Adrian Mihalcea trage concluziile la finalul unui nou sezon în Liga 2 al Dunării. „În nebunia mea m-am gândit la locul 3”. Cine sunt jucătorii aflați pe lista sa neagră

Marius ANGHEL 06 Jun. 2017, 18:03 Liga 2
Adrian Mihalcea trage concluziile la finalul unui nou sezon în Liga 2 al Dunării.**

Dunărea Călărași a încheiat al doilea ei sezon consecutiv în campionatul Ligii 2 pe locul 7, la egalitate cu FC Brașov și CS Afumați, fiecare cu câte 56 de puncte. 36 dintre aceste puncte au fost realizate în partea a doua a sezonului, când echipa lui Adrian Mihalcea a evoluat mult mai bine. Antrenorul anticipase această evoluție bună a echipei sale în 2017, transmițând în iarnă că obiectivul este clasarea pe podium.

„În nebunia mea, m-am gândit la locul 3. Și dacă stau bine să mă gândesc, diferența nu este foarte mare. Cu o victorie la Timișoara, să spunem, o echipă mult mai accesibilă decât cealaltă echipă unde am pierdut, am fi fost pe 4 în momentul de față. Deci m-am gândit să îmi impun obiective înalte ca să pot să fiu concentrat și să simt această presiune. N-a fost să fie, dar saltul e spectaculos. Dintre toate echipele cred că avem cea mai mare recuperare de puncte în acest miniretur”, a spus Mihalcea pentru site-ul oficial al Dunării.

„Nu ne-am făcut chiar deloc de râs. Din contră, am pus mari probleme oricărei echipe din acest campionat, exceptând meciul cu Juventus unde am jucat poate unul dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase meciuri ale noastre, dar, din păcate, am pierdut și pe două greșeli destul de mari ale arbitrului. Altfel, pot să spun că ne-am bătut de la egal la egal cu toate echipele. Am remizat cu Mioveniul, pretendentă la promovare în acel moment, am remizat cu Brașovul acasă, într-un meci în care am fi putut câștiga, o altă pretendentă la promovare. Am bătut UTA pe aceeași linie, am bătut Chindia Târgoviște, o echipă foarte puternică, am remizat cu Sepsi, o echipă promovată, deci în momentul în care noi am jucat cu fiecare dintre aceste echipe, ele aveau mult mai multe puncte față de noi”, a declarat antrenorul călărășenilor cu referire la meciurile împotriva echipelor clasate deasupra Dunării în Liga 2.

În opinia lui Mihalcea, cea mai importantă victorie obținută în retur de Dunărea nu a fost una efectiv obținută cu o anumită echipă. „Nu a existat o anumită victorie. În schimb, a fost o serie de rezultate foarte bune la început, întreruptă, oarecum pentru mulți neașteptat, la Timișoara când am luat bătaie cu 4-1. Am continuat și am făcut-o tot pe o linie ascendentă obținând alte patru victorii, acasă și în deplasare. Deci cam de asta avem nevoie și la anul, de continuitate în rezultate pozitive”, a mai declarat Adrian Mihalcea.

Meciul tur cu ASU Poli, cel mai greu moment în acest sezon

Cât despre cel mai greu moment pe care l-a trăit în acest sezon, Mihalcea a dezvăluit: „Cel de după meciul de acasă cu ASU Poli Timișoara, pierdut de noi cu 3-2. Veneam după o serie negative de rezultate, iar presiunea conducerii și a suporterilor era destul de mare. Și atunci am luat o decizie radical renunțând la trei-patru jucători importanți din echipă. Mi-am asumat decizia!. Am avut de partea mea oamenii care conduc acest club și care până la urmă nu au avut ce regreta. Cam atunci a fost cel mai greu moment sau unul dintre momentele cele mai dificile”. În returul cu ASU Poli, Dunărea a pierdut la Timișoara cu 1-4, după ce a avut 1-0 și evolua și cu un jucător în plus pe teren.

În cele 15 jocuri disputate în 2017, Dunărea a înregistrat 10 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri, realizând un golaveraj foarte bun, 30-14. La general, călărășenii au obținut în 34 de meciuri 16 victorii, 8 egaluri și 10 înfrângeri, golaverajul total fiind 52-40.

Șase jucători pe lista neagră a lui Mihalcea

În altă ordine de idei, potrivit Sportul călărășean, Adrian Mihalcea i-a înaintat președintelui Bogdan Leu o listă cu jucătorii pe care nu îi mai dorește în lot în noul sezon al Ligii 2. Aceasta conține șase nume, trei dintre acestea fiind ale unor fotbaliști cărora le expiră contractele în scurt timp.

Mircea Ștefan, Alexandru Ciocalteu și Rafael Licu sunt la final de contract și nu vor mai continua la Dunărea. În schimb, lui Cătălin Țîră, Alexandru Avram și Alexandru Cincă li se vor rezilia angajamentele. „Cincă mi-a spus că vrea să mai rămână, însă l-am avertizat că ne vom baza foarte puțin pe el, deoarece noi vrem să ne întărim la mijlocul terenului”, a declarat Mihalcea.

Și portarului Cezar Lungu îi expiră contractul cu Dunărea la finalul acestei luni, i s-a propus un nou contract, însă acesta a cerut timp de gândire.

Dunărea Călărași se va reuni pe 26 iunie, urmând că în această vară să efectueze un stagiu de pregătire centralizată într-o stațiune montană din România.

Marius ANGHEL 06 Jun. 2017, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă