Strategia Stelei a fost conturată. Marius Lăcătuș: „Nu va fi un singur investitor. Nu se mai vrea modelul Gigi Becali”. Cum vor ajuta fanii și de ce numărul lor va crește semnificativ

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 14 Mar. 2020, 15:50 Liga 4
Strategia Stelei a fost conturată.** Marius Lăcătuș:

Steaua este la al treilea sezon în Liga 4, dar și-a format deja o strategie financiară pentru anii următori, când își propune să urce în Liga 1. Conform spuselor lui Marius Lăcătuș, clubul din Ghencea a conturat un proiect prin care investițiile vor fi făcute de mai mulți acționari și nu de unul singur.

Potrivit fostului antrenor al Stelei din sezonul trecut, în acest mod este eliminat riscul ca „modelul Gigi Becali” de la FCSB să ajungă și la formația din Ghencea. Mai mult, fanii vor ajuta cu o parte bună la buget. Odată cu promovarea, crede Marius Lăcătuș, mulți dintre fanii FCSB-ului se vor îndrepta către Steaua, iar aceștia vor strânge bani pentru sprijinirea financiară a clubului.

„Dacă Steaua va reuși să ajungă spre Liga 2, marea majoritate a suporterilor va migra spre echipa de aici, din Ghencea, spre echipa clubului. Dacă vor fi și gânduri de promovare, atunci e clar că investițiile vor fi mult mai mari decât sunt acum și Armata nu va mai putea susține de una singură acest proiect.

Dar, nu va mai fi un singur investitor la această echipă. Clubul va fi majoritar, iar suporterii, dar și alți investitori vor fi acționari. Nu se mai vrea modelul Gigi Becali”, a spus Marius Lăcătuș, la DigiSport.

Șanse mari de promovare, după doi ani în Liga 4

Steaua este lider în Liga a 4-a București după 18 etape disputate în acest sezon, în care are punctaj maxim, 54 de puncte. „Militarii” au un avans de șapte puncte față de echipa de pe locul secund, Rapid II. Podiumul este completat de Bucharest United, cu 46 de puncte.

În primele două meciuri din acest an, trupa lui Daniel Oprița a trecut cu 9-1 în deplasare de CS FC Dinamo și cu 18-0 de ACS Electrica. Meciul următor va avea loc în deplasare, la Unirea Politehnica (locul 12), dar după ce va fi ridicată suspedarea campionatului impusă de FRF, din cauza virusului COVID-19.

„Îi felicit pe Oprița și pe Miu pentru rezultate. E de departe cea mai puternică echipă, au victorii pe linie. Steaua va promova sigur. După ce va fi în Liga a 3-a, apoi în Liga a 2-a, pe noul stadion, fanii vor umple Ghencea”, a mai spus Marius Lăcătuș.

În precedentele două ediții de Liga 4, Steaua a ratat în play-off șansa de a câștiga titlul pe București și de a merge la barajul pentru promovare în Liga 3. În primul an de la reînființare, în urmă cu doi ani, a terminat pe 2, după Academia Rapid (n.r. – viitoare FC R București, actuala FC Rapid 1923, care evoluează în Liga 2). În al doilea sezon a pierdut „finala” play-off-ului cu Carmen București, club care avea să rateze la baraj promovarea în Liga 3 și apoi să fie desființat.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 14 Mar. 2020, 15:50 Liga 4
Pe aceeași temă