Viitorul Locomotiva, câștigătoarea Cupei României în Buzău

în urmă cu numai un an echipa Viitorul Locomotiva Buzău se poate lăuda deja cu o performanță notabilă. După ce a cucerit titlul de campioană a județului, formația antrenată de Cristi Lupu și Vasile Tudose a pus mâna și pe Cupa României faza locală. În ultimul act al acestei competiții, Viitorul Locomotiva și-a respectat statutul de favorită, învingând cu scorul de 2-0 pe FC Puiești.

Partida disputată sâmbătă pe stadionul Gloria nu a fost una spectaculoasă, însă diferența de valoare dintre cele două combatante și-a spus cuvântul. Primul gol a fost marcat în minutul 14 și a purtat semnătura lui Iacob, care a finalizat o acțiune ofensivă cu un șut plasat de la marginea careului. Cu puțin timp înainte de finalul reprizei întâi, fundașul Viitorului, Nedelea, a comis un henț în propria suprafață de pedeapsă, iar arbitrul Vizireanu a indicat fără ezitare punctul cu var. Cel care și-a asumat executarea penalty-ului a fost Chirică, însă acesta a irosit șansa egalării, trăgând peste poartă și astfel campioana Buzăului a reușit să intre la cabine cu avantaj.

Rezultatul final a fost stabilit de Nicoară în minutul 75 când l-a învins pe portar cu un șut senzațional, de la 16 metri și astfel Viitorul Locomotiva și-a adjudecat trofeul pus în joc.

,,Ne bucurăm tare mult că după titlul de campioană județeană, am reușit să câștigăm și acest trofeu (n.r. Cupa României-faza județeană). Referitor la jocul prestat de echipa noastră, pot să spun că a fost unul economicos pe o asemenea căldură și am încercat să evităm accidentările având în vedere că ne așteaptă meciul de baraj pentru promovarea în Liga a IIIa. FC Puiești este o echipă bună și în unele momente ne-au pus în dificultate dar le-am depășit și am învins”, a declarat antrenorul celor de la Viitorul Locomotiva, Cristi Lupu.

Viitorul Locomotiva Buzău: Oprea – Poterașu, Ceaușel, C. Pușcă, Nedelea, Nicoară, M. Pușcă, Anghel (72 Manea), Nicola (65 S. Popescu), Iacob (89 Pîslaru), Zota (60 Chiorcău)
Antrenor: Cristi Lupu

FC Puiești: Goicea – Tănase, Ghilic, Nicolae (86 Marin), Voicu, Jugănaru (78 Preda), Percă, Chirică (67 Panaitescu), Mîță, Roman, Butiseacă (68 Vartic)
Antrenor: Viorel Bodan

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă