8 fotbaliști care în sezonul recent încheiat au jucat în Liga 2 sunt în lotul României U19 pentru participarea la EURO. ”Tricolorii” debutează la turneul continental contra Italiei

Marius ANGHEL 17 Jun. 2022, 01:27 Liga 2

Naționala sub 19 ani a României și-a încheiat miercuri, 15 iunie 2022, al doilea stagiu de pregătire efectuat înainte de participarea la Campionatul European Under 19 2022 din Slovacia, iar selecționerul Adrian Văsâi a ales un lot de 20 de jucători dintr-un total de 26 câți a avut la dispoziție în perioada de antrenamente efectuate la Centrul Național de Fotbal Buftea.

Printre acești tineri fotbaliști care merg la EURO se numără și opt care au evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 2, 2021-2022. Este vorba despre Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Denis Radu, Doru Andrei (ambii de la Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc), Andrei Pandele (Metaloglobus), Aurelian Ciuciulete și Andreas Chirițoiu (ambii de la Unirea Constanța).

FRF îl trece pe Ciuciulete în dreptul FCSB, chiar dacă acesta a evoluat pentru Unirea Constanța în sezonul recent încheiat. Este adevărat că jucătorul aparține de FCSB, însă și Chirițoiu este în aceeași situație, dar, cu toate acestea, este enumerat ca fiind de la echipa din Liga 2.

Opt jucători care în sezonul trecut au evoluat în Liga 2 sunt în lotul naționalei U19 pentru participarea la EURO

”Tricolorii” U19 au efectuat inițial, în perioada 27 mai – 3 iunie, un prim stagiu de pregătire la Miercurea Ciuc, iar mai apoi, în perioada 6 iunie – 15 iunie, s-au mutat la Centrul Național de Fotbal Buftea. Față de acest al doilea cantonament, au ieșit din lot, deci nu vor participa la EURO, următorii jucători: Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria), Mihai Pînzariu (CFR 1907 Cluj)(portari), Adrian Nicolae (Petrolul / CS Blejoi), Alexandru Șuteu (FCSB / Unirea Constanța), Paul Coza (FCSB / Unirea Constanța) și Valentin Dumitrache (Academica Clinceni).

Dintre cei rămași convocați, Botond Gergely nu participase alături de națională la primul stagiu, cel de la Miercurea Ciuc.

Cei mai mulți jucători convocați la naționala Under 19 are Farul Constanța, opt la număr.

Cei 20 de jucători din lotul României pentru Campionatul European U19:

portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia);
fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc);
mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele (Metaloglobus), Rareș Ilie (Rapid), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB);
atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța).

România U19 debutează cu Italia și apoi întâlnește Franța și gazda Slovacia

Naționala U19 a României a plecat către Slovacia de miercuri, 15 iunie, când a încheiat stagiul de la Buftea, și s-a cazat la hotelul X-Bionic Sphere din orașul Samorin-Cilistov.

Această selecționată a României a fost distribuită la tragerea la sorți în Grupa A, alături de țara gazdă, Slovacia, Italia și Franța. Din Grupa B fac parte Anglia, Israel, Serbia și Austria.

Primul antrenament efectuat în Slovacia a avut loc joi seară, iar primul meci la EURO U19 pe care România îl va disputa va avea loc sâmbătă, 18 iunie, de la ora 21:00, împotriva naționalei Italiei, pe DAC Arena, din Dunajska Streda.

În data de 21 iunie, de la ora 21:00, va întâlni pe același stadion reprezentativa Franței, în timp ce în 24 iunie, de la ora 18:30, va da peste Slovacia U19, pe Stadion Antona Malatinskeho–Trnava.

  • FRF informează că toate meciurile reprezentativei României de la EURO U19 vor putea fi văzute live pe TVR și FRF.tv.

”Lucrez cu acest grup de jucători de aproape 5 ani și am încredere că pot realiza lucruri importante la acest turneu final. În aceste două stagii de pregătire i-am simțim motivați, au muncit din greu la fiecare antrenament. Nu ne sperie numele adversarilor. Obiectivul nostru este acela de a obține calificarea la Campionatul Mondial U20 de anul viitor”
Adrian Văsâi, selecționer România U19

Foto: FRF

Marius ANGHEL 17 Jun. 2022, 01:27 Liga 2
Pe aceeași temă