Rapid 97! VIDEO | Suporterii echipei giuleștene au mers, în miezul nopții, la stadionul aflat în construcție, unde au dat start aniversării a 97 de ani a clubului. Surprizele pregătite de Rapid

Marius ANGHEL 25 Jun. 2020, 09:51 Multimedia

Ziua de 25 iunie este motiv de sărbătoare în fiecare an pentru Rapid și suporterii săi. În această zi, în 1923, în atelierele Grivița lua naștere gruparea alb-vișinie, una care astăzi împlinește 97 de ani. În existența sa, Rapid a scris istorie, motiv pentru care este una dintre echipele fanion ale României.

Suporterii din Peluza Nord și antrenorul Dan Alexa au sărbătorit în miez de noapte pe șantierul noului stadion Giulești

Aniversarea de 97 de ani a Rapidului nu avea cum să treacă indiferent. Primii care au dat tonul sărbătorii au fost reprezentanți ai galeriei Peluza Nord. Aceștia, în primele ore ale zilei de 25 iunie 2020, după miezul nopții, au pătruns pe șantierul noului stadion Giulești.

Însoțiți de o dronă cu cameră video, care să surprindă cât mai bine acțiunea lor, suporterii au afișat un banner pe care s-a putut citi mesajul: ”Visul unei nopți de vară în a 97-a gară”. Unii dintre fani au ocupat treptele Peluzei de unde vor urmări viitoarele meciuri, alții au rămas pe gazon, însă cu toții au aprins torțe și au intonat cântece din repertoriul galeriei.

La această acțiune a luat parte inclusiv antrenorul echipei, Dan Alexa.

Rapid TV, lansat odată cu aniversarea de 97 de ani

Pe site-ul oficial, Rapid anunță că aniversarea de 97 de ani a clubului va fi sărbătorită și într-un alt mod.

”În această zi, pe pagina oficială de Facebook FC Rapid 1923, dar și pe canalul de YouTube FC Rapid 1923, de la ora 17:00, va fi lansat Rapid TV, printr-un maraton de invitați, dar veți putea vedea și clipuri extrem de interesante.

Și la magazinul online vă așteaptă câteva surprize, astfel că vă așteptăm pe parcursul zilei de astăzi pe shop.fcrapid.ro.

La mulți ani, Rapidule!”, a anunțat Rapid.

Rapid: ”Ziua de 25 iunie este cea mai importantă zi a anului pentru toată suflarea rapidistă”

Mai jos, vă redăm modul în care Rapid a descris această zi și trecutul clubului:

”Ziua de 25 iunie este cea mai importantă zi a anului pentru toată suflarea rapidistă.

Pe 25 iunie 1923, la atelierele Grivița, lua naștere o echipă care 97 de ani mai târziu, după o istorie plină de amintiri frumoase, dar și de momente dificile, se bucură de o mare dragoste din partea a sute de mii de suporteri din toate colțurile lumii.

Cu trei titluri oficiale de campioană (1967, 1999, 2003), dar și cu unul neoficial (1942), cu 13 Cupe ale României în palmares, patru Supercupe ale României, o Cupă a Ligii si două cupe Balcanice, Rapid este una dintre echipele fanion ale României.

Momentan în Liga 2, Rapid a fost nevoit să o ia din Liga 4, în 2017, la un an după ce fusese declarat în faliment.

Astăzi, când împlinește 97 de ani, Rapid se pregătește de play-off-ul pentru promovarea în prima ligă, urmând a debuta pe 7 iulie 2020, într-o deplasare la Mioveni.”

De-a lungul existenței sale de 97 de ani, Rapid a purtat denumiri ca Asociația Culturală și Sportivă CFR, CFR București, Locomotiva București, Uniunea Fotbal Club Rapid București, Asociația Fotbal Club Rapid București, F.C. Rapid București, Academia Rapid, FC R București și FC Rapid 1923, așa cum se numește în acest moment.

Unul dintre materialele video speciale pregătite de Rapid pentru aniversarea de 97 de ani este următorul:

Marius ANGHEL 25 Jun. 2020, 09:51 Multimedia
Pe aceeași temă