Golgheterul all time al echipei Unirea Alba Iulia, Neluțu Popa, a încetat din viață la 60 de ani. Cornel Țălnar, dărâmat de durere: ”Nu-mi vine să cred, e ceva ce depășește orice imaginație”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2020, 16:01 Multimedia
Golgheterul all time al echipei Unirea Alba Iulia, Neluțu Popa, a încetat din viață la 60 de ani. Cornel Țălnar, dărâmat de durere: ”Nu-mi vine să cred, e ceva ce depășește orice imaginație”

Fotbalul din Alba, cât și cel românesc este sărac de astăzi, 19 iulie 2020. Neluțu Popa, golgheterul all time al echipei Unirea Alba Iulia a încetat din viață la 60 de ani, după o luptă cu o boală care l-a chinuit în ultimii ani. Legenda Unirii a decedat în această dimineață într-un spital din Cluj-Napoca, acolo unde era internat.

Atacantul de legendă al grupării din Cetatea Marii Uniri a părăsit rapid, mult prea rapid, această lume și s-a dus să întregească ”echipa îngerilor”, alăturându-se în ceruri, lui Iani Mitracu, colegul său din atac, ce a părăsit această lume în urmă cu nici șase ani, anunță Ziarul Unirea.

O boală incurabilă ce l-a mistuit în ultimele luni i-a fost fatală lui Neluțu Popa, nume de care se leagă realizările Unirii Alba Iulia din anii ’90, când sub comanda lui Cornel Țălnar, uniriștii băteau la porțile performanței, cu două atacări ale promovării în Divizia A și o semifinală de poveste în Cupa României, după ce au eliminat pe Steaua în sferturi.

I-a descoperit pe Gicu Grozav și Ciprian Selagea

Ca antrenor, Popa i-a descoperit, printre alții, pe Gicu Grozav și Ciprian Selagea.

Din 2017, Neluțu Popa a revenit în fruntea Centrului de Copii și Juniori al clubului Unirea Alba Iulia, iar în ultima vreme a activat ca antrenor la clubul Optimum Alba Iulia, alături de fostul său elev, Ciprian Selagea.

”Ați fost considerat ca fiind al doilea tata pentru mine, tocmai de asta șocul provocat este prea mare, prea dureros, încă nu mi vine să cred cum s-a întâmplat totul într-un timp atât de scurt! Ați fost idolul multor copii, implicit și al meu, al multora dintre generațiile pe care le-ați antrenat iar acum nu-mi rămâne decât să vă mulțumesc public pentru tot ce ați făcut pentru noi! Toată lumea știe că ați avut o afinitate mai aparte pentru mine și pentru Gicu iar peste ani munca dumneavoastră s-a văzut în rezultatele obținute de către noi! Cuvintele de laudă la adresa dumneavoastră sunt «nemăsurabile» de aceea mă rezum doar la atât… Vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit prilejul de a lucra alături de dumneavoastră și ca antrenor și va promit că o să va păstrez vie amintirea toată viața!!!”, este mesajul transmis de Ciprian Selagea, actualul căpitan al echipei din Alba Iulia.

Cornel Țălnar, despre decesul lui Neluțu Popa: ”O lovitură greu de descris în cuvinte!”

Și antrenorul Cărnel Țălnar și-a exprimat regretul față de pierderea lui Neluțu Popa.

”Este o veste șoc. Nu-mi vine să cred că Neluțu nu mai este printre noi, nu pot să concep așa ceva! O lovitură greu de descris în cuvinte! Un nume extraodinar, am pierdut unul dintre cei mai mari fotbaliști ai județului, cel mai bun atacant din toate timpurile. Un băiat de nota 20, un om deosebit, un caracter minunat, un sportiv desăvârșit. Nu-mi vine să cred, e ceva ce depășește orice imaginație”, a spus Cornel Țălnar, care a fost coleg cu Neluțu Popa, dar apoi l-a și antrenat.

Unirea Alba Iulia și AJF Alba, mesaje de concoleanțe

Clubul din Liga 3 Unirea Alba Iulia, cât și Asociația Județeană de Fotbal Alba au avut mesaje de regret după anunțul morții lui Neluțu Popa.

”Dumnezeu să te odihnească în pace, Neluțu Popa! Clubul FC Unirea Alba Iulia își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a fostului fotbalist al echipei noastre, Neluțu Popa, la vârsta de 60 de ani. Neluțu Popa a evoluat la Unirea Alba Iulia la începutul anilor ‘90 și a fost golgheterul „all time” al Unirii Alba Iulia”, a scris Unirea Alba Iulia pe Facebook.

”Rămas bun, Neluţu Popa. Golgheterul „all time” al Unirii Alba Iulia s-a stins la vârsta de doar 60 de aniI Neluţu a ridicat în picioare mii de spectatori, prin jocul spectacol pe care îl presta alături de colegii săi, mai apoi ne-am ridicat în picioare şi l-am aplaudat pentru modul în care reuşea să şlefuiască noi talente, la toate echipele pe care le-a antrenat la copii şi juniori, iar acum suntem nevoiţi din păcate, să ne ridicăm în picioare şi să ţinem un moment de reculegere în memoria celui care a fost Popa Ioan (Neluţu). Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sportul pe care îl iubim: fotbalul. Nu te vom uita niciodată. Dumnezeu să te odihnească OM frumos”, a transmis și AJF Alba.

Alte reacții din Alba despre decesul lui Neluțu Popa puteți citi AICI.

Marius ANGHEL 19 Jul. 2020, 16:01 Multimedia
Pe aceeași temă