Adrian Mihalcea, impresionat de FC Hermannstadt și de câțiva jucători ai sibienilor: ”O echipă extraordinar de valoroasă.” Concluziile antrenorului Unirii Slobozia după al cincilea meci în care nu câștigă

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 26 Sep. 2021, 15:19 Liga 2
Adrian Mihalcea, impresionat de FC Hermannstadt și de câțiva jucători ai sibienilor: ”O echipă extraordinar de valoroasă.” Concluziile antrenorului Unirii Slobozia după al cincilea meci în care nu câștigă

Unirea Slobozia nu a obținut niciun punct din meciul cu FC Hermannstadt și a ajuns la cinci jocuri consecutive în campionat în care nu câștigă, asta după ce trupa ialomițeană începuse sezonul cu trei victorii la rând, în care nu primise gol și a ocupat locul 1 în etapele 2 și 3.

Cu 0-1 a cedat echipa antrenată de Adrian Mihalcea pe teren propriu contra sibienilor, într-un joc în care FC Hermannstadt a făcut patru din cele cinci schimbări din cauza accidentărilor jucătorilor, prima din minutul 4, altele două în minutul 26 și ultima în minutul 54.

Alexandru Oroian, unul dintre jucătorii introduși în minutul 26, a reușit să marcheze unicul gol în minutul 32, cu un șut din centrul careului, după un contraatac din flancul stâng, în care Balaure a primit mingea într-o poziție suspectă de offside.

Adrian Mihalcea, numai cuvinte de laudă pentru FC Hermannstadt: ”A scos cinci inși și a băgat cinci inși cu aceeași valoare”

La finalul partidei, antrenorul Unirii, Adrian Mihalcea, a avut numai cuvinte de laudă pentru echipa adversă, enumerând și felicitând câțiva jucători, ca Mino Sota sau Alexandru Pantea. Despre jucătorii său, fostul atacant a spus că trec printr-o perioadă de criză în fața porții și continuă să facă greșeli.

”Ca și în ultimele cinci-șase meciuri, cred că ne-a lipsit inspirația în fața porții. Nu știu dacă am dat vreun șut pe poartă. Am avut ocazii, dar am avut foarte multe șuturi pe lângă poartă. În fine, am început bine, am încercat să punem presiune cu două vârfuri, pentru că știam că de la ei pleacă construcția. Nejucând de la început Mino (n.r. – Mino Sota, mijlocașul echipei FC Hermannstadt, a intrat pe teren în minutul 4, după ce Andrei Lungu a acuzat o stare de rău) au crezut că va fi mai ușor. E diferență mare între Mino și orice alt jucător de la mijlocul terenului, exceptând Alhassan, dar nu am reușit.

Totuși, trebuie să fim realiști. Am întâlnit o echipă cu jucători valoroși. Bejan, campion cu Astra (n.r. – Bejan nu e campion cu Astra și cu nicio altă echipă la care a jucat)și nu știu câte sute de meciuri în Liga 1, Stoica, din Liga 1, Petrișor Petrescu, Balaure, echipa națională de tineret, Sîntean, olimpiadă, adică… Au jucat exact ca o echipă mare, o echipă care e agresivă. Mi-a plăcut! Puștiul ăsta, Pantea, l-aș felicita pentru evoluția lui. A dat cu toți ai noștrii de pământ și e din 2003. Felicitări! Asta face diferența între o echipă care a scos cinci inși și a băgat cinci inși cu aceeași valoare, deci o echipă extraordinar de valoroasă, care își dorește să revină în Liga 1. Cam asta s-a întâmplat în meciul ăsta”, a spus Mihalcea.

”Intrăm într-o stare de timorare și de impacientare fără niciun motiv”

Unirea a dominat jocul în multe momente, inclusiv faza golului oaspeților venind după o fază de contraatac, însă Ionuț Stoica și compania parcă au uitat cum se înscrie.

”Păcat că intrăm într-o stare de timorare și de impacientare fără niciun motiv. De aici vin greșelile acestea personale, în fața porții, pe la mijlocul terenului, dar de alergat nu am ce să le reproșez. Am alergat, am dominat destul de mult repriza a doua, dar plecăm iarăși cu zero puncte”, e de părere Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia în meciul cu FC Hermannstadt: Gurău – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.) – Bolohan (M. Savu 78′), Coadă, Greu, Mustacă (M. Matei 70′) – Al. I. Stoica (Seb. Ivan 70′), Turcu (Cruceru 78′). Rezerve neutilizate: Poiană – Trașcu, Dorobanțu, D. Mihai, Mih. Lemnaru.

Meci la fel de greu în etapa următoare, la ”U” Cluj. ”Nu ne taie nimeni capul”

Fără victorie în ultimele cinci meciuri și cu trei puncte obținute din remize cu Steaua, Astra și Concordia, toate terminate la scorul de 1-1, Unirea va avea parte de un meci greu și în runda următoare, a 9-a a campionatului.

Trupa din Slobozia la merge la Bistrița, acolo unde va organiza jocul de acasă Universitatea Cluj. Partida e programată sâmbătă, de la ora 14:00.

”Avem următorul meci la Universitatea Cluj, o echipă poate la fel bună și de determinată, și dornică să revină în Liga 1. Mergem, nu avem ce să facem! Noi trebuie să fim conștienți și limpezi la minte că trebuie să jucăm și nimic mai mult, că nu ne taie nimeni capul, că nu avem nicio altfel presiune, decât cea, din momentul de față, a rezultatelor consecutive negative”, a declarat Mihalcea, care de această dată a avut cuvinte de apreciere pentru suporterii echipei, după ce nu cu mult timp în urmă le reproșa faptul că au pretenții prea mari față de o echipă care în sezonul trecut abia s-a salvat de la retrogradare: ”Sunt suporteri înfocați, sunt aproape de echipă. Acum, pe bună dreptate, noi nu mai câștigăm de șase meciuri și oamenii ăștia nu zic și te încurajează. Că au lupta lor cu arbitrul… e o brigadă de Liga 1, nu am văzut greșeli vizibile, așa că nu am ce să comentez. Și chiar dacă ar fi făcut, nu mai e cazul după un astfel de meci.”

Cu 12 de puncte acumulate în opt etape, Unirea Slobozia e pe locul 7, cu 12 puncte, la patru puncte în spatele celor de la FC Buzău, care ocupă ultima poziție care duce în play-off la finalul sezonului regular.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slobozia-si-timisoara-patru-dintre-echipele-care-intra-la-joc-au-evoluat-in-16-imile-cupei-romaniei-19202958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-miercurea-ciuc-are-loc-cel-mai-echilibrat-joc-19202777

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 26 Sep. 2021, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă