Adi Popa o dorește retrogradată pe Dinamo, ca Steaua să umple din nou Ghencea într-un meci din Liga 2. Mijlocașul a vorbit și despre șansele celor de la FCSB să fie din nou campioni | VIDEO

Florentin DINCĂ 04 Apr. 2024, 12:03 Liga 2

Adrian Popa, campion în trei rânduri cu FCSB, revenit de curând la Steaua, după o nouă experiență la Concordia Chiajna, nu crede că echipa patronată de George Becali mai poate rata titlul în acest sezon, însă și-ar dori ca liderul SuperLigii să piardă derby-ul cu Universitatea Craiova din acest weekend, de pe Arena Națională, iar campionatul să se relanseze cu această ocazie.

Totodată, ”Motoreta” spune că își dorește ca Dinamo să retrogradeze din nou în Liga 2, pentru că derby-urile Steaua – Dinamo ar produce din nou o emulație fantastică în eșalonul secund.

Adi Popa crede că FCSB nu mai poate pierde titlul în acest sezon de SuperLigă

Fostul mijlocaș de la FCSB, acum în vârstă de 35 de ani, nu mai crede că trupa antrenată lui Elias Charalambous mai poate rata titlul în acest sezon, considerând că are toate atuurile să câștige derby-ul din weekend cu Universitatea Craiova. Însă și-ar dori ca olteni să iasă învingători din jocul programat duminică, de la ora 20:30.

”FCSB este foarte pragmatică, le-a lipsit când nu au câștigat titlul. Experiența este de partea FCSB. Distanța este de partea lor. FCSB are mai multe atuuri și nu mai sunt meciuri. Urmăritoarele vor juca din nou între ele, e greu să cred ca Universitatea Craiova să câștige toate meciurile. Și la egal, tot FCSB va fi campioană. E greu să câștige Craiova pe Arena Națională, după mulți ani în care nu a câștigat aici. Deși mi-ar plăcea să câștige Craiova, ca să se relanseze campionatul. Să vedem până în ultimele etape un campionat strâns, pentru locul doi, locul trei, dar valoarea este de partea FCSB-ului. Au jucatori buni, în formă, Coman, Olaru, sunt bine”, a spus Popa la ProSport LIVE.

În acest moment, după două etape desfășurate în play-off-ul SuperLigii, FCSB ocupă locul 1, cu 38 de puncte, iar cea mai aproape de ea este U Craiova, chiar adversarul din weekend, care are 31 de puncte. În grupă mai sunt CFR Cluj, Rapid, ambele cu câte 28 de puncte, Farul (25 puncte) și Sepsi OSK (23 puncte).

Ultimul titlu câștigat de echipa lui Becali a fost în 2015, iar ultima ediție de primă ligă a avut-o câștigătoare pe Farul Constanța (2023). Înaintea acesteia, CFR Cluj a luat titlul cinci ani la rând, ajungând la opt campionate în care a triumfat.

Popa și-ar dori ca Dinamo să retrogradeze, pentru ca în Liga 2 să fie din nou derby Steaua – Dinamo

Pe de altă parte, Popa și-ar dori ca una dintre retrogradate din acest sezon de primă ligă să fie Dinamo, marea rivală a Stelei, dar nu neapărat pentru a le dori rău, ci pentru a juca din nou împotriva ”câinilor” în Liga 2. Ar însemna ca trupa alb-roșie să bifeze a doua retrogradare din istoria sa, după cea din vara anului 2022.

Totuși, mijlocașul nu crede că Dinamo va retrograda la finalul acestui sezon.

”Sincer mi-aș dori să retrogradeze Dinamo, ca să mă întâlnesc din nou cu ei în Liga 2. Ca stelist îmi dorec să mai avem un derby în Liga 2. Nu le vreau răul. Ar fi o emulație din nou, dar nu cred că vor retrograda”, a mai declarat Popa la ProSport LIVE.

Steaua și Dinamo s-au întâlnit de trei ori în Liga 2 în sezonul trecut. A fost 2-1 pentru ”militari” în sezonul regular, meci găzduit de Dinamo pe Arena Națională, 2-0 pentru Steaua în Ghencea, în turul play-off-ului, și 3-0 pentru Dinamo din nou pe Arena Națională, în retur.

Steaua a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 2, direct promovabil, însă fiindcă nu are drept de promovare, din cauza formei sale juridice, în locul său a urcat în prima ligă clasata pe locul 3, SC Oțelul. Dinamo, aflată pe locul 4, a întâlnit la barajul de promovare Campionii FC Argeș, altfel, această poziție i-ar fi adus un duel cu UTA, pe care a întâlnit-o Gloria Buzău, situată în liga secundă pe locul 5, unul care, în mod normal, nu duce în baraj.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-kevin-cereri-unul-dintre-jucatorii-noi-de-la-steaua-19304977

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-disputa-pe-stadionul-steaua-ultimele-amicale-inainte-de-euro-19304819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

Florentin DINCĂ 04 Apr. 2024, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă