspuns Popa.

Totodată, acesta este convins că Steaua va avea și mai mulți suporteri dacă se obține dreptul de promovare și se va încheia procesul pentru palmares: ”Prin evoluții și prin dreptul de promovare eu sunt sigur că ar fi venit mult mai mulți suporteri, i-am fi atras. Atunci când se va da ultima sentință, definitivă, în procesul cu palmaresul, o să vedeți adevărata susținere din partea suporterilor.”

Adi Popa joacă la Steaua din sezonul trecut de Liga 2, când s-a alăturat echipei după startul campionatului. A fost utilizat în 19 jocuri și a înscris 5 goluri. În actuala ediție a ligii secunde are șase jocuri, toate începute ca titular, în trei a fost înlocuit, și a marcat de două ori, cu Slatina (2-1) și Poli Iași (2-1).

În etapa a 7-a, Steaua joacă sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Unirea Constanța.

Declarațiile date de Adrian Popa după meciul Dinamo – Steaua 1-2:

Foto și video: Alexandra Pandrea (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-romaniei-in-rosu-si-albastru-steaua-a-invins-dinamo-intr-o-atmosfera-incendiara-daniel-oprita-epuizat-prima-repriza-a-fost-a-lor-dar-apoi-am-aratat-bine-impresiile-vi-19244757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-supereroul-stelei-a-lovit-decisiv-si-in-derby-ul-cu-dinamo-si-a-adus-victoria-ma-bucur-ca-am-marcat-si-ca-am-ajutat-echipa-cum-a-explicat-bucuria-de-dupa-gol-19244789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-la-al-patrulea-esec-cu-dinamo-in-liga-2-dar-cel-contra-stelei-e-cel-mai-usturator-suntem-amarati-antrenorul-cainilor-a-remarcat-progres-in-joc-si-c-19244786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-incidente-pe-arena-nationala-ultrasii-au-inceput-razboiul-cu-zeci-de-minute-inaintea-derby-ului-dinamo-steaua-torte-scaune-aruncate-iar-jandarmii-au-intervenit-in-forta-19244589

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-pentru-prima-data-in-liga-2-cel-mai-important-meci-din-acest-sezon-regular-se-joaca-astazi-de-la-ora-2130-pe-arena-nationala-19244513

Marius ANGHEL, Andrei PREOTU 10 Sep. 2022, 02:31 Liga 2
Pe aceeași temă