Adrian Mihalcea, mulțumit de parcursul Unirii Slobozia în acest sezon: ”Dacă merită vreo echipă să fie desemnată echipa play-off-ului, noi ar trebui să fim aceea. Anul ăsta a fost uau”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 17 May. 2022, 12:49 Liga 2
Adrian Mihalcea, mulțumit de parcursul Unirii Slobozia în acest sezon: ”Dacă merită vreo echipă să fie desemnată echipa play-off-ului, noi ar trebui să fim aceea. Anul ăsta a fost uau”

Unirea Slobozia poate fi considerată una dintre marile surprize ale acestui sezon de Liga 2, dacă nu cea mai mare. Echipa care în ediția trecută a campionatului s-a salvat de la retrogradare în ultimele minute ale barajului cu Fotbal Comunal Recea a ajuns în acest sezon să prindă play-off-ul și să îl încheie fără eșec pe teren propriu.

Chiar dacă a terminat play-off-ul pe ultimul loc, 6, trupa antrenată de Adrian Mihalcea a fost la un moment dat aproape de o clasare pe poziția a 5-a, care ar fi dus la barajul de promovare în Liga 1. Un gol primit în minutul 90 cu Concordia Chiajna i-a menținut pe ilfoveni pe acest loc, însă antrenorul Unirii nu regretă ratarea dublei manșe cu Chindia.

Adrian Mihalcea, după încheierea play-off-ului: ”Sunt extrem de fericit, mulțumit și împlinit”

Adrian Mihalcea s-a declarat mulțumit și fericit cu parcursul echipei ialomițene din acest sezon de Liga 2.

”Sunt extrem de fericit, sunt mulțumit și împlinit pentru ceea ce s-a întâmplat în sezonul acesta. Dacă merită vreo echipă să fie desemnată echipa play-off-ului acesta, noi ar trebui să fim aceea, pentru că, ținând cont de lipsurile pe care le avem, am reușit să nu pierdem, cel puțin acasă, cu echipele mari, am reușit să încurcăm o echipă care are, de fapt, doar suporteri, nu este o echipă (n.r. – se referă la ”U” Cluj, pe care Unirea a învins-o cu 2-1 pe Cluj Arena), a spus Mihalcea.

În play-off, Unirea Slobozia a înregistrat o victorie (2-1 la ”U” Cluj), cinci egaluri (toate acasă: 2-2 cu ”U” Cluj, 0-0 cu Steaua, 0-0 cu FC Hermannstadt, 1-1 cu Concordia Chiajna și 0-0 cu Petrolul) și patru înfrângeri (toate în deplasare: 0-2 la FC Hermannstadt, 0-1 la Concordia, 1-3 la Petrolul și 0-2 la Steaua).

La finalul sezonului regular, Unirea Slobozia s-a clasat pe locul 6, cu 33 de puncte acumulate în 19 meciuri, iar după cele zece jocuri din play-off a terminat tot pe locul 6, cu 41 de puncte în total. Prima deasupra sa a fost Concordia Chiajna, cu 44 de puncte.

”Anul ăsta a fost uau din toate punctele de vedere”

Adrian Mihalcea a mai spus că pentru echipa ialomțeană urmează o reorganizare, regretă faptul că nu s-a ajuns la baraj, însă amintește unde se afla Unirea cu un an în urmă.

”Vom vedea ce va urma, de acum ne vom reorganiza. Ar fi fost extrem de frumos și de plăcut să atingem acest baraj, dar nu am reușit. Ne-am zbătut, am avut momente când pe mâna noastră am pierdut niște puncte, am fi putut să depindem doar de noi, nu s-a reușit, dar, dacă dăm timpul înapoi și ne aducem aminte ce s-a întâmplat în vara anului trecut, anul ăsta a fost uau din toate punctele de vedere”, e de părere antrenorul Unirii Slobozia.

Mihalcea anunță vremuri financiare mai bune la Unirea Slobozia: ”Finanțarea va fi mult mai bună din partea Consiliului Județean”

Întrebat dacă prin această participare în play-off s-a ridicat ștacheta pentru Unirea în următorul sezon în Liga 2, Mihalcea a aprobat acest lucru, precizând că se poate reedita această performanță, având în vedere că și bugetul clubului va fi unul mai bun în noua ediție de campionat.

”Am ridicat-o! Acum suntem nevoiți să o menținem la acest nivel, mai ales că și finanțarea va fi mult mai bună din partea Consiliului Județean și vom putea să aducem jucători să formăm un lot. Am suferit mult la capitolul lot, am avut o echipă până la un anumit moment, dar când au intervenit schimbările și meciurile cu o intensitate foarte mare am avut de suferit. Și cu Petrolul am fost sleiți de puteri, ne-am târât, așa, spre final, dar și în aceste condiții îi felicit pe deplin pentru ceea ce au reușit”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Rămâne de văzut însă câți jucători dintre cei actuali ai Unirii vor rămâne în lot pentru noul sezon și dacă inclusiv Adrian Mihalcea va mai continua la Slobozia. Acesta se află pe lista de antrenori doriți la Poli Iași pentru a-l înlocuit pe Costel Enache.

Foto: Petronel Tudor (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-reactie-socanta-la-adresa-echipei-u-cluj-si-erik-lincar-a-distrus-campionatul-eu-nu-sunt-un-antrenor-care-si-da-pantalonii-jos-dar-altii-vad-si-au-tras-u-19231624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-remizat-cu-unirea-slobozia-in-ultimul-meci-al-sezonului-si-si-a-asigurat-titlul-de-campioana-a-ligii-2-nae-constantin-a-debutat-mai-multi-jucatori-la-echipa-ploiesteana-dar-si-in-esalonul-19231519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-in-liga-2-cele-trei-meciuri-incep-la-ora-1600-azi-vom-afla-campioana-acestui-sezon-a-doua-promovata-direct-in-liga-1-si-cele-doua-echipe-care-merg-la-barajele-de-prom-19231445

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 17 May. 2022, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă