Adrian Mihalcea, mai categoric ca niciodată în acest sezon, după victoria Unirii Slobozia cu Unirea Constanța: ”Meciul a fost la discreția noastră”. Are și un motiv de îngrijorare: un fotbalist a ieșit pentru mult timp din circuit

Răzvan STÎNGĂ 30 Oct. 2021, 15:27 Liga 2

Unirea Slobozia nu a avut probleme în partida cu Unirea Constanța, din etapa a 12-a a Ligii a 2-a, în fața căreia s-a impus cu 2-0. A marcat repede, încă din minutul 15, prin Constantin Toma și și-a făcut meciul ușor. A forțat în startul ambelor reprize, a înscris și a luat cele trei puncte.

Ionuț Dinu a stabilit scorul final în minutul 57, iar antrenorul Adrian Mihalcea a spus la finalul confruntării că a fost una mai ușoară decât se aștepta. Dacă înaintea partidei era precaut și erau anumite aspecte care îl îngrijorau din partea Unirii Constanța, după meci a declarat că scorul putea fi unul și mai mare.

Adrian Mihalcea: ”Atitudinea ne putea costa un pic, am fost cam relaxați, dar obiectivul a fost îndeplinit” 

Lipsa concentrării la finalizare a fost motivul evidențiat de Adrian Mihalcea pentru care nu s-a mai marcat, dar cu toate acestea a fost mulțumit de victorie, de cele trei puncte. Pe de altă parte, antrenorul Unirii Slobozia se temea că anumiți jucători pot lua cartonașe galbene și ar putea absenta runda următoare, cu Poli Iași.

Mihalcea i-a remarcat în mod special pe marcatori, cei doi fundași, Constantin Toma și Ionuț Dinu.

Sunt bucuros, am câștigat cele trei puncte. Nu ne-am fi iertat dacă nu am fi luat cele trei puncte. A fost meciul la discreția noastră, cred că am avut vreo cinci ocazii singuri cu portarul, dar nu am fost inspirați. Atitudinea aceasta ne putea costa un pic, am fost cam relaxați, dar obiectivul a fost îndeplinit.

I-am felicitat pe băieți, pentru că am cinci jucători la limită cu cartonașul galben și niciunul nu a luat. Ar fi fost greu să aliniez o echipă bună la meciul următor, cu Iași.

(N.r. – Despre faptul că au marcat doi fundași) Până la urmă, sunt momente când atacanții nu sunt inspirați, nu sunt în formă și sunt ajutați de fundași. Nu contează cine marchează, băieții erau descătușați că am luat cele trei puncte. Mi-ar plăcea ca în ultimele etape din acest an să înscrie toți fundașii. Importante sunt punctele”, a declarat Adrian Mihalcea la finalul meciului, la Sport Total FM.

Adrian Mihalcea speră la cel puțin un punct etapa următoare, cu Poli Iași 

Mihalcea își îndreaptă atenția către meciul următor, cu Poli Iași, în care speră ca Unirea Slobozia să ia cel puțin un punct. Un rezultat pozitiv al echipei sale ar tranșa lupta directă dintre cele două, în mare măsură, pentru că în cazul unui rezultat de egalitate s-ar păstra diferența de patru puncte.

Mă gândesc deja la meciul care urmează, când vom întâlni o echipă rănită dar bună. O echipă cu jucători valoroși, cred că problema a fost la început la ea, când au venit mulți fotbaliști noi. A fost nevoie de omogenitate și parcursul a fost un pic mai greu. Pentru noi, meciul care urmează e de șase puncte. Vrem să ajungem în zona play-off-ului, putem să ne distanțăm de Poli Iași, dar suntem conștienți că o să fie un meci dificil.

Sunt momente când întâlneți o echipă rănită și dacă nu ești concentrat poți să suferi. Noi avem un handicap că jucăm mereu cu echipele care întâlnesc înainte Dacia Unirea Brăila și toate câștigă. Ăsta e adevărul, dar nu avem decât un meci pierdut în deplasare anul acesta, cu Universitatea Cluj, o echipă puternică.

Mergem la Iași să luăm punct sau puncte. E important să continuăm șirul de rezultate pozitive”, a spus Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia, nevoită să se descurce pentru o bună perioadă de timp fără Alexandru Ionuț Stoica

Alexandru Ionuț Stoica (21 de ani) va absenta o bună perioadă de timp. Atacantul a evoluat ultima dată în etapa a 10-a, cu Poli Timișoara, iar accidentarea suferită este una destul de gravă. Deși nu a spus exact câte luni va lipsi, Mihalcea a afirmat că revenirea lui e departe să se producă:

E un lucru îmbucurător că reușim să nu marcăm doar cu un jucător și că nu stăm în unul singur sau doi. Stoica, din păcate, are o accidentare foarte gravă și va lipsi o perioadă lungă de timp. Dacă stăteam doar într-un atacant ne era foarte greu. Avem un joc care ne permite să ajungem la finalizare cu fundașii laterali, cu fundașii centrali și avem și debutanți buni.

Fazele fixe stabilesc în jur de 80 din golurile din lumea aceasta, așa că e îmbucurător că marcăm din faze fixe”.

Unirea Slobozia e pe locul 7 în Liga 2, cu 19 puncte. E la două puncte de locul 6, FC Buzău, dar care nu a jucat momentan în etapa a 12-a, și la trei de locul 5, Steaua, care a făcut 0-0 cu FC Hermannsadt în această rundă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-respira-echipa-lui-costel-enache-s-a-impus-pe-terenul-ultimei-clasate-dacia-unirea-braila-camara-din-nou-decisiv-19207896

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/marius-leca-explica-faza-in-care-nu-a-respins-de-pe-linie-si-dunarea-calarasi-a-primit-gol-m-am-panicat-si-n-am-stiut-ce-sa-fac-toti-vorbesc-de-pariuri-de-blaturi-nimeni-nu-stie-ca-n-am-p-19207837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-a-ramas-uimit-la-revenirea-in-ghencea-este-cel-mai-frumos-stadion-din-tara-in-acest-moment-cu-un-gazon-exceptional-cum-a-comentat-remiza-cu-echipa-lui-oprita-si-19207817

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-ia-partea-buna-dupa-al-treilea-meci-fara-victorie-al-stelei-am-avut-portar-in-forma-trebuia-sa-avem-noroc-daca-nu-am-marcat-am-fost-salvati-impresiile-partidei-cu-19207818

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Oct. 2021, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă