CS Mioveni intră mai liniștită în pauza competițională. A învins Viitorul Pandurii, iar Alin Chița speră la mai mult: ”Jos pălăria în fața jucătorilor”

Andrei PASCU 01 Sep. 2024, 14:30 Liga 2

CS Mioveni a înregistrat al doilea succes în acest sezon de Liga 2, sâmbătă, 31 august, în etapa a 5-a. A profitat de situația celor de la Viitorul Pandurii, care arată rău până acum, și a reușit să învingă la două goluri, 2-0, acumulând un plus și la capitolul ”adevăr” în clasament.

Cu toate acestea, abia în partea a doua a întâlnirii a reușit CS Mioveni să marcheze golurile și să obțină un nou succes în campionat.

A doua victorie în Liga 2 pentru CS Mioveni: 2-0 cu Viitorul Pandurii

Cel care a deschis calea Mioveniului spre victorie a fost Theocharis Pozatzidis, grecul punctând în minutul 65. În finalul partidei s-a făcut diferența de două goluri, în minutul doi al prelungirilor, când a punctat Sorin Bustea.

  • CS Mioveni, contra Viitorul Pandurii: Fls. Croitoru (cpt.) – Corbu, R. Garutti (Vencu 56′), Core, Andr. Răuță, Bădescu, Bustea, Neofytidis, Andr. Panait (Duțan 46′), Guțea, Pozatzidis (Coșereanu 83′)
    Rezerve: Val. Sima – Puiu, Nadolu, Zamura, Andr. Militaru, Căprescu

Alin Chița a fost mulțumit de cele întâmplate pe terenul de la Mioveni, precizând că este încântat de faptul că nu a primit gol echipa sa, dar și pentru că a reușit să marcheze două goluri.

Oricum, până la urmă CS Mioveni a învins echipa care va încheia runda a 5-a pe ultimul loc în Liga 2, care până acum a strâns doar 1 punct. Alin Chița vrea să le ridice moralul jucătorilor și să le dea cât mai multă încredere, precizând că în urma partidei nu se gândește la nimic altceva decât la savurarea succesului.

Ne așteptam la un meci greu, felicit jucătorii că au dat dovadă de caracter, aveam cinci jucători indisponibili. Cei care au intrat și-au făcut datoria, în repriza a doua am marcat și nu am primit gol.

Toată săptămâna am lucrat la faza defensivă, să tratăm cu respect ocaziile create, iar în repriza a doua jucătorii au avut altă atitudine față de jocul de la Piatra Neamț. Nu mă gândesc la ce înseamnă viitor, trebuie să savurăm această victorie. Am dat goluri, nu am încasat gol, iar jucătorii au moral bun. Urmează pauza competițională, trebuie să punem la punct ce nu ne-a ieșit bine ofensiv, dar important e că echipa a câștigat, jucătorii au dat dovadă de caracter. Jos pălăria!

(N.r. – Despre revenirea lui Valentin Coșereanu, aflat la primul meci în acest sezon de Liga 2) Are experiență, cred că ne ajută, mai ales că în atac avem și tineri. Cred că aportul lui în teren motivează tinerii, ne poate ajuta și individual. El poate veni cu lucruri bune.

Încredere am avut tot timpul, dar nu concretizam ocaziile. Și la meciul de azi, în prima repriză, am dus mingea în jumătatea adversă, dar nu am fost lucizi să finalizăm. Am avut probleme la finalizare, dar azi a fost ceva mai bine”, a transmis Alin Chița la finalul partidei cu Viitorul Pandurii, potrivit CS Mioveni.

CS Mioveni va evolua contra AFC Câmpulung Muscel în etapa 6 din Liga 2

Trupa din Mioveni nu trecea prin cel mai bun moment al sezonului abia început. A luat startul cu o victorie și o remiză în Liga 2, 0-0 cu Unirea Ungheni și 1-0 cu CS Afumați, dar au urmat trei eșecuri la rând, unul în Cupa României, 2-3 cu echipa din Râmnicu Vâlcea, din Liga 3, și două în campionat, 0-1 cu FC Voluntari, în runda a 3-a din Liga 2, iar înaintea întâlnirii și victoriei cu Viitorul Pandurii de sâmbătă, CS Mioveni a mai bifat un eșec și în etapa a 4-a, cu ACSM Ceahlăul, la Piatra Neamț, scor 0-2.

În acest moment, CS Mioveni se află pe locul 10 în Liga 2, cu 7 puncte acumulate, în urma a două victorii (1-0 cu CS Afumați, 2-0 cu Viitorul Pandurii), o remiză (0-0 cu Unirea Ungheni) și duă eșecuri (0-1 cu FC Voluntari și 0-2 cu ACSM Ceahlăul).

Liga 2 va intra într-o pauză competițională pentru întâlnirile formațiilor naționale, iar în etapa a 6-a CS Mioveni va întâlni, în deplasare, AFC Câmpulung Muscel.

Pe mine mă interesează să câștig, indiferent de rezultat. Trebuie să adunăm puncte! Dacă vom da goluri multe, cu atât mai bine, dar importante pentru mine sunt punctele.

Azi am remarcat grupul, pentru că toți jucătorii au evoluat bine, și cei care au intrat din primul minut, și cei veniți de pe bancă”, a mai spus Chița.

Foto: CS Mioveni

Andrei PASCU 01 Sep. 2024, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă