Marian Cristescu, numit antrenor la o echipă cu care va ținti promovarea în Liga 3. Va continua să joace și la 39 de ani

Adi MARICA 02 Aug. 2024, 11:19 Liga 4
Marian Cristescu, numit antrenor la o echipă cu care va ținti promovarea în Liga 3. Va continua să joace și la 39 de ani

După o vară fierbinte, CSM Săcele și-a găsit antrenor, pe fostul fotbalist din prima ligă Marian Cristescu. El va fi antrenor principal, dar și jucător al echipei din Liga 4 Brașov.

Gruparea săceleană a terminat sezonul trecut pe locul 3 în Liga 4 Brașov, iar oficialii clubului au decis o remaniere a lotului, dar și o schimbare la nivelul băncii tehnice.

Fostul antrenor, Dan Bona, a făcut pasul în Liga 3, la SR Brașov, unde face parte din stafful lui Liviu Nicolae.

Marian Cristescu, antrenor-jucători la CSM Săcele

Oficialii de la CSM Săcele au fost în discuții avansate în această vară cu Marian Constantinescu, însă, în final, cele două părți nu au ajuns la un acord.

După mai multe zile de negocieri, Marian Cristescu a semnat un contract cu CSM Săcele, iar fostul mijlocaș de la FC Brașov, ”U” Cluj, Astra, Petrolul, Dinamo sau Concordia Chiajna își va continua și cariera de jucător, la 39 de ani.

Cristescu îl va avea că ”secund” la CSM Săcele pe Liviu Dîrstar, fost antrenor la Centrul de Copii și Juniori la FC Brașov.

Cristescu are ca obiectiv promovarea în Liga 3

Cristescu revine după 16 ani la Săcele. În sezonul 2006-2007 al Ligii 2, acesta juca la Precizia Săcele, unde fusese împrumut de FC Brașov.

”Mă bucur că m-am alăturat proiectului CSM Săcele, unde se dorește promovarea în Liga 3. Am reușit să promovez cu Ciucaș Tărlungeni în Liga 3 ca jucător, dar și ca antrenor, alături de Ionuț Mitroi. Sunt convins că pot reuși promovarea și la Săcele, împreună cu jucătorii și cei din conducere. Cunosc majoritatea jucătorilor din lot și am mare încredere în ei. Nu va fi ușor, mă aștept la un campionat foarte greu, dar vom lua totul pas cu pas, meci cu meci”, a spus Cristescu, care a debutat că antrenor la CSM Săcele în amicalul disputat joi seara, pe teren propriu, 0-1 cu CSU Alba Iulia (Liga 3).

Precizia Săcele, în sezonul 2006-2007

Răzvan Lucescu și Daniel Isăilă, modele în antrenorat pentru Cristescu

Marian Cristescu este adeptul pașilor mici în antrenorat. A început de jos, la echipa U16 de la FC Brașov, a continuat în Liga a 4-a Brașov, la AS Weidenbach, și a continuat la Ciucaș Tărlungeni.

”Nu are rost să arzi etapele în antrenorat. Îmi place ceea ce fac și încerc să pun în practică ce am învățat tactic de la Răzvan Lucescu și Daniel Isăilă. Am lucrat perfect cu cei doi antrenori de la care am avut doar de învățat. Am licența B de antrenor și acum aștept ca FRF să organizeze cursurile pentru Licența A. Dacă nici în acest an nu se putea, chiar mă gândesc serios să mă înscriu la Școala de Antrenori a Federației din Replica Moldova”, povestește Marian Cristescu.

Ca fotbalist a jucat la echipe importante din România, precum FC Brașov, ”U” Cluj, Astra, Petrolul, Dinamo și Concordia Chiajna. A reușit să câștige și trei trofee, Cupa României în 2013 și 2014, cu Petrolul și Astra, și Supercupa României, cu Astra, în 2015.

Are 310 meciuri disputate în Liga 1.

În vara lui 2019, Cristescu a revenit în fotbalul brașovean și a semnat cu SR Brașov (Liga 3). În 2020 a trecut la Corona Brașov, echipă cu care a reușit promovarea în Liga 2, iar din vara anului 2022 a jucat la Ciucaș Tărlungeni, cu care a reușit promovarea în Liga 3.

Foto: CSM Săcele

Adi MARICA 02 Aug. 2024, 11:19 Liga 4
Pe aceeași temă