Un antrenor din Alba Iulia face voluntariat în Tanzania, din dragoste de fotbal și de copii. Face parte dintr-un grup de 20 de români, printre care este și un fost președinte al Politehnicii Iași

Dan HENEGAR 19 Jul. 2023, 19:02 Liga 4

Silviu Miron, antrenorul din Alba Iulia în vârstă de 48 de ani, trăiește o experiență unică, deplasându-se pentru două săptămâni în Tanzania pentru a le împărtăși tinerilor din țara din estul Africii din tainele fotbalului.

Silviu Miron împarte tainele fotbalului într-o misiune în Tanzania

La aproape 9 mii de kilometri distanță de casă, antrenorul din Alba Silviu Miron încearcă să-și ducă la bun sfârșit misiunea, neținând cont de condiții, dragostea pentru semeni înfruntând orice obstacole de confort, oboseală, condiții, deplasare istovitoare, scrie Ziarul Unirea.

De pildă, pentru a ajunge în Tanzania, Miron a mers 12 ore cu trenul până la Viena (Austria), de unde a luat avionul și a zburat timp de 18 ore, cu tot cu escală, până la destinație!

Antrenorul recunoscut în Alba pentru activitatea de la clubul Navobi Alba Iulia este la a doua deplasare în Tanzania, precedenta fiind anul trecut. ”Este o activitate de care ne bucurăm cu toții, o acțiune în care se întrepătund mai multe aspecte, plecând de la ONG-uri și până la religia neoprotestantă. Sunt alături de vechi prieteni și colegi de școală”, a spus Silviu Miron, ultima dată la Viitorul Vama Seacă, echipă din Liga a 4-a.

”Facem acest voluntariat din dragoste de fotbal și de copii”

Acesta are la antrenamente în jur de 190 de fotbaliști, 150 fiind elevi, iar 40 sunt din localitatea Mwandege.

Potrivit Ziarul Unirea, albaiulianul face parte dintr-un grup de aproximativ 20 de români, voluntari din țară, SUA, Republica Moldova și Austria, care încearcă să îmbine mai multe aspecte în această perioadă, respectiv până la finele lunii iulie. Deplasarea s-a făcut grație organizațiilor Charity Cup și Youth With A Mission, iar voluntarii muncesc în localitatea Mwandege, situată la 25 km sud de Dar es Salaam. În traducere liberă ”casa păcii”, acest oraș, fosta capitală, este cel mai mare din Tanzania și un important centru comercial.

În acea zonă este o grădiniță, un orfelinat, o școală, iar voluntarii români se ocupă de toți copiii din localitate.

”Facem acest voluntariat din dragoste de fotbal și de copii. Abordăm aspecte educaționale, sociale, sprituale și sportive. Sunt mai multe specializări, fiecare se ocupă de domeniul repartizat. Eu, împreună cu alți doi, ne implicăm la fotbal, iar fetele au parte de volei”, a mai spus Silviu Miron.

Silviu Miron, care a activat în trecut ca antrenor principal la Industria Galda, în Liga 3, are câte două antrenamente zilnice, dimineața cu copiii din școală, clasele I-VII, iar după-amiaza, cu două echipe din sat, Under 12 și Under 17.

Alături de albaiulian se mai regăsesc Adrian Ambrozie, fost președinte la Poli Iași, și Clementin Oancea, unul dintre directorii academiei FC Dallas.

Foto: Charity Cup Ministries

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-noua-jucatori-fosti-sau-inca-la-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-au-fost-sanctionati-de-frf-pentru-ca-pariau-reactia-clubului-timisean-19277488

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dinamo-bacau-dispare-din-liga-3-dupa-doua-sezoane-i-a-cesionat-locul-in-campionat-altui-club-si-l-a-numit-antrenor-pe-costel-enache-echipa-se-intareste-la-nivel-de-lot-si-conducere-de-la-aerostar-19277407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/special/50-de-ani-de-la-cucerirea-cupei-romaniei-de-chimia-rm-valcea-19277232

https://liga2.prosport.ro/special/dinastia-nemtescu-nepotul-andrei-a-dus-dunarea-giurgiu-in-liga-3-19277057

Dan HENEGAR 19 Jul. 2023, 19:02 Liga 4
Pe aceeași temă