Adrian Mihalcea calculează fiecare punct pentru a duce Gloria Buzău în play-off. Stă în gardă pentru ultimele meciuri: ”Mă axez pe ce vreau să facem, vor fi echipe puternice acolo”

Andrei PASCU 24 Nov. 2022, 10:13 Liga 2
Adrian Mihalcea calculează fiecare punct pentru a duce Gloria Buzău în play-off. Stă în gardă pentru ultimele meciuri: ”Mă axez pe ce vreau să facem, vor fi echipe puternice acolo”

Gloria Buzău e în gardă înaintea partidei cu Concordia Chiajna, de vineri, de la ora 20:00, când cele două vor juca în deschiderea rundei a 15-a, după cum a afirmat Adrian Mihalcea. Chiar dacă ilfovenii nu mai au decât șanse matematice la play-off, antrenorul e convins că duelul va fi unul dificil.

Adrian Mihalcea, temător înaintea partidei Gloria Buzău – Concordia Chiajna, din etapa a 15-a a Ligii 2

Gloria Buzău va avea avantajul terenului propriu în confruntarea cu formația lui Eugen Trică, dar, cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, în acest sezon de Liga 2, Concordia Chiajna a avut un parcurs mai bun pe teren advers, decât pe teren propriu.

Adrian Mihalcea simte că orice punct contează, mai ales că cinci echipe au 25 de puncte, FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Gloria Buzău, Unirea Dej și SC Oțelul, aceasta fiind ierarhia Ligii 2 între locurile 3-7. Mihalcea nu a făcut planurile cu privire la adversarele pe care buzoienii le pot întâlni în play-off, acum fiind cu gândul doar la îndeplinirea obiectivului intermediar al formației pe care o pregătește.

Astfel, jocul cu Concordia Chiajna e unul capital pentru Gloria Buzău, care trebuie să câștige neapărat pentru a putea termina și runda a 15-a pe un loc de play-off. În caz contrar, buzoienii riscă să cadă chiar și pe poziția a 7-a.

Adrian Mihalcea vede o luptă pentru play-off până în ultima etapă. Gloria Buzău, într-un context aparent favorabil

Când a venit vorba de echipa cu cele mai mari șanse la calificarea în grupa de promovare la finalul sezonului regular, ”principalul” a remarcat parcursul foarte bun al Stelei de până acum, liderul întrecerii după 14 runde, cu 32 de puncte.

Sincer, îmi doresc să fim în play-off cu oricine, e obiectivul nostru intermediar, după care ne vom gândi la cel principal. Acum, mă axez pe ce vreau să facem, pentru că echipele care vor fi în play-off vor fi puternice. Chiar e un duel strâns pentru play-off.

Dacă anul trecut vorbeam de trei echipe foarte puternice, plus Steaua care a fost acolo chiar dacă nu avea drept de promovare, anul acesta, în afară de Steaua, celelalte sunt foarte apropiate.  Lupta e strânsă și trebuie să fim în gardă. Eu nu sunt relaxat, iar cine va reuși să câștige sub presiune, va fi în play-off. Sunt meciuri și între echipele din față, poate se vor mai pierde puncte, dar momentan eram convins că așa se va întâmpla”, a declarat Adrian Mihalcea, conform Campus TV.

Gloria Buzău, la egalitate cu alte patru echipe în Liga 2, 25 de puncte

Aflată pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 25 de puncte, Gloria Buzău e la egalitate cu alte patru echipe, FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Unirea Dej și SC Oțelul. Pe primele locuri în campionat sunt Steaua, 32 de puncte, și Unirea Slobozia, 28 de puncte.

În runda a 15-a, după ce etapa trecută a învins cu 3-2 Unirea Dej în deplasare, Gloria Buzău va juca, așadar, pe teren propriu cu Concordia Chiajna, locul 12 cu 17 puncte. Ultima partidă dintre Gloria Buzău și Concordia Chiajna a avut loc în iulie, într-un amical, iar scorul a fost egal, 1-1.

În sezonul trecut de Liga 2, în etapa a 19-a a campionatului regular, în martie acest an, partida dintre Gloria Buzău și Concordia Chiajna, de la Buzău, s-a terminat cu victoria ilfovenilor, scor 1-0.

În pauza competițională, weekendul trecut, Gloria Buzău a disputat și un meci amical, cu Dinamo, pe teren propriu, care s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Foto: Gloria Buzău

 

 

Andrei PASCU 24 Nov. 2022, 10:13 Liga 2
Pe aceeași temă