Adrian Falub a criticat arbitrajul după primul meci și primul eșec pe banca Reșiței, 0-1 cu Petrolul: ”Când e contact în careu și se dă invers, ce ar mai fi de spus? Incredibil! În loc de penalty, a dat cartonaș roșu.” VIDEO cu faza

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2021, 17:18 Liga 2

Adrian Falub a debutat cu un eșec pe banca echipei CSM Reșița. În chiar prima etapă a play-out-ului Ligii 2, formația preluată recent de el a cedat pe teren propriu, cu scorul de 0-1, în fața Petrolului.

Antrenorul bănățenilor spune că rezultatul final a fost influențat de o fază petrecută în minutul 59, când echipa sa a rămas în inferioritate numerică.

Adrian Falub, categoric în privința celor întâmplate în minutul 59: ”Arbitrul, în loc de un penalty a dat un cartonaș roșu”

Episodul l-a avut în centrul atenției pe Robert Boboc (foto), care a pătruns în careul Petrolului, din lateral dreapta. Serge Ekollo a venit în întâmpinarea acestuia, în încercarea de a-l deposeda. Se vede că jucătorul ploieștenilor îl atinge ușor pe Boboc, după ce alunecă inițial, însă contactul nu pare unul atât de puternic. În plus, căderea jucătorului Reșiței pare nenaturală, un plonjon evident.

Arbitrul central Cristian Codrea, din Baia Mare, a intervenit și a judecat faza în avantajul Petrolului. A fluierat simulare și i-a arătat al doilea cartonaș galben lui Robert Boboc, care a fost astfel eliminat.

De acel moment s-a legat Adrian Falub la finalul confruntării, considerând că a fost o decizie greșită luată de ”central”. Când mai erau 11 minute din joc, oaspeții au forțat și au luat cele trei puncte, grație reușitei lui Armando Vajushi.

”Am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucători tehnici, de calitate și s-a văzut că Petrolul ne este superioară din acest punct de vedere. Cred că i-am blocat pe cei de la Petrolul în marea majoritate a timpului. Am încercat să marcăm, n-am făcut-o în prima repriză, iar apoi cea de-a doua a fost foarte echilibrată.

Diferența cred că a făcut-o decizia arbitrului, pentru că în loc de un penalty a dat un cartonaș roșu. În zece oameni nu am mai contat în atac și am primit un gol de la 25 de metri. În rest, cred că am făcut un meci bun din punct de vedere defensiv. Acea fază din careu mi s-a părut foarte clară, a fost contact între jucători și n-am ce să vorbesc cu arbitrul, că nu are ce să-mi explice.

Când vezi un contact în careu și arbitrul dă invers, ce ar mai fi de spus? Incredibil! Nu mai putem schimba nimic și ne așteaptă meciuri mult mai grele. Legat de echipa mea, m-a mulțumit spiritul jucătorilor, care au vrut să câștige. Din punct de vedere tactic facem greșeli și suferim. M-au nemulțumit schimbările, în sensul în care cei care au intrat nu au adus nimic în plus”, a declarat Adrian Falub, citat de Radio Timișoara.

Adrian Falub: ”Dacă voi salva echipa, ar fi un cadou pentru orașul Reșița din partea mea”

Cu toate că începutul nu a fost unul promițător, Falub este încrezător în continuare în salvarea de la retrogradare. Etapa următoare, CSM Reșița va juca împotriva ultimei clasate, Aerostar Bacău, iar antrenorul e convins că acolo pot fi luate toate cele trei puncte puse în joc.

”Am făcut până acum două antrenamente cu echipa, dar vom avea o săptămână la dispoziție să pregătim următorul joc de la Bacău. Asta trebuie să facem, să mergem acolo și să obținem un rezultat pozitiv. Dacă voi reuși să salvez echipa de la retrogradare, aș putea spune că acest lucru ar fi un cadou pentru orașul Reșița din partea mea. Nu îmi este frică de jocurile de culise, noi suntem la mâna noastră și dacă ne vom câștiga meciurile vom putea juca barajul”, a mai declarat Adrian Falub.

CSM Reșița poate obține victoria runda viitoare, când va juca împotriva ultimei clasate 

CSM Reșița face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, iar în acest moment, după această primă etapă, are tot 19 puncte, câte avea și la finalul sezonului regular. E pe poziția a 6-a, iar sub ea se mai află doar Aerostar Bacău, 10 puncte. Moldovenii nu au jucat în această rundă, pentru că, potrivit tragerii la sorți efectuate la începutul play-out-ului, au fost desemnați să stea.

Primele trei formații din grupă, la finalul primei runde, sunt Petrolul, 34 de puncte, Viitorul Pandurii, 32 de puncte, și SCM Gloria Buzău, 29 de puncte.

Locul pe care se află acum CSM Reșița, penultimul, este direct retrogradabil la finalul play-out-ului.

În etapa a 2-a, Reșița joacă tocmai la Aerostar Bacău, ultima clasată.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2021, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă