Adrian Petre, după cele 28 goluri stagionale. „Nu mă așteptam să fiu chiar atât de important pentru echipă. Mi-aș dori enorm să simt fiorul unui gol cu Poli”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jun. 2017, 18:17 Actualizat: 06 Jun. 2017, 18:18 Liga 2
Adrian Petre, după cele 28 goluri stagionale.  „Nu mă așteptam să fiu chiar atât de important pentru echipă. Mi-aș dori enorm să simt fiorul unui gol cu Poli”

După Dennis Man, un alt tânăr fotbalist arădean a explodat în Liga a 2-a. Mai mult decât atât, Adrian Petre a spart toate barierele, devenind, la doar 19 ani, cel mai bun marcator post-revoluționar al UTA-ei și fotbalistul Under 21 cu cele mai multe reușite din anti-camera primului eșalon. După „dubla” cu Chindia Târgoviște, puternicul atacant a ajuns la „borna” 28 goluri stagionale, punând serios umărul la locul pe podium al echipei sale.

Chiar dacă susține că a tras de el mereu și a dat totul la antrenamente și jocuri, Petre afirmă: „Nu mă așteptam să fiu chiar atât de important pentru echipă, mai ales că nu mi-am propus un anumit număr de goluri. Am încercat să marchez în fiecare meci și să dau tot ce pot doar pentru echipă, iar acum nu mă încălzește cu nimic cifra mare de goluri dacă nu promovăm în Liga 1. Acesta e singurul obiectiv al stagiunii, restul sunt detalii, chestiuni ce țin de statistică. Nu m-a interesat niciodată să fiu în lumina reflectoarelor, ci să joc pentru echipă. Dacă îmi doream altceva, mă apucam de ping-pong sau tenis de câmp”.

Cifrele golgheterului „roș-albilor” și maniera să joc au atras atenția unor cluburi importante din țară și străinătate. FCSB s-a arătat dispusă să deschidă serios punga, dar conducerea UTA-ei nu a acceptat, deocamdată, oferta lui Gigi Becali. „Mă interesează orice ofertă pe care o primesc, bineînțeles, dacă e bună și pentru club. Se va spune că de abia aștept să plec, dar puneți-vă puțin și în locul meu. Dacă nici cu 28 de goluri la prima echipă, plus altele la Under 21, nu am reușit să-i mulțumesc pe suporteri, care m-au înjurat chiar și sâmbătă, după meciul cu Chindia, atunci cum să mai am tragere de inimă să joc, așa cum am fost învățat de mic? De multe ori, mă simt mai bine în deplasare, unde nu mă apostrofează nimeni când greșesc o pasă, sau încerc un șut. Nu spun că sunt perfect, că nu greșesc și eu de multe ori, dar cine nu greșește? Și, cred eu, am făcut și multe lucruri bune, dar acestea se uită rapid”, e dezamăgirea lui Petre.

Tot ce-și dorește pe acest final de sezon tânărul utist este promovarea cu UTA în urma barajului cu ACS Poli. „Fie că marchez, fie că nu, deși mi-aș dori enorm să simt fiorul unui gol cu Poli la seniori, trebuie să dăm totul pentru a ne îndeplini obiectivul. Personal, nu-mi doream să o întâlnim pe Poli la acest baraj, căci e echipa cea mai bună dintre cele trei cu care puteam juca. Sigur, suporterii ne pot însoți în număr mare la Timișoara și va conta sprijinul lor, dar noi intrăm pe teren. Noi suntem cei care jucăm împotriva unor fotbaliști foarte buni, experimentați și pregătiți de un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare, nu ei. Ca prim divizionară, e normal ca Poli să plece cu prima șansă, dar ne vom bate până la capăt pentru această promovare”, anunță Petre.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jun. 2017, 18:17 Actualizat: 06 Jun. 2017, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă