Adrian Falub, declarații incredibile înaintea meciului Reșiței cu SCM Gloria Buzău: ”Nu suntem obligați să batem, pentru că, și dacă vom bate noi, cred că Slobozia va câștiga ușor cu Aerostar Bacău”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2021, 15:22 Liga 2
Adrian Falub, declarații incredibile înaintea meciului Reșiței cu SCM Gloria Buzău: ”Nu suntem obligați să batem, pentru că, și dacă vom bate noi, cred că Slobozia va câștiga ușor cu Aerostar Bacău”

Înfrângerea suferită de CSM Reșița în recenta etapă, 3-4 la Viitorul Pandurii, îi complică și mai mult lupta pentru evitarea locului 6 din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, poziție direct retrogradabilă. Trupa lui Adrian Falub a fost egalată de Unirea Slobozia, care în jocul din weekend a remizat pe teren propriu cu Petrolul (scor 1-1). Ialomițenii au rămas, momentan, pe locul 6, fiindcă au un golaveraj inferior.

  • Deasupra lor, Concordia Chiajna (locul 4) are 31 de puncte și este salvată matematic chiar dacă are șase puncte peste Reșița și urmează să aibă meci direct. Primul criteriu de departajare la final în caz de egalitate în play-out este numărul de puncte cu care s-a întrat în această grupă de evitare a retrogradării, iar ilfovenii au început cu 24 de puncte, în timp ce bănățenii au avut doar 19 puncte. Slobozia a început tot cu 19.

CSM Reșița se lupta de la distanță, iar mai apoi direct cu Unirea Slobozia, pentru evitarea locului direct retrogradabil

Vineri, în penultima etapă a play-out-ului, CSM Reșița urmează să să întâlnească pe teren propriu SCM Gloria Buzău, echipă aflată pe locul 3, salvată matematic de la retrogradare și care în ultima rundă a învins cu 3-0 Aerostar Bacău.

Trupa din Valea Domanului are nevoie să învingă SCM Gloria Buzău, însă nu va fi dramatic nici dacă va pierde, cu condiția ca în ultimul joc, pe care îl va disputa la Unirea Slobozia, să câștige. Unirea joacă în această etapă la cea mai slabă echipă din acest sezon de Liga 2, Aerostar, deci, teoretic, ar putea câștiga fără probleme. Se va distanța cel mult la trei puncte, însă tot jocul direct cu CSM Reșița va conta la final. Echipa lui Adrian Mihalcea va avea însă și varianta egalului contra bănățenilor.

Adrian Falub, înaintea meciului Reșiței cu SCM Gloria Buzău: ”Nu suntem obligați să batem, pentru că astfel Slobozia va câștiga ușor cu Aerostar”

Adrian Falub a făcut declarații tendențioase înainte etapei a 6-a. E de părere că Slobozia va câștiga ușor la Aerostar, de parcă acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla oricum, având în vedere cât de slabă este trupa din Bacău (a trâns doar 10 puncte în 19 meciuri din sezonul regular și patru din play-out). Mai degrabă e interesat de ceea ce va face cu Unirea, în ultima rundă, decât ceea ce va realiza acum cu SCM Gloria.

”Nu suntem obligați să batem, pentru că, și dacă vom bate Buzăul, cred că Slobozia va câștiga ușor cu Aerostar Bacău. După părerea mea, totul depinde de meciul nostru pe care-l vom disputa la Slobozia, în ultima etapă. Acolo trebuie să batem! Jocul de vineri cu Gloria Buzău va fi unul dificil pentru noi, pentru că venim după un meci pe care l-am pierdut nemeritat la Târgu Jiu. În opinia mea, am jucat chiar bine în ciuda faptului că am primit patru goluri. Buzăul este o echipă foarte bună, ea împreună cu Slobozia sunt singurele echipe din play-out care n-au pierdut niciun meci. Gloria Buzău va juca cu noi fără presiune, iar noi suntem într-o situație în care avem nevoie de puncte. În etapa precedentă, din punct de vedere statistic am avut tot: cele mai multe ocazii, cele mai multe șuturi, posesie mult mai bună și am dat trei goluri, dar am luat gol dintr-o fază fixă banală și trebuie să corectăm aceste lucruri până la ora jocului cu Buzăul. Dar nu ajunge faptul că am avut de toate în meciul precedent, nu trebuie să jucăm neapărat bine, nouă ne trebuie puncte. Probleme de lot nu avem foarte multe, excepție face Ciobanu care este accidentat, iar Cristodulo a venit recent de la lot”, a declarat, citat de Caraș online, Adrian Falub.

2-0 pentru Reșița la meciuri directe cu SCM Gloria

În sezonul regular, SCM Gloria și CSM Reșița s-au întâlnit în etapa a 5-a, la Buzău, iar bănățenii s-au impus cu 1-0 prin golul marcat de Laurențiu Buș în minutul 43. Atunci, echipa din Valea Domanului era antrenată de Alexandru Pelici, antrenorul cu care începea acest campionat.

Cele două formații s-au mai întâlnit o dată, în ediția trecută a Ligii 2, la Reșița, când CSM s-a impus cu 2-1.

Acum, cu două etape înainte de finalul play-out-ului, CSM Reșița ocupă locul 5, care duce la baraj de menținere în Liga 2, cu 25 de puncte, atâtea câte are și Unirea Slobozia, ocupanta poziției a 6-a, care duce la retrogradarea directă. SCM Gloria buzău, cu 34 de puncte, ocupă locul 3 în Grupa B, acolo unde lider este Petrolul, cu 39 de puncte.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-liga-2-cu-doua-serii-din-sezonul-urmator-cele-doua-cluburi-care-pun-presiune-pe-frf-au-chiar-ele-un-plan-diferit-pentru-modificarea-sistemului-competitional-cum-e-s-19181842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-cel-mai-ravnit-club-de-fotbal-din-tara-primarul-cantareste-ofertele-unor-investitori-din-belgia-turcia-israel-emiratele-arabe-unite-si-romania-ati-vazut-ce-s-a-intampla-19181710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-play-out-ului-ligii-2-se-intinde-pe-trei-zile-si-se-incheie-cu-doua-jocuri-importante-privind-lupta-pentru-evitarea-retrogradarii-la-targu-jiu-si-slobozia-cum-se-joaca-inainte-de-paste-19180985

Marius ANGHEL 28 Apr. 2021, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă