Adrian Mititelu Jr. a ieșit la atac! Reacție vehementă la adresa arbitrajului de la ”FC U” Craiova – Rapid: ”Aș fi putut să plâng că mi-a luat două puncte. Nu este posibil.” Cere arbitri din Liga 1

Andrei PASCU 20 Apr. 2021, 12:37 Liga 2

Adrian Mititelu Junior (foto principal, în sacou maro) a fost mai mult preocupat de arbitraj, după victoria obținută de U Craiova 1948 SA, luni seară, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, cu Rapid. Oltenii au învins cu 1-0, dar patronul și-a orientat intervenția de la finalul partidei asupra arbitrilor.

În primul rând, el a fost nemulțumit de faptul că ”centralul” Lucian Rusandu l-a eliminat pe Lorenzo Paramatti în minutul 62, după o lovitură cu cotul aplicată lui Lazăr, anterior executării unui corner. Pe filmările prezentate de televiziunile care au transmis partida, se vede clar lovitura italianului și decizia arbitrului e una corectă.

Adrian Mititelu Junior: ”Greșeala este omenească, dar când este doar în defavoarea ta, scuzați-mă, dar nu se poate așa ceva!” 

Însă, Adrian Mititelu Junior nu a fost de aceeași părere, considerând că Rusandu a exagerat și că Paramatti nu trebuia să vadă cartonașul roșu. Conducătorul oltenilor a făcut trimitere și la cartonașul galben pe care Eugen Trică l-a văzut pe margine, dar speră ca greșelile să nu se mai repete în cele șase etape rămase din play-off.

Nu crede într-o teorie a conspirație, dar a accentuat faptul că orice greșeală în acest moment, poate influența decisiv ierarhia play-off-ului, la finalul campionatului.

”O victorie extrem de mare, nu mare. Băieții sunt de felicitat, am jucat de 10 plus. Să bați Rapidul în 10 oameni aproape o repriză este un sentiment incredibil. Victoria este pe deplin meritată, în niciun moment al jocului Rapid nu a arătat că poate să ne învingă, nici în 10 oameni, dar este o rușine ce s-a întâmplat cu arbitrul. 

Nu este normal ca noi să investim atâția bani în fotbal, să ne dorim de 10 ani să intrăm în Liga 1 și să îi dai Roșu lui Paramatti fără să atingă jucătorul. O asemenea decizie poate influența foarte mult promovarea! Să-i dai roșu, este inadmisibil așa ceva! Nu e posibil, să-i fie rușine arbitrului!

Era important să îi dea galben lui Eugen Trică când el a făcut o greșeală de clasa a 2-a. Tremur de emoții, a doua repriză am trăit-o aproape de banca de rezerve. Este prea mare presiune pe umerii noștri și dorința prea mare. Greșeala este omenească, dar când este doar în defavoarea ta, scuzați-mă, dar nu se poate așa ceva!

Am încercat să fim cât mai diplomați, să nu creăm scandaluri. Dar nu este posibil, gândiți-vă acum să fi pierdut două puncte pentru că îi dă el roșu lui Paramatti deși nu are contact cu jucătorul. Măcar să îl fi înjurat, să îi fi dat un cot în gură. Nimic! Mi-a fost teamă, normal. Avem nevoie la arbitri de Liga 1 în ultimele 6 meciuri, poate chiar de UEFA. 

Nu cred în conspirații, nu vreau să vorbesc de jocuri de culise dar vreau să fie mai atenți arbitrii. Să fie obiectivi, nu părtinitori. Acum aș fi putut să fiu aici să plâng cu voi că mi-a luat două puncte arbitrul. Nu e normal, mor de inimă!”, a spus Adrian Mititelu Junior, la interviurile de la finalul partidei.

Adrian Mititelu Junior: ”Victoria cu Rapid este un pas mare spre promovare” 

Fiul lui Adrian Mititelu a vorbit și pe seama luptei la promovare, pe care o vede și în acest moment foarte strânsă. A recunoscut că victoria contra Rapidului e un pas foarte mare în față pentru ”FC U” Craiova, dar că nimic nu e jucat.

Acum, distanța dintre cele două e de trei puncte. U Craiova 1948 SA are 45 de puncte, iar Rapid are 42. Mai mult, distanța formației lui Eugen Trică față de locul 3, primul care nu asigură promovarea directă în Liga 1 ci duce în baraj, este de patru puncte.

”Lupta nu s-a terminat, mai sunt 6 etape de jucat. Ne așteaptă un meci foarte greu la Călărași, o să vedeți cum vor juca cu noi, își vor da viața pe teren. Trebuie să ne trezim din beția victoriei și să ne adunăm pentru acel meci. Victoria cu Rapid este un pas mare spre promovare”, a punctat Adrian Mititelu Junior.

U Craiova 1948 SA a învins Rapid, prin golul marcat de Andrea Compagno în minutul 12. La finalul partidei, Aadrian Mititelu Junior a intrat pe teren să sărbătorească alături de jucători și de staff succesul.

Foto: Remus Badea și Cătălin CiupureanuSport Pictures

 

Andrei PASCU 20 Apr. 2021, 12:37 Liga 2
Pe aceeași temă